Cum alegi o suflanta sau un aspirator de frunze eficient ?

Suflantele sau aspiratoare de frunze sunt foarte populare în această perioadă când frunzele copacilor încep să cadă jos. Poate sună ciudat pentru unii dintre voi, dar o astfel de sculă pentru îndepărtarea frunzelor sau adunarea lor, este foarte utilă; în trecut, strângerea frunzelor se făcea cu greblă sau cu o mătură ceva mai puternică, iar azi se face cu așa numitele suflante de frunze sau aspiratoare de frunze. Ceva mai recent am scris un articol despre una din cele mai bune suflante pentru frunze și am observat că multă lume din cartierul meu, are un astfel de suflantă.

Cum alegem o sculă pentru adunat frunze ?

Pentru azi, am pregătit acest articol în care vreau să îți explic și să te îndrum în a cumpăra cea mai bună suflantă de frunze sau cum o poți alege pe cea mai bună, funcție de nevoile tale. La prima vedere, pare destul de simplă întrebarea ”cum alegi o suflantă/aspirator de frunze”, dar în realitate trebuie să ții cont de anumite chestii; știu la ce te gândești: pentru ca suflanta să fie bună, trebuie să aibă o putere de suflare cât mai mare; este adevărată și această afirmație, doar că pe lângă ea mai sunt și altele. Mai jos, am să vorbesc despre restul.

Sufantă de frunze sau aspirator de frunze ?  Ce alegem ?

Încă de la început trebuie să știi că există două mari categorii de scule pentru adunat frunze: suflante sau aspiratoare; una suflă frunzele și ulterior trebuiesc adunate + depozitate într-un sac, iar celălalt le adună într-un sac atașat la aspirator.  Există însă și o categorie care le combină pe ambele, mai exact suflantă + aspirator.

Recomandarea mea pentru fiecare în parte este aceasta: dacă ai o terasa de dimensiuni medii sau mici, alege o sculă care le are pe ambele; suflantă și aspirator de frunze, deoarece la o cantiate mică de frunze, un model ca acesta, face față foarte bine; are spațiu suficient de depozitare și o putere de tragere bună; în modul de suflare aduni frunzele la un loc iar cu aspiratorul le tragi ușor și rapid în sac.

Pentru suprafețe mari, recomandarea mea este să cumperi o suflantă de capacitate peste medie și un aspirator dedicat pentru frunze; de ce? pentru că capacitatea de stocare la sculele mixte nu este suficient de mare pentru a aduna o cantitate mare de frunze, iar dacă acestea au o capacitate mare, au să îți fie grele la mână. Așadar, alege 2 scule profesionale pentru a curăța grădina/terasa.

Cum alegem cea mai buna suflanta sau cel mai bun aspirator de frunze ?

În primul rând, trebuie să ții cont de puterea acestuia; cu cât este mai puternic cu atât mai bine. Principiul este la fel de simplu precum este în cazul unui aspirator de cameră; cu cât puterea este mai mare, cu atât acesta va curăța mai bine. Pentru suflantă, la fel, cu cât este mai puternică, cu atât mai bine; uneori trebuie să ții cont de faptul că frunzele pot fi umede și necesită o putere mai mare a vântului pentru a le mișca din loc.

În al doi-lea rând, trebuie să ții cont de fiabilitate/portabilitate; majoritatea sunt purtabile, cu sau fără mâner pentru umăr. Așadar, greutatea contează foarte mult. Pentru suprafețele mari și medii, greutatea este un factor foarte important, mai ales în cazul aspiratoarelor, unde se mai adună și frunze. Referitor la designul acestora, aș putea spune că este unul general și nu cred că pot exista anumiți factori pentru a decide asupra unui model sau a altuia. Construcția este de cele mai multe ori din plastic, cu mânere bine poziționate și tuburi de aspirație de diametru mare.

In al trei-lea rând trebuie să știi că există suflante/aspiratoare electrice și termice. La cele electrice ai nevoie de un prelungitor pentru a le putea folosi, iar pentru cele termice, ai nevoie de combustibil, la fel cum ai nevoie la drujbe. Din start, cele electrice sunt mai ușoare decât cele termice, datorită pieselor interne. Pentru durabilitatea acestora, aș alege una termică, dar ținând cont de utilitatea ei doar pentru frunze, aș opta pentru una electrică, care oricum am să o folosesc doar pe perioada de toamnă.

Pe final, am să fac câteva recomandări pe care poți să le iei în considerare dacă vrei să alegi o suflantă sau un aspirator de frunze bun:

  • pentru cele electrice, recomand un motor cu capacitatea de minim 500W
  • dacă îți dorești un model hobby, recomand unul cu prețul de până la 200-250 lei.
  • pentru cele cu benzina, recomandarea mea este un model ca acesta (Makita)
  • pentru un buget de 300-400 lei recomand acest model de suflantă sau acest model de aspirator

Pentru a vedea oferta completă și eventualele reduceri la suflante/aspiratoare de frunze, îți recomand să folosești orice link din acest articol, care te va duce direct la magazinul eMAG. Mersi !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *