Sănătatea orală este oferită de un periaj corespunzător, fie el manual, fie electric. Noile periuțe electrice înlocuiesc periile clasice pentru spălatul dinților, deoarece eficiența este mult mai mare, iar plăcerea de a folosi un gadget electric a crescut considerabil.
Alegerea uneri periuțe electrice trebuie să fie făcută în așa fel încăt, să alegi ceea ce este mai bun pentru dinți tăi, respectiv pentru îngrijirea lor. Un zâmbet sănătos te va scoate întotdeauna în evidență. Mediul meu dentist mi-a recomandat acum 3 ani o periuță electrică deoarece mi se depunea foarte mult tartru pe dinți și eram nevoit să merg la detrartraj foarte des.
Totul s-a rezolvat cu achiziționarea unei periuțe electrice, iar rezultatul îl văd și azi; dinții mei nu mai necesită așa de des detrartaj, sănătatea lor este foarte bună, iar când zâmbesc, sclipesc mai mult. Este de departe cea mai bun investiție pe care o vei face, alegând o periuță electrică de dinți.
Cum alegem cea mai bună periuță de dinți ?
După ce mi-a explicat doctorul meu dentist care sunt avantajele periuței electrice, am decis să le împărtășesc cu voi, pentru a fi de folos în alegerea celei mai bune periuțe de dinți electrice. În continuare te invit să citești acest articol din care vei afla cum alegi cea mai bună periuța, care sunt cele mai bune modele și multe alte chestii interesante.
Periuță de diniți electrică sonică, ultrasonică, oscilații sau pulsare ?
La acest capitol avem două mari grupe de periuțe electrice și anume: periuțe electrice rotative sau periuțe cu oscilații, sonice sau ultrasonice.
Periuțele electrice rotative sunt preferabile și pretabile pentru copii, deoarece au un nivel mai mic de rotații, mai prietenoase cu gingiile și posibil pentru persoanele cu gingiile foarte sensibile.
Periuțele electrice sonice, ultrasonice sunt acele tipuri de periuțe care au același tip de perie precum o au cele clasice. Acestea în funcție de numărul de puslații/oscilații, se încadrează în categoria celor sonice, cu nivel mediu de oscilații și ultrasonice, cu un nivel foarte mare de oscilații pe minut.
Recomandarea mea, este să începi cu o perie care are un nivel mediu de oscilații, pentru a te putea obișnuii cu ea, iar ulterior să treci la nivelul de avansat, la un număr mare de oscilații; adică la periuțele ultrasonice.
Periuță electrică în funcție de duritatea periei
Pe partea de duritate, avem două categorii foarte mari și anume: perii medii și moi. Acestea două conturează cea mai mare gamă de periuțe electrice. Însă avem și câteva modele de periuțe electrice cu perie foarte moale sau foarte dură.
Recomandarea medicului dentist, este folosirea unei perii medii pentru un randmanet foarte bun al periuței electrice, deoarece aceasta trebuie să înlăture tartrul de pe dinți în proporție foarte mare. Dacă alegi o perie moale, trebuie să fii atent la nivelul de curățare, fiindcă există posibilitatea să nu fie foarte eficientă.
Eu folosesc un sigur tip de perie și anume peria medie. O folosesc de la început și nu am avut probleme cu ea; chiar la început, eram mai delicat cu ea și cu gingiile mele, care erau destul de sensibile. Odată cu timpul, acestea se vor obișnuii 100%.
Capete de schimb la periuța electrică
Unul din cel mai importat aspect la periuțele electrice este posibilitatea de a achiziționa capete de schimb. Eu am avut probleme cu aceasta, deoarece am ales o periuță electrică marca Xiaomi și nu existau capete de schimb la momentul respectiv. Am avut puțin noroc, pentru mi-au oferit 4 capete de schimb, pe care le-am folosit mult timp.
Capetele de schimb pentru periuța electrică trebuie să fie disponibile pentru modelul ales de tine. Alte capete nu sunt bune și nu vor funcționa corespunzător sau nici nu se vor potrivi perfect; riști să te accidentezi cu ele dacă nu sunt de la modelul tău.
Acestea trebuie schimbate la un interval de 1 lună sau 2, funcție de nivelul de utilizare și rezistență al capetelor. Eu le schimb regulat la 2 luni, deoarece mi se par că sunt foarte bune și le depozitez într-un sterilizator special. Există periuțe de dinți care au recipient special pentru depozitarea capetelor, care au lumină UV pentru sterlizare(foarte utilă).
Ce funcții speciale trebuie să aibă o periuță electrică foarte bună ?
Desigur, o mulțime de funcții în plus, vor influența costul periuței electrice. Recomandarea mea este să alegi o periuță electrică fără prea multe funcții speciale, deoarece nu le vei prea folosi. Îți spun asta din propria experiență, pentru că eu folosesc periuța pe un singur program; pe cel clasic, de durată maximă.
Avem periuțe cu sistem de pulsații speciale pentru gingii, masaj, delicat și tot felul. Dacă vrei și creză că le vei folosi, alege una cu multe funcții, pentru că sunt chiar bune. Dar dacă nu le folosești, eu zic că nu merită sa dai banii pe ce nu folosești. Asta depinde de alegerea ta; dar îți spun că funcțiile sunt reale și benefice, funcție de starea de sănătate a cavității bucale.
Periuță de dinți electrică cu autonomie mare
Cel mai important aspect al periuțelor electrice este capacitatea acumulatorului, respectiv autonomia acestora. În general, periuțele electrice au o autonomie ridicată, datorită faptului că au acumulator cu capacitate mare. Durata de viață a acumulatorului la o singură încarcare completă, ajunge la 15-30 de zile, fără probleme; în ideea în care vei folosi periuța de minim 2 ori și maximum de 3 ori pe zi.
Periuța mea are o autonomie de aproximativ 20-25 de zile, funcție de modul cum o folosesc, dacă folosesc programul de spălare până la capăt sau nu. Recomandarea mea este să alegi o periuță cu acumulator mare, pentru a nu fi nevoie să o încarci foarte des.
Modul de încărcare poate să difere. Periuța mea alre sistem de încarcare wireless, dar sunt unele modele care au sistem de încărcare prin USB. Cele mai populare au un dock pentru andocare, care ulterior se conectează la o sursă de energie. Timpul de încarcare la periuțele electrice este de minim 2-3 ore, și poate ajunge la 4-5 ore pentru un ciclul complet 100%.
Periuță electrică rezistentă la apă
Perițele electrice trebuie să fie rezistente la contactul cu apă, în special în zona mânerului care inevitabil se va umezi. Nu am avut probleme cu nici o periuță de dinți, fiindcă aproape toate au sistem de protecție împotriva umidității.
De reținut este faptul că, nu este recomandat să le scufunzi total în apă, pentru că te poți curenta și periuța să se ardă. În același timp, este recoamnd să fii atent la umiditatea din baie, după dușuri fierbinți, pentru că pot afecta funcționalitatea periuței.
Docul de încărcare, precum și perioada în care așezi periuța la încărcat, trebuie să fie într-o zonă fără umezeală, în afara băii pe cât posibil. Trebuie să fim foarte atenți la perioada de încărcare, fiindcă dacă există apă, poate apărea o problemă deosebit de periculoasă și anume curentarea.
Periuță electrică cu conectivitate Bluethoot și aplicație dedicată
Periuțele electrice pot să vină la pachet cu conexiune Bluethoot și aplicație dedicată pentru monitorizarea directă a calității periajului. Periuța mea electrică avea acest sistem de conectivitate Bluethoot și aplicație dedicată.
La început urmăream calitatea periajului, deoarece exista un grafic animat cum am insistat pe fiecare zonă a dinților; este foarte bună și aplicația, dar cu timpul nu am mai folosit-o. Este bună pentru început, deoarece vezi exact cum și cât de bine ți-ai periat dinții.
Conexiunea și sincronizarea se făcea foarte rapid și simplu, nu am avut probleme cu ea. Prietena mea și-a cumpărat la fel o periuță electrică cu Bluethoot și nu a avut probleme de sincronizare, fiindcă tehnologia a ajuns la un nivel înalt, iar sincronizarea datelor se face perfect și fără probleme.
Câte mișcări pe minut să aibă periuța electrică ?
Recomandarea medicului meu dentist este următoarea: cu cât mai multe, cu atât mai bine. Așdar, un număr de peste 50.000 de mișcări pe minut este suficient și bun pentru o curățare perfectă. El recomandă să folosești periuța minim 10-15 secunde pe fiecare dinte, măsea, pentru o curățare perfectă și de calitate.
La partea de vibrații, intervalul 30.000 -35.000 este absolut perfect și direct raportat la numărul de mișcări pe minut, menționat mai sus.
Cele mai bune periuțe electrice – recomandările medicului dentist
Periuta de dinti electrica Soocas X3U
- modelul folosit de mine – testat 2 ani
- raport preț calitate foarte bun, foarte accesibilă
- sistem de conexiunea Bluethoot + aplicație dedicată
- periaj puternic, nivel mare de vibrații 38.600
- asigură un periaj foarte bun – verificat de mine
- rezistă fără probleme la contactul cu apa
- încarcare cu dock special elegant
- construcție foarte bună – durabil și solid
- autonomie foarte mare – vezi mai sus
- află prețul aici
Periuță Philips Sonicare Protective Clean HX6850/47
- unul din cele mai apreciate modele Sonicare Philips
- peste 50 de review-uri pozitive – clienți mulțumiți
- 2 capuri incluse la pachet pentru 2-3 luni de utilizare
- capete de schimb la prețuri accesibile
- 31.000 de vibrații pentru periaj profesional
- durabilitate foarte bună în timp – eficiență maximă
- raport preț calitate foarte bun – model ales de prietena mea
- senzor de presiune precis și indicator de baterie
- toc pentru transport – preferabil pentru călătorii
- află prețul aici
Periuta de dinti electrica Oral-B Genius 10
- cea mai efcientă periuță electrică de la Oral-B
- cel mai nou model disponibil pe piață
- 6 programe dedicate și 4 capete de schimb
- pentru periaj profesional – recomandat de medicul dentist
- trusă de călătorie inclusă în pachet – sterilizator UV
- 40.000 de pulsații – cel mai puternic model
- timer și senzor de presiune foarte eficient
- model cu Bluethoot inclus +- aplicație dedicată
- peste 125 de cumpărători mulțumiți
- află prețul aici
Periuta de dinti electrica Oclean X White Xiaomi
- cel mai nou model de la Xiaomi
- prima periuță cu ecran tactil – foarte util
- programe speciale dedicate pentru periaj
- giroscop cu 6 axe pentru monitorizare periaj
- aplicație dedicată și sincronizare rapidă
- motor cu rezistență foarte mare
- 32 de trepte de intensitate setabile
- autonomie de peste 700 ore testată
- duritate perie mediu – capete accesibile
- află prețul aici
Set 2 periute electrice Philips Sonicare ProtectiveClean HX6809/35
- cel mai bun pachet de 2 periuțe electrice pentru familie
- 62.000 mișcări pe minut – foarte puternice
- 2 capete incluse la pachet pentru fiecare periuță
- tehonlogie cu senzor de presiune și aplicație dedicată
- autonomie foarte mare peste 20 de zile
- încarcare rapidă prin dock-ul dedicat
- cel mai bun preț calitate din gama Phlips
- una din cele mai bune periuțe sonice
- capete de schimb la prețuri accesibile
- află prețul aici