Cum aleg cel mai bun polizor unghiular ?

Alegerea unui polizor unghiular depinde de câțiva factori esențiali pe care trebui să îi iei neapărat în considerare, înainte de a cumpăra o astfel de sculă electrică. Pentru ca tu să poți alege un polizor unghiular bun, pe care să îl folosești la casa ta sau pentru un job, acest articol ca și recomandare din partea mea, este un must-read, fiindcă am să scriu din experiența pe care am avut-o cu diferite polizoare unghiulare. Pentru a începe acest articol am să fac o diferențiere în ceea ce constau aceste echipamente electrice. Există două tipuri de polizoare:

Polizoarele unghiulare sunt acelea care se pot manevra direct din mână și se pot utiliza în orice situație, pe când cele de banc, se pot utiliza doar fix, pe bancul de lucru. Avantajul polizoarelor unghiulare constă în faptul că acestea pot utiliza mai multe tipuri de pânze, având sistem de fixare simplu și rapid a acestora. În principla, azi am să scriu despre cum alegi cel mai bun polizor unghiular, iar pe viitor am să scriu și despre cele cu banc de lucru.

Pentru început trebuie să știi că există polizoare unghiulare originale și polizoare unghiulare fabricate la o calitate mai slabă. Aceste se deosebesc prin calitatea materialelor folosite, prin putere și durabilitate. Acestea 3 sunt și cele mai importante aspecte pe care trebuie să le urmărești atunci când alegi un polizor unghiular. În ideea de a nu cumpăra un polizor unghiular de o calitate slabă, ci de o calitate bună, îți recomand acest magazin, care comercializează polizoare de bună calitate, de la care am cumpărat și eu în trecut.

Plizoare unghiulare de clasa medie

Desigur, și la magazinul menționat mai sus, există polizoare pe fiecare categorie de preț, funcție de câți bani ai. În general, la prima vedere, un polizor unghiular bun, acceptabil și la preț mic, este undeva cuprins între 300- 400 Lei, cu mici excepții. Sub acest preț ai polizoare unghiulare pe care le poți folosi doar pentru casă și foarte rar, iar în acel interval, vei putea cumpăra un polizor unghliar bun, pe care să îl folosești la diferite modificări din locuință și chiar la job.

La această categorie, pot spune că am în dotare un polizor mai accesibil pe care îl folsesc atunci când există lucrări de montare parchet sau ceva asemânător cu acesta, unde necesarul de lucru ca și volum și putere, este mic. La parchet îl folosesc pentru a tăia plintele metalice de trecere și pentru șlefuirea parchetului masiv pe margini. Se pot folosi și la șlefuire de uși scări sau orice alt material lemnos. Nu recomand să tai delco cu aceste aparate, doar în cazul în care este absolut necesar și polizorul are sistem de protecție în funcție de blocare.

Pentru această clasă am ales câteva modele bune, pe care le recomand și despre care pot spune că sunt bune și merită achiziționate. Acestea sunt:

Polizoare unghiulare de clasa înaltă

Pentru un polizor unghiular bun, de calitate foarte bună și pe care să îl poți folosi în termini industriali, ar trebuii să scoți din buzunar cel puțin 600-700 Lei. Aceștia se pot deosebi față de restul polizoarelor unghiulare, prin materiale de o calitate foarte bună, durabilitate și o putere excelentă, fie că polizezi, fie că tai fier sau orice alt material. Un polizor bun, poate fi folosit și pe șantier, pentru debitarea profilelor metalice și a altor elemente de construcție. Acesta au sisteme speciale de anti-blocare, protecție și sistem de trepte de viteză, pentru a fi util și bun la orice tip de lucrare. Cel mai bun polizor unghiular lacategoria foarte bun, este acest model de la Bosch.

În ultima perioadă am lucrat cu polizorul Bosch Professional GWS 17-125 CIE, despre care am cuvinte doar de laudă. Este un model compact, bine clădit, cu materiale la exterior de foarte bună calitate, mic, fiabil și puternic. L-am folosit la șlefuire de parchet, uși, lemn, debitare tablă, debitare profile metalice, iar totul a fost foarte bine. Polizorul are o turație mare, putere excelentă și nu dă senzația că nu mai poate, chiar și atunci când tai un profil gros, metalic. Ca meseriaș, îl recomand cu încredere pentru cei care își doresc un polizor unghiular de foarte bună calitate și cu care să facă orice se poate.

Polizoare unghiulare ieftine sau la preț mic

La această categorie, polizoarele sunt de o calitate strict raportată la preț. Se poate considera că acestea sunt de tip hobby sau pentru amatori, care au nevoie de așa ceva, la casa sau la locuința lor. Sunt și ele bune, funcție de marcă și de unde le cumperi. Am avut ocazia să lucrez cu un astfel de polizor ieftin, marca Black&Dekker, pe care l-am folosit la îndepărtarea rugineri de pe niște profile metalice. Pot spune că este bun și el, doar că îți dă acel feeling de produs slab. Poți să nimerești pe un produs bun, care să reziste mult și bine și de care să te folosești la maxim, dar totul este fix ca și la loterie.

Recomandarea mea este să alegi un polizor de peste 250 Lei, fie că ai să îl folosești mut sau nu, pentru că acesta par să fie o alegere bunicică, pe care să te poți baza pentru mici lucrări de pe lângă casă. Pentru a cumpăra sau dacă ai ceva întrebări, lasa un comment sau accesează orice link din acest articol, care te va duce direct pe pagina cu polizoare unghiulare.

One comment

  1. Stiu ca discutati despre produse aproape de nivel profesional, dar daca discutam despre un produs Sterm?Cat de fiabile sunt? Am un voucher la https://www.allexpress.ro si produsul este in jur de 100 de lei. Credeti ca se merita un asemenea polizor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *