Cum iti alegi cea mai buna periuta de dinti electrica ?

De această dată am să abordez un subiect care poate să apară în viața ta, atunci când dantura ta se deteriorează datorită faptului că nu o îngrijești cum se cade. Pentru asta, am să scriu acest articol despre cum alegi cea mai bună perie de dinți electrică și câteva chestii elemetnare despre care trebuie să știi atunci când îți cumperi acest tip de periuță electrică. Acum câteva săptămâni am decis să îmi cumpăr și eu o peiruță electrică de dinți la recomandarea dentistului meu, care mi-a spus că trebuie să insist mai mult la periajul dentare, pentru a avea o eficiență mult mai mare; pentru asta, el mi-a recomandat să încerc o periuță electrică.

Cele mai bune branduri de periuțe electrice

Chiar în ziua respectivă am început să caut ceva periuțe de dinți electrice și am constatat că există doar câteva modele sau mai bine zis, câteva branduri de perii electrice, ce se vând la noi pe piață. Prețurile încep undeva de la 200 Lei și ajung cu bine peste 1.000 Lei. Cele mai populare branduri de periuțe electrice de la noi sunt cele de la Philips Sonicare și Oral-B, acestea fiind disponibile la majoritatea magazinelor online. Pe lângă acestea, ceea ce mi-a atras atenția sunt periuțele de la Xiaomi, Soocare X3/SoocasX3 și modelul mai vehic de prima generație Xiaomi Mija Thoothbrush.

Timp de 3 zile am căutat păreri despre cele mai bune periuțe de dinți electrice și comentariilea aferente pentru aproape toate modelele de la brandurile menționate mai sus și am ajuns la următoarea concluzie: o periuță de dinți electrică bună este undeva la 350 Lei cu mici ajustări în jos sau în sus, din punctul de vedere al prețului; 350 Lei este valoare de referință, din punctul meu de vedere; dacă alegi ceva mai simplu și ai un buget limitat, poți merge pe un model Xiaomi Mija care este momentam la 200 Lei la PcGarage sau pentru un model Philips Sonicare la peste 350 Lei, respectiv acest modelTrecând mai departe, putem să vorbim despre ceea ce oferă aceste tipuri de periuțe electrice și cum să o alegem pe cea mai bună.

Tipuri/modele de periuțe electrice

Din ceea ce am văzut eu, există două tipuri de periuțe electrice: cele sonice și cele rotative. După ore lungi de citit păreri și reviewuri la cele sonice și rotative, am ajuns la următoarea concluzie; cele sonice sunt mai bune, fiindcă au un număr de vibrații mult mai mare, ceea ce înseamnă o putere de distrugere a plăcii bacteriene de pe dinți și dintre aceștia. Cele rotative au și ele avantajul lor, acest fiind că au o turație mai mică, protejând într-un anumit fel gingiile. Totuși, pentru periuțele sonice, avem programe speciale pentru îngrijirea gingiilor și programe speciale pentru anumite tipuri de boli ale dinților. Ca urmare, eu am ales o periuță electrico cu tehnologie sonică, deoarece par să fie mult mai efciente la curățarea danturii și bineînteles pentru îngrijirea ei.

Pe lângă aceste tipuri de peiruțe, mai avem câteva subcategorii pe care trebuie să le avem în vedere, pentru a putea alege corect și după nevoile tale, o periuță electrică de dinți.

Una din acestea este numărul de programe disponibile

Există periuțe de dinți cu 1 și 4-6 programe speciale pentru periaj. Majoritatea au un program standarn, unul pentru începători, unul pentru profesional și unul pentru îngrijirea gingiilor. Pe lângă acestea, există unele modele care au aplicații speciale care se pot folosi pe Android și iOS, pentru a urmării eficiența pe care o ai în timpul periuajului. Din aplicația mai poți avea încă 3-4 progame mai mici speciale pentru anumite tipuri de probleme ale gingiilor și ale dințiilor precum cariile sau dacă vrei, o albire mai bună și mai rapidă la dinți. Peria pe care am ales-o eu le are pe toate, adică are aplicație pentru urmărirea calității periajului și diferite funcții speciale.

O altă subcategorie de care trebuie să ții cont, este numărul de oscilații

Majoritatea periuțelor de dinți electrice au peste 20.000 de osculații pe minut. Atât cele rotative cât și cele sonice, au peste această cifră, oscilațiile; din punctul meu de vedere, orice perie care trece de 25.000 de oscilații pe minute este absolut bună și te va satisface garantat. Eu am ales o perie cu 37.200 oscilații pe minut, deoarece consider eu că este o cifră numai bună. Majoritatea periilor electrice la prețul la care am cumpărat-o eu, au acest număr de oscilații. La acestea, se mai adaugă programele speciale, care reduc sau urcă foarte puțin numărul de oscilații, sau amplitutidea oscilației; sau o combină cu oscilații plus ceva mișcari perpediculare.

Un alt aspect foarte important la periuțele electrice este dacă are sau nu certificat IPX

Modelul ales de mine este certificat IPX7, ceea ce înseamnă că are rezistență la apă. De câte ori am folosit până acum perie electrica, am constata că are neapărat nevoie de acest certificat, fiindcă o să fie apă peste tot; pe mâner și peste zona în care se îmbină capurile de perie. Recomandarea mea este să alegi o perie cu certificat de rezistență la apă, fiindcă o să ai nevoie de el. Eu nu țin peria de dinți în baie, fiindcă există posibilitatea ca să apară uneori condens, iar pentru asta, nu se poate face nimic.  Îți recomand să depozitezi periuța electrică în camera ta sau în oricare loc în afară de baie.

O problemă pe care am văzut-o pe internet la periuțele electrice este faptul că apa poate să intre la motorasul principal, prin partea de sus, unde se montează capul de periuță. Pentru a evita astfel de probleme, eu șterg cu un prosop, frumos, toată periuța electrică, chiar și sub acel cap de perie, unde poate să rămână apă + că toate periile sunt pe verticală, iar dacă rămâne apă acolo, există posibilitatea de a se prelinge printre garniturile de cauciuc dintre carcasă și acel cui care iese din perie. Așadar, trebuie avut atenție mare la cum o depozitezi, cum o întreții, fiindcă altfel, vei arunca banii pe fereastră, iar service-urile pentru acestea, sunt foarte puține și se repară foarte greu.

Un ultim aspect de care ar trebuii să ții cont, este numărul de capete inclus

Din pacate eu am ales o periuță cu un singur cap. Dacă țin bine minte, cei de la Philips oferă 2 sau chiar 3 capuri de schimb, la periuțele sonice din gama lor. Un cap de periuță electrică se schimbă undeva la 2-3 luni, funcție de cât de uzat este acesta și cât de plin de bacterii este. Dacă le schmbi la 3 luni, este foarte bine; așa recomandă dentistul meu. Atenție însă, capurile nu se prea potrivesc de la alte modele de perii, cu mici excepții. Alege o perie cu minim 2 capuri de rezervă.

În concluzie

Acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți cumperi o periuță electrică bună. Pe final, îți spun că eu am ales periuța de dinți Xiaomi Soocare X3, fiindcă are aplicație pentru ea, design elegant, oscilații suficiente, programe speciale și doar un singur cap de perie din păcate. Până acum sunt foarte mulțumit de alegerea făcută, iar dacă știam mai de vreme de aceste tipuri de periuțe electrice, le cumpăram de mult. Eu le recomand pe cele de la Xiaomi și Philips Sonicare și nu în ultimul rând cele de la Oral-B; dar cu precădere pe primele două.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *