Pareri la robinetul electric MAXXMEE WARM

După ce mi-am schimbat bateria de la chiuvetă și bilerul electric mi s-a defectat, am decis să îmi cumpăr un robinet electric pentru apă cald. Am căutat cel mai bun robinet electric pentru apă cald și am descoperit modelul MAXXMEE WARM, despre care ulterior am aflat de la niște vecini că îl folosesc de foarte mult timp și sunt mulțumiți de el.

Știu că există pe internet o faza amuzantă și anume: la ce se conectează robinetul electric ? la apa sau la curent ? Se conectează atât la apă cât și la o sursă de energie electrică. Nici nu se putea altfel, fiindcă acesta se bazează pe încălzirea electrică a apei, la o temperatură ridicată. Așadar, modelul de robinet electric instant necesită conexiune la energie electrică, iar asta se face printr-un simplu ștecher, care se pune în priză. Aparatul vine echipat cu cablu inclus.

Părerea mea despre robinetul de apă electric MAXXMEE WARM

După ce l-am comandat de la pe siteul oficial(vezi aici), am constatat că am făcut o alegere bună și nu este un produs de proastă calitate, chinezesc. Din ce scrie pe cutia acestuia și din calitatea produsului, reiese faptul că este fabricat în Germania, iar calitatea se vede imediat; robinetul este greu, fabricat din inox în totalitate și este foarte bine înbinat din toate punctele de vedere.

Sincer nu mă așteptam la o asemnea calitate bună, la preșul pe care l-am dat pe robinet. Eu l-am prins la o reducere faină, pe siteul de mai sus. Printre altele, eu îmi doream un robinet instant care să aibă un debit de apă caldă mare și anume de minim 4-5 litri pe minut. Asta înseamnă că pot să spăl vasele și pot să îl folosesc chiar și la vană, la un duș scurt și rapid. Probabil dacă aveam nevoie la baie, cumpăram un robinet de apă electric și la vană.

Robinet electric cu protecție IPX4

Uneori mă gândeam dacă să cumpăr un astfel de robinet electric pentru apă caldă, fiindcă nu eram sigur dacă sunt 100% cu protecție împotriva apei. Din ce reiese pe fișa de producător, acest robinet electric de apă MAXXMEE WARM este asigurat împotriva stropirii cu apă, având certificatul IPX4. 

Acest indicator face referire la faptul că se poate utiliza fără probleme la partea de curent, în zonele unde este posibilă stropirea cu apă de la exterior. Nu se poate indunda complet și el să funcționeze perfect; aici poate apărea un scurt-circuit sau mai ră, să te curentezi; deci nu trebuie indundat sau cufundat în apă complet. Este rezistent 100% pe chiuveta de bucătărie. Cablul este bine izolat, iar partea de apă este separată de inox și garnituri puternice.

Robinet electric de apă cu debit mare

După cum spuneam mai sus, aveam nevoie de un debit mare și sigur la robinetul electric. Alte modele de robinete au debit foarte mic de apă, datorită faptului că sistemul de teavă este mic, randamentul de încălzire a apei este foarte mic, adică robinetul este de o putere foarte mică.

Am ales acest robinet electric pentru că are un debit de 5,6 litri/minut, ce îmi ajunge de fiecare dată când am nevoie să transform apa rece în apă caldă. Nu am probleme la spălatul vaselor sau ori de câte ori am nevoie de apă caldă. Pur și simplu pornesc robinetul iar în maxim 5-6 secunde apa devine caldă. Din acest punct de vedere, pot spune că am un debit de apă caldă constant. Pentru o funcționare optimă, trebuie să ai presiune de minim 0,5-0,6 bar în punctul de cuplare al robinetului.

Robinet electric cu reglaj temperatură

Îmi place foarte mult la acest model că pot să reglez automat temperatura la care apa să fie încălzită. Desigur, dacă aleg o temperatură mai ridicată, robinetul va ajunge în maximum 10-15 secunde la temperatura selectată sau maximă; din ce am experimentat până acum, în 15 secunde atinge temperatura maximă și o menține atât timp cât este pornit robinetul; adică temperatura nu scade deloc.

Robinetul MAXXMEE WARM are afișaj electonic, care indică temperatura de apă setată și vei ști de fiecare dată cât de caldă va fi apa. La prima folosire era să mă ard, fiindcă l-am setat pe maximum. Recomandarea mea este să îl lași pe 45 grade, fiindcă nu vei avea nevoie de ceva mai fierbinte.

Puterea robinetului electric este de 3300W, putere care îl face să fie unul din cei mai buni robineți de apă electrici de pe piață. Puterea este foarte mare, iar randamentul se vede imediat ce îl pornești.

Cum se montează un robinet electric ?

Acest robinet electric se montează foarte ușor și rapid. Ai nevoie de o priză în jurul acestuia, pentru a putea fi conectat la ea. Modul de montare este simplu și se montează la fel ca și un robinet clasic. Dacă nu te descurci, poți apela la un instalator pentru un montaj corespunzător. Eu mi l-am montat singur în 15 minute, cititind rapid instrucțiunle oferite la cutia acestuia.

Cel mai bun robinet electric de apa ?

Eu pot spune că este cel mai bun robinet electric de apă de pe piață. Am văzut și alte modele mai ieftine, dar care nu m-au convins. Specificațiile erau mai slabe, prețul era mai mic și totul părea ca un produs de proasă calitate. Robinetul electric MAXXMEE WARM este de calitate, iar asta pot să o confirm eu și vecinul meu. Este stabil, puternic, are mâner de control/reglare din inox, cu mișcare fină și precisă.

Randamentul pentru producerea apei calde este foarte bune, avem un debit constant și o temperatură constantă a apei, iar calitatea produsului este excelentă. Îl recomand mai departe ca fiind cea mai bună alegere la capitolul robinet electric pentru apă caldă. Părerile celor care l-am cumpărat sunt foarte bune, iar asta îl fac să fie un produs de top.

Robinet electric instant cu afisaj MAXXMEE WARM

  • model premium, calitate Germană – testat de mine
  • sistem de flisare fin, precis
  • fabricat în totalitate din inox de grosime medie
  • sistem de afișaj digital – temperatură
  • grad de protecție IPX4 – verificat în condiții de apă
  • instalare rapidă și ușoară – eu l-am instalat simplu
  • jet de apă caldă constant, puternic
  • încălzește apa foarte rapid
  • se poate folosi chiar și la baie/vană, chiuvetă
  • află prețul oficial aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *