In urma interzicerii fumatului în spațiile publice și cele închise, tot mai multe localuri în perioada rece, se îndreaptă spre încalzitoarele de terasa pentru a creea un conform termic celor care doresc să își savureze tigara la o temperatură ceva mai caldă, decât cea exterioară. Există deja pe piață o mulțime de astfel de încălzitoare pentru terasa, care diferă din punctul de vedere al construcției, al economicității si al tipului de resursa folosit pentru încălzire.
Incălzitoarele de terasa se împart in 3 mari categorii:
- încălzitoare terasa pe gaz
- încălzitoare terasa electrice
- încălzitoare terasa cu halogen
- afla pret la fiecare cateogorie aici
Din acest punct de vedere, cele mai populare sunt cele electrice, datorită faptului că sunt cele mai conomice, cele mai sigure și cele mai utile. Cele pe gaz, au unele mici disconforturi cum ar fi, mirosul de gaz ars sau chiar surgeri de gaz; aceste necesitând o mai bună punere în funcțiune, cu sistemul de alimentare pe gaz. Încălzitoarele cu halogen, sunt și ele foarte des întălnite, datorită faptului că sunt de dimensiuni mai mic, oferă o căldură bună, plăcută și ușor de transportat.
De ce trebuie să ții cont cand cumperi un încălzitor de terasa ?
Din punctul de vedere al constructiei, cele mai des întalnite sunt cele de tip ciupercă, cu înălțimi de peste 1,5 metri, ele fiind cele mai pretabile pentru terase încălzite. Acestea au sistem propriu de alimentare, format dintr-un suport central, care are de cele mai multe ori un design elegant. La fel și cele pe gaz de tip ciupercă, încălzitoarele au tot sistemul de alimentare încorporat în ele, nefiind nevoie de alte instalații. Există și modele cu butelie de gaz încorporate, care se pare că prind teren în fața celor care trebuiesc alimentate direct la gaz.
Pentru terasele care au deja un plan stabilit, recomandarea mea este să alegi un încălzitor electric fix sau pe gaz, iar pentru cele care încă nu au un plan bine stabilit, recomand un încălzitor de terasa mobil sau cu picior flexibil, de tip halogen.
Pentru terasele de dimensiuni mari, cele mai recomandate încălzitoare sunt cele de tip ciuperă, indiferent de resursă, deoarece aceste pot genera o căldură constantă pe o durată lungă de timp, la un consum foarte redus. La restul teraselor, sau a încăperilor mai mic, recomandarea mea este să alegi un încălzitor mai mic, la un preț mult mai mic.
Pe lângă acesta, mai trebuie să ții cont de faptul ai nevoie de un spațiu suficient pentru punerea în funcțiune a acestora, fiindcă ele degajă o căldură destul de puternică, pe verticală; pentru asta, îți recomand un încălzitor de terasa la care înalțimea să nu depășească spațiul necesar de minim 1 metru de deasupra acestora. La fel și pentru încălzitoarele mici, ai nevoie de un sistem de ventilare a aerului viciat foarte bine pus la punct, pentru a nu polua foarte tare aerul; valabil și pentru încălzitoarele înalte.
La partea de încălzire pe suprafață, fiecare încălzitor de terasa are un anumit debit de aer cald, care se măsoara în BTU, la fel ca și la aparatele de climatizare. Așadar, pentru suprafetele ce depășesc 50 mp, recomand acest încălzitor, iar pentru suprafetele ceva mai mari, recomand aceste tipuri de încălzitoare.
La încălzitoarele pe gaz, mai trebuie să ții cont de faptul că, nu toate buteliile de gaz se potrivesc la mufa acestora și necesită achiziționarea unei astfel de mufe separat. În funcție de preferintele tale, există modele destul de elegante și prietenoase cu mediul, astfel încăt să te poți bucura de o terasa caldă chiar și pe timp de vara.
Pentru cele mai bune prețuri și cele mai bune modele de încălzitoare pentru terase, îți recomand acest site, care are în ofertă peste 150 de modele, funcție de toate cele mențioante mai sus.