Cel mai bun parchet laminat de 6 mm – ghid complet

Alegerea celui mai pun parchet laminat, pentru aparamentul sau casa ta, este o chestiune ce ține de persoana care se ocupă de acest domeniu. Scriu acest articol cu o experiență de minim 15 ani în domeniul parchetului laminat și a parchetului masiv. Mai nou, peste 90% din cei care vor să își schimbe sau sa redecoreze căminul propriu, apelează la acest tip de parchet stratificat. Din punctul meu de vedere, acesta are avantaje și dezavantaje.

Pentru azi am să tratez subiectul care face referință la cum aleg cel mai bun parchet laminat de 6mm și tot ceea ce trebuie să sții despre acesta. Am să structurez articolul pe baza pe întrebări, cu scopul de răspunde la fiecare din voi, la ceea ce nu cunoașteți.

Parchet laminat sau triplustratificat de 6 mm ?

Din punctul meu de vedere, cu cât are mai multe straturi cu atât este și va fi mai rezistent. Desigur, pentru cel triplustratificat, prețul este mult mai mare decât în cazul celui simplu, laminat. Singurele diferențe care sunt între acestea două, sunt pe partea de durabilitate și pe partea de preț. Dacă ar fi să alegi un parchet bun de 6mm, eu aș recomanda să alegi modelul laminat, fiindcă este mai economic și se comportă aproape la fel de bine ca și cel cu mai multe straturi. Dacă discutam de un parchet triplustratificat mai gros de 8mm, întorceam balanța invers.

Pe ce suprafețe se poate monta parchetul laminat de 6mm ?

Recomandarea mea este să montezi parchetul pe suprafețe cât mai plane, pentru că grosimea acestuia se va vedea atunci când vei călca pe el. Este un parchet de o grosime medie, care necesită o pardoseală bine lucrată, plană. Sub parchet poți alege să izolezi ori cu plăci din rumegus/plăci din polistiren sau folie.

Pentru folie, recomand grosimea maximă de 4 mm, cât și pentru celălalte tipuri de izolații. Nu recomand să lipești folia sau plăcile, decât doar în câteva locuri, pentru fixare.

Nu se recomand să montezi parchetul de 6mm pe suprafețe unde umiditatea este ridicată. În special la casele noi, se recomandă să lași parchetul câteva zile bune, pentru a intra umiditatea în el. Desigur, dacă esti foarte umed, îți recomand acest dezumidificator.

Se poate monta parchetul peste dușumele sau gresie ?

Peste dușumele sau orice alt tip de pardoseli din lemn, nu recomand montarea parchetului laminat sub nici o formă. În timp, acest tip de dușumele se vor putrezi iar mirosurile o să apară fără nici o avertizare, iar după asta, trebuie să refaci totul din nou.

Peste gresie sau materiale ceramice, parchetul laminat se poate monta fără probleme. Aici poți folosi o folie de 5-6mm pentru a nu transmite ”răceala” de la gresie la parchet, astfel încăt acesta să rămână rece tot timpul.

Cum se montează parchetul laminat și triplustratificat de 6mm ?

Am scris pe acest blog un articol despre cum se montează parchetul laminat, ce suprafețe de parchet trebuie să cumperi, pe care le găsești aici. Pentru montarea acestui tip de parchet, îți recomand să apelezi la un meșter profesionist sau dacă ai cunoștințe, să îți cumperi acest kit de montare parchet.

Trebuie să fii atent puțin atunci când îl imbini, deoarece grosimea acestuia este destul de mică și riscă să se rupă.

Care sunt cele mai bune mărci/branduri de parchet laminat având grosimea de 6mm ?

Majoritatea firmelor care produs parchet laminat de bună calitate, sunt cele care oferă un pachet de parchet la un preț mediu. Nu alege cel mai ieftin parchet laminat, deoarece o să ai bătăi mari de cap, atât tu cât și cel care îl montează. Calitate la aceste modele ieftine, este foarte proastă, iar plăcile nu se imbină bine sau de cele mai multe ori nu se pot îmbina deloc. Cele mai bune 3 mărci de parchet laminat sunt:

Majoritatea producătorilor buni, sunt de calitate germană. Toate brandurile de mai sus se încadrează în această calitate germană. Îmi amintesc că am montat odată un parchet laminat produs în Rusia, de care am fost foarte surprins să constat că este foarte bun și se monta aproape singur. Așadar, nu doar Germania, produse parchet laminat de bună calitate ci și Rusia (aici vorbesc de parchet scump).

Cum aleg parchetul laminat de 6mm în funcție de clasa de trafic ?

Indiferent de ce trafic ai în căminul tău, eu recomand întotdeauna la cliență să cumpere un parchet cu o rezistenă la trafic intens de 32-33. Cu cât este mai rezistent la trafic, cu atât acesta se va comporta mai bine în timp și cu atât este mai rezistent la uzură. Din ceea ce am observat la persoanele care au ales să își monteze un parchet laminat ieftin, după nici 2 ani au trebuie să îl schimbe.

Pur și simplu se deteriorează și trebuie schimbat. Ca și idee, aș putea recomanda să alegi clasa de rezistentă și 31 sau 30 dacă cumva a apărut. Trebuie să ai grijă și la partea de întreținere, să nu îi dai multă apă și să nu tragi obiecte grele pe parchet.

Dacă ai alte întrebări legate de acest subiect, nu ezita să le adresezi în secțiunea de commenturi. Eu am să te ajut din experiența pe care o am.

3 comments

  1. B. S. Ma numesc Dorian,am o problema,trebuie sa sa ma ridic la o inaltime totala a parchetului de 3.7 cm.As cumpara parchet de 12mm . Ce mat as putea pune de 2.5 cm.Nu as vrea sapa autonivelanta.Multu.anticipat.Este un ap.nou de 2.5 aniSapa nivelata cu “elicopterul”

  2. poti monta polistiren exturdat de 2 cm si de 0.5 cm poti pune o folie de 0,5 cm sau bucati de politiren care preia socurile, si astfel te ai inaltat cu 2,5 cm

  3. cat despre parchet nu prea conteaza grosimea poti pune lejer de 8 mm, conteaza mai mult calitetea, cum se imbina, inainte sa cumpari faci o proba la magazin si imbini cateva placi , si pe lungime si cap in cap, si se observa daca se imbina bine in sensul sa nu ramana spatii intre placi, si de asemenea daca exista diferente de nivel la colturile imbinarilor. Bafta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *