Cum aleg cel mai bun rezervor incastrat WC – recomandari

Dacă te-ai mutat proaspăt și trebuie să îți amenajezi baia, trebuie să ai în vedere un rezervor încastrat pentru WC, fiindcă acestea sunt la modă și la mare căutare. Producătorii nu mai fabrică partea de rezervor wc separat ci au ales să facă un ansablu care are o mulțime de facilități.

Alegerea unui rezervor încastrat pentru wc a devenit destul de grea, datorită faptului că gama de produse este foarte largă, producătorii sunt mulți și problemele încep să apară odată cu folosirea/uzura sistemului pe termen lung. Pentru a evita eventualele neplăceri să ți se defecteze ceva la rezervorul wc încastrat, îți recomand să citești în continuare acest articol în care recomand cele mai bune sistem de rezervor încastrat la wc, precum și cele mai bune modele.

Cum alegem cel mai bun rezervor încastrat pentru WC ?

Alegerea celui mai bun rezervor încastrat pentru wc trebuie să țină cont strict de durata și calitatea acestuia. Dacă vei alege un model încastrat de bună calitate, vei avea siguranța că acesta va rezista foarte bine și se va comporta excelent în timp, rezutlând astfel un cost pe termen lung foarte bun; sau mai bine zis o investiție bună pe termen lung.

Cum trebuie să fie un rezervor încastrat wc ?

Acesta trebuie să fie fabricat din materiale de bună calitate, atât partea din metal cât și cea din plastic. PArtea metalică sau scheltul trebuie să fie de o rezistență bun, pentru a face față greutății pe care o va prelua vasul wc. La partea de plasticuri și conducte, coturi și piese de legătura, acestea trebuie să din plastic bun, să nu se îndoaie să fie durabil, deoarece tot mecanismul de acționare interior este din plastic și trebuie să reziste la peste 100.000 de acționări, dacă nu și mai mult.

Puțină atenție trebuie și din partea instalatorului care îți va monta acest sistem de încastrare, deoarece aceste piese sunt scumpe și disponibilitatea lor de vânzare spearată de cardul metalic, nu prea este o variantă bună, fiindcă producători evită să le vândă separat.

Cum se montează un rezervor încastrat la wc ?

Montarea se face de un instalator priceput, pentru a te asigura o bună funcționare și un bun montaj pentru a fi totul în ordine. Dacă ai mai montat un astfel de rezervor încastrat, o poți face, dar pe riscul tău. Eu recomand să apelezi la un isntalator care a mai montat astfel de revervoare încastrate. Acesta trebuie reglat pe înălțime, pe adâncime și trebuie fixate picioare pe care va sta vasul wc. Trebuie măsurat exactă zona unde va fi amplasat, deoarece acestea se zidesc și nu se mai pot face modifică la partea de poziție.

Ce se întâmplă dacă se defectează ceva la rezervorul încastrat după ce l-am montat ?

Datorită faptului că acesta se montează la o distanță față de perete și că are capacul de acționare detașabil, acesta se poate repara foarte ușor, mai ales dacă a fost montat corespunzător, cu distanțele minime, pentru a permite un acces bun la parțile componente defecte. Deci, nu trebuie să îți faci griji dacă se defectează un astfel de rezervor încastrat, deoarece partea de reparație se face ușor, prin acel loc liber peste care se montează capacul de acționare. În cele mai rău cazuri, eu recomand să păstrezi o placă sau 2 de faianță, care este lipită în zona rezervorului wc încastrat.

Care sunt avantajele rezervoarelor încastrate la wc ?

Primul avantaj ar fi asepctul care îl au după ce se face montarea, respectiv încastrare și încoporarea acestuia. Pur și simplu te scapă de țevile care duc la rezervorul wc clasic, cel de scurgere la wc și cel de alimentare cu apă a rezervorului.

Al doi-lea avantaj îl constiuie capacul de acționare al rezervorului, care se poate schimba în orice moment, pe ce culoare dorești pe ce model dorești. Acestea sunt de diferite modele unele lucioase, alte mate, pe diferite culor și cu diferite mărimi ale butoanelor de aceționare.

Al trei-le avantaj ține de niveul de zgomot produs atunci când acționezi clapeta pentru apă. Aceste rezervorare încastrate, după ce sunt atent zidite, redus considerabil nivelul de zgomot al apei. Mie îmi place și îmi convine mai mult să am un zgomot cât mai redus atunci când trag apa la wc; este mult mai silențios.

Care sunt cele mai bune rezervoare încastrate pentru WC ?

Ajungând și la acest punct, am să îți spun din propria experiență și din propriile discuții care le-am avut cu peste 20 de instalatori de la firma la care lucrez și cu care am colaborat, că există un clasament general, indiscutabil cu cele mai bune rezervoare încastrare sau mai bine zis cu cele mai bune mărci de astfel de rezervoare.

Așadar, cele mai bune rezervoare încastrate pentru wc sunt în următoare ordine: 1 Geberit și 2 Grohe. Restul rezervoarelor încastrate de wc sunt și ele bune, dar nu se compară cu aceste două, în special cu cele de la Geberit, care sunt cele mai bun rezervoare încastrate pentru wc.

Dacă vrei un produs de calitate, durabil și rentabil, rezervorul încastrat Geberit este cea mai bună algere; trust me!

Cei de la Grohe au și ei ceva modele de rezervoare încastrate, dar sunt puțin în spatele celor de la Geberit, care sunt renumiți pentru astfel de sistem de rezervoare. Dacă ai un buget bun, alege un rezervor Geberit echipat complet.

De reținut în ambele cazuri, vasele WC suspendate sunt compatibile pe orice tip de rezervor încastrat cu mici excepții. Recomandarea mea este să alegi un pachet de rezervor încastrabil cu vas WC suspendat, clapetă de acționare Geberit și capac pentru vasul WC. Clapetele Geberit sunt compatibile doar cu sistemele Geberit, iar Grohe la fel.

Tot la acest capitol, recomandarea mea pentru clapetă de acționare rezervor încastrat wc, gama de produse Geberit este cea mai bună, fiindcă au butoane cu o durabilitate foarte bună în timp, nu se defectează și sunt fabricate din plastic de cea mai bună calitate; unele sunt puțin scumpe, dar calitatea se va vedea în ele.

Mai jos ai câteva recomandări cu cele mai bune rezervoare încastrate pentru WC, testate și montate în întreaga țară. În oferta magazinelor de mai jos vei găsi și pachete cu vas WC inclus + clapete pe ce model dorești.

Rezervoare încastrate pentru wc – cele mai bune recomandări

Set rezervor incastrat WC Geberit Prepack Delta 21

 • cel mai bun rezervor încastrat de la Geberit
 • cel mai bine vândut model de pe piață la ora actuală
 • produs cu garanție de 10 ani + raport preț calitate excelent
 • sistem rapid de fixare
 • clapetă de acționare cromată inclusă în preț
 • reglabil pe înălțime
 • tije pentru suport wc foarte puternice
 • sistem de fixare inclus în pachet
 • cot de golire fono-absorbant
 • află prețul cu pachet clapetă aici

Pachet rezervor incastrat Grohe Rapid SL

 • cel mai popular model de la Grohe
 • sistem inclus de clapetă acționare vas wc
 • sistem rapid de fixare pe perete
 • calitate bună a pieselor din plastic
 • sistem simplu de racordare la canalizare
 • clapetă de acționare cromată – rezistentă
 • pentru vas wc de 6-9 litri
 • cel mai popular model Grohe
 • află prețul cu pachet clapetă aici

 

Set complet vas wc suspendat Villeroy&Boch Architectura DirectFlush cu rezervor incastrat Geberit Duofix Sigma si clapeta Sigma 20 crom lucios mat

 

 • sistem de vas WC Villeroy&Boch – top gamă vase WC
 • design deosebit la vas WC
 • clapeta de acționare crom lucios mat
 • compatibilitate 100% și  funcțională
 • rezervor încastrat gama Geberit – durabil și eficient
 • tehologie DirectFlush silențioasă și  uniformă la WC
 • află prețul pachetului aici

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *