Cum alegem cel mai bun aparat de vidat alimente ?

Păstrarea la rece a alimentelor este o chestiune simplă ce ține doar de timpul și mediul în care este păstrat acel aliment. Cu cât alimentele sunt mai bine păstrate la interiorul frigiderului cu atât costurile pe acel produs sunt mai mici, calitatea în timp este garantată, iar banii noștri vor avea viață mai lungă; cu alte cuvinte, facem economie din mai multe puncte de vedere.

De fiecare dată când vreau să pun ceva la frigider, carne, legume sau fructe, trebuie să mă gândesc bine în ce sertar trebuie să îl pun, pentru a rămâne cât mai proaspăt cât mai mult timp posibil. Pentru fructe și legume, avem sertare special în combina frigorifică, iar pentru carne la fel, congelator sau caserolă.

Pentru a putea mări durata de păstrare la rece a alimentelor, singura soluție viabilă și bună este scoaterea aerului din pungă, cutia, caserolă în care este depozitată; tot acest proces se poate face cu ajutorul unui aparat de vidat alimente.

Aparatele de vidat alimente sunt destul de noi pe piața din România, unde avem doar câteva produse bune pe care merită sî îți cheltuiești banii; pentru a te ajuta în alegerea celui mai bun aparat de vidat alimente, eu am decis să scriu acest articol pentru tine. Am studiat foarte bine piața, iar de curând mi-am cumpărat și eu un astfel de aparat pentru vidat alimente, fiindcă m-am săturat să mi se degradeze foarte rapid starea alimentelor din frigider și nu numai; vreau să le păstrez mai mult timp, să fie cât mai proaspete și cât mai plăcute la gust.

Cum alegem cel mai bun aparat de vidat alimente  ?

Alegerea unui aparat de vidat alimente sau a celui mai bun aparat de vidat alimente se face în baza unor principii de utilizare și nevoie, deoarece acesta va fi un aparat pe care îl vei folosi zilnic, în special atunci când ai copii mici. Așadar, alegerea unui aparat de vidat alimente se face după următoarele:

La ce folosește un aparat de vidat alimente ?

Din momentul în care mi-am cumpărat aparatul de vidat alimente FoodSaver FFS002X-01, am descoperit noi alimente ce se pot vida cu acesta. De la carne pentru congelator, le legume și fructe pentru frigider, am descoperit că pot să îmi videz sandvișul pentru birou, biscuiții și salata de după sală. Cu alte cuvinte, atunci când ies din casă, îmi videz aproape toată mâncarea, pentru ca ea să fie proaspătă și gustoasă.

Așadar, trebuie să știi că poți vida o grămadă de produse cu un aparat de vidat alimente, precum este al meu. Am observat că spațiul de depozitare scade considerabil, dacă produsul este vidat complet, iar calitatea este fix aceeași ca și atunci când îl scoți din frigider sau îl desfaci prima dată. Dacă vrei să economisești spațiu în ghiozdan, congelator sau cămară, aparatul de vidat este perfect pentru a reduce spațiul fiecărui aliment.

Este perfect pentru a vida sandvișul copiilor de dimineață sau atunci când pleacă în excursie; eu îmi mai videz mâncarea atunci când plec la munte, într-o drumeție sau când mergi la bunicii mei și vreau să fac ceva carne la grătar; este bună și pentru a pune la marinat diverse tipuri de carne.

Se poate vida și cafeaua sau boabele de cafea, care chiar sunt recomandate pentru a se păstra vidate, după desfacerea pachetului. Se păstrează la fel de bine ca și atunci când au fost ambalate inițial. Nu mai folosesc cutii pentru depozitarea pachetului de cafea desfăcut, ci le videz rapid.

Cum funcționează un aparat de vidat alimente ?

Principiul de funcționare este simplu, bazat pe un sistem care trage aerul din punga sau caserola specială, inclusă în pachetul produsului. Fiecare aparat de vidat alimente vine cu un set de folie/pungă dedicate, pentru a putea fi folosite la maximum și pentru a putea păstra calitatea inițială.

Timpul de vidare a pungii speciale este undeva la 15-20 secunde, funcție de produsul vidat și de mărimea acestuia. Aparatul se folosește cu rola de pungă dedicată, care se poate tăia în funcție de mărimea dorită; aparatul are un sistem de tăiere glisant, pentru a putea tăia rapid și ușor pe orice dimensiune.

Aparatul este simplu de folosit, trebuie doar să tai punga la dimensiunea dorită, introduci produsul în ea și îl poziționezi în zona de vidare a aparatului. Acesta funcționează cu un buton simplu și are un indicator LED în care îți indică nivelul de vidare.

Cât de mult se păstrează alimentele după ce le-am vidat ?

Din punctul meu de vedere și din ceea ce am observat, aș putea spune că alimentele se păstrează de 3-4 ori mai mult, față de starea obișnuită, adică nevidate. Funcție de alimente, pot spune că legumele și fructele se comportă cel mai bine la partea de calitate, prospețime, iar carnea are o durată de congelare mai bună.

Am avut 2 bucăți de carne cogelate în pungă normală și 5 bucăți de carne congelate în pungă vidată; calitatea a fost mai bună ca cărnii, inclusiv mirosul, în cazul pungii vidate.

Diferența față de pungi sau orice altă metodă de păstrare se vede imdiat. Conform producătorului, alimentele se pot păstra de până la 5 ori mai mult dacă sunt vidate cu aparatele menționate mai jos.

Chiar și murăturile au gust foarte bune după ce au fost vidate, iar aici pot spune că am castraveți murați de 2 luni și încă sunt la fel de gustoși ca și la prima gustare din borcan. Borcanul nu mai ermetizează foarte bine și am ales să le videz.

Care sunt avantajele reale ale unui aparat de vidat alimente ?

Din punctul meu de vedere, avantajul este unul real, adevărat și vizibil. Calitatea alimentelor puse de mine cu ajutorul acestui aparat de vidat, a crescut considerabil. Acum, pot să îmi pun carnea la congelator cu o încredere mai mare, pot pune la marinat carnea 2-3 zile iar rezultatul este net superior față de ce foloseam înainte.

Fructele și legumele se păstrează foarte bine timp de 3-4 săptămâni, față de câteva zile cât eram obișnuit să le păstrez în frigider.

Un alt avantaj este că, aparatul are folie de schimb și se poate utiliza pe orice mărime și orice produs. Costul per rolă de vidare este destul de mic, aceasta îți ajunge câteva luni bune. Producătorul are set de pungi sau caserole de vidare la preț bun, aici.  De exemplu, eu îmi cumpăr folie de 5,5 metri lugime, cu 28 cm lățime și îmi ajunge minim o lună; eu folosesc foarte mult acest aparat, deci dacă ești utilizator mediu, folia îți va ajunge și mai mult timp. Producătorul are tot felul de pungi dedicate pentru aparatele lor, deci nu este o problemă, partea de pungi pentru vidat alimente.

Spațiul de depozitarea este și el foarte important, dacă alegi să depozitezi alimentele în congelator. Spațiul este mult redus, iar aici aș putea spune că am mărit spațiul congelatorului cu minim 20 %, după ce am pus toată carnea în pungă vidată.

Ce fel de pungi se pot folosi la aparatele de vidat alimente ?

Recomandarea mea este să folosești doar pungile recomandate de producător, pentru a fi sigur că calitatea de după vidare să fie maximă, bună și sănătoasă. Dacă riști să folosești pungi clasice pentru vidare, datorită calității proaste a pungilor din comerț, riști să te contaminezi prin ingerare cu diferite particule din plastic, folosite la fabricarea pungii.

Calitatea produselor vidate cu pungă de comerț este slabă, uneori se rupe și nu se mai păstrează calitatea deloc, în special la produsele congelate. Aparatul este conceput să tragă aerul puternic din punga respectiva, iar pentru aceasta, ea trebuie să fie rezistentă, fabricată din material special, prietenos cu organismul și de o grosime bună.

Care sunt cele mai bune aparate de vidat alimente ?

Aparat de vidat alimente FFS016X-01 vidare uscata/umeda FoodSaver

 • sistem de vidare usca/umed rapid – cel mai bun model
 • afișaj de control digital pentru nivel vidare
 • calitate excelentă a produsului – peste 25 de clienți
 • aparat ușor de depozitat – dimensiuni reduse
 • videză în maximum 15 secunde orice produs
 • află prețul pe site oficial aici

 

Aparat de vidat alimente FFS002X-01 vidare uscata FoodSaver

 • peste 14 modele de aparate vândute – păreri foarte bune
 • cel mai accesibil aparat de vidat produse
 • sistem rapid de vidare – puternic – presiune aspirație 0,8 bar
 • durată de sigilare de 18 secunde pentru orice produs
 • 5 ani garanție – calitate foarte bună
 • port special pentru caserole și sticle
 • sistem de deschidere rapidă – închidere precisă
 • 1 rolă de 28 cm inculsă în pachet
 • 2 pachete de pungi vidare + furtun pentru vidare la pachet
 • află prețul pe site oficial aici

Aparat de vidat alimente FFS005X-01 vidare uscata/umeda FoodSaver

 • cel mai performant model din clasa FoodSaver
 • cel mai puternic sistem de vidare – testat de mine
 • caserolă specială pentru marinare carne inclusă
 • 3 trepte de viteză  – durată sigilare 10-14 secunde
 • cel mai bun aparat de vidare alimente – premium
 • află prețul pe site oficial aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *