Achiziționarea unui convector electric pe perioada rece este un must-have pentru încăperile unde nu există o sursă de încălzire bine stabilită. Alegerea unui astfel de convector este o chestiune la care nu prea multă lume se pricepe sau cel puțin la prin care nu au trecut foarte mulți; dacă te afli printre cei care nu știu cum să aleagă un convector electric, acest articol îți va prinde foarte bine. În această situație am fost pus și eu, adică trebuia să aleg un convector electric pentru o cunoștiință. După ce m-am documentat și l-am achiziționat, am decis să scriu aceste rânduri în ideea în care te pot ajuta cu alegerea celui mai bun convector electric.
Ce categorii de convectoare electrice există și care sunt cele mai bune?
De la început, trebuie să știi că acestea se împart în două mari categorii: convectoare electrice de podea și convectoare electrice de podea. Cele mai populare la ora actuală pentru apartamente și case sunt cele de podea; convectoarele de perete sunt preferabile de companii, unde spațiile sunt limitate pentru un astfel de convector, dar designul și randamentul să fie foarte bun.
A doua mare categorie, de care ar trebuii să știi și care este foarte importantă, este dacă acestea au sau nu ventilator încorporat. Încă de la început, recomandarea mea este alegerea unui convector electric cu ventilator, deoarece acestea au cel mai bun randament și oferă o încălzire mult mai rapidă, pe o suprafață mult mai mare. Fiecare convector are sistem de oprire/pornire a acestuia, dacă în unele cazuri acestea sunt mai zgomotoase sau pur și simplu nu dorești să degaje o căldura foarte mare.
Convectoare electrice pentru suprafete mari si mici
O altă categorie destul de importantă, este puterea acestuia. Recomandarea mea este să alegi un convector cu 2kW pentru suprafețe de până la 45-50 mp si de 3-6kW la suprafete ceva mai mari și în zone foarte reci. Dacă ai o încăpere relativ mică se acceptă chiar și o putere de 1,5kW sau chiar 1kW; dar să fie echipat cu ventilator, pentru o eficiență mai bună.
Cum se montează un convector electric pe perete ?
Montarea acestora este una foarte simplă. Fiecare convector de perete are un sistem de prindere asemănător cu cel a caloriferelor din tablă; deci este foarte simplu de montat. Este necesar executarea a două gărui în perete, după care fixarea a două dibluri + holzsuruburi în fiecare gaură și înfiletarea acestora. (înainte să dai găruile, te asigură că le execuți orizontal). Dacă convectorul are sistemul de prindere în pachet, recomand să îl folosești pe acela, fiindcă este cel mai bun. După ce ai fixat sistemul de prindere în perete, fixezi convectorul în poziția corectă și îl conectezi la rețeaua de electricitate. Trebuie să ții cont doar de un singur aspect: să păstrezi 4-5 cm distanță între perete și convector.
Cum alegi cel mai bun convector electric ?
Pe lângă cele menționate mai sus, mai trebuie să ții cont de funcțiile speciale pe care le au acestea. Printre cele mai importante, se pare că este funcția de protectie supraîncălzire; aceasta nu permite convectorului să se încălzească peste limita maximă admisa. De exemplu, dacă lasi un convector peste noapte, pornit, ai siguranța că acesta se va opri automat în caz de defecțiune.
A doua funcție importantă, este termostatul de siguranță; cu aceasta setezi convectorul la o anumită treaptă, după care se reglează automat în funcție de cât de tare se încălzește încăperea, reducând astfel consumul de energie electrică.
Pe lângă aceste două, mai avem câteva funcții utile, pe care nu le mai enumăr, fiindcă sunt de multe; recomandarea mea este următoarea; dacă vrei un convector electric bun, cumpără unul cu cele două funcții menționate mai sus.
Cât de mult consumă convectoarele electrice ?
Din experiența mea cu ele pot spune că nu consumă foarte mult. Cu funcțiile menționate mai sus și un convector bine ales pentru suprafața ta, consumul de energie electrică este unul mic. Pentru o utilizare pe timp de zi 6-10 ore, as putea spune că factura la energie crește cu 20-25% ( la o valoare medie de 100 Ron).
De ce mai trebuie să ții cont când alegi un convector electric ?
Cred că alegerea unui convector electric trebuie să fie o chestiune pe o durată de minim 2-3 ani. Dacă vrei să cumperi un convector electric bun, rezistent, calitativ și în același timp eficient, recomand să alegi unul ca acesta. Dacă vrei un model temporar, îți recomand un convector între 100 si 170 lei, funcție de destinația acestuia.
Cu toate la un loc, mai trebuie să ții cont și de brand, dar din păcate, nu avem momentan un brand de referință, la această categorie de convectoare electrice; cred că referința brandului se vede direct în prețul acestora.
Pentru oferta completă cu convectoare electrice bune, accesează acest site!
Recomandări rapide
- Convector electric Supra Corail 2003 2000W
- model cu 2 trepte de incalzire
- putere 2000 W pretabil pentru casa
- uşor de folosit
- Convector Argo Blues
- design special – negru atent finisat
- timer si termostat
- pentru camere de pana la 50 mp