Cum aleg cel mai bun ciocan rotopercutor – ghidul meseriasului priceput

Alegerea unui ciocan rotopercutor, presupune o multitudine de cunoștințe din domeniu, fie ele dobândite prin munca cu ele fie prin cunoasterea foarte bine a acestora. Cred că ma pot încadra foarte bine în ambele categorii, pentru ca să îți pot recomanda cum să alegi un ciocan rotopercutor bun, pentru nevoile tale. Ciocanele rotopercutoare sunt foarte multe la număr, fie ele ciocane rotopercutoare scumpe, rotopercutoare ieftine sau rotopercutoare proaste. Principala categorie pe care am să o țintesc cu acest articol, sunt rotpercutoarele bun, fiindcă alegerea unuia nu este la întâmplare.

Dacă decizi că trebuie să îți cumperi un ciocan rotopercutor bun, îți recomand să citești acest articol de recomandare, fiindcă vei putea lua o decizie mult mai bună, la finalul lui. Așadar, începem cu o serie de întrebări și răspunsuri despre ciocanele rotopercutoare; printre ele, am să fac o listă cu ciocanele rotopercutoare recomandate de mine, pe care le poți accesa cu încredere.

Ciocan rotopercutor profesional sau semiprofesional ?

Rotopercutoare profesionale

În funcție de ceea ce vrei să faci cu un ciocan rotopercutor, recomandările sunt cele profesionale sau semiprofesionale. Cu cele profesionale, munca se face mult mai rapid și mai bine. Sunt scule de cea mai bună calitate, puternice și cu care poți lucra la modul cel mai serios, în diverse construcții. Sunt cele mai bun din clasa rotopercutoarelor, iar prețul și calitatea lor se văd din start. Aici discutăm de adevăratele produse originale, făcut să reziste și să facă treabă.

Pe partea de recomandare, aici pot să îți spun că un ciocan rotopercutor profesional are de toate. Adică are mandrină super rapidă, sistem anti-blocare, putere mare, fiabilitate și calitate. Se pot folosi atât doar cu percuție cât și în combinație.  Acestea se pretează la orice tip de material, pe care vrei să îl găurești; orice ar fi, acestea te vor ajuta la modul cel mai serios.

Din cele mai bune ciocane rotopercutoare, avem următoarele model profesionale:

Rotopercutoarele profesionale sunt o alegere foarte bună. Recomandarea mea, este să alegi un brand în care ai încredere. Cele mai bune mărci de rotopercutoare profesionale sunt: Bosch, Makita, DeWalt. Dacă accesezi linkurile de mai sus, vei găsi o mulțime de modele, fiecare după designul și puterea lui.

Rotorpercutoare semiprofesionale

Și această categorie de rotopercutoare este foarte bună, cu mici excepții. Aici vei găsi rotopercutoare mai accesibile față de cele profesionale, fiindcă toate sunt de o calitate medie. Fiecare are și avantaje și dezavantaje. La cele profesionale, nu vei găsi nici un minus. Aici, la cele semi-profesionale, trebuie să fim atenți cum le alegem. Recomandarea mea este să alegi un ciocan cu mandrină rapidă (SDS), de brand cunoscut și de o putere de minim 500W. Cu cât este mai puternic, cu atât mai bun. Cu el vei putea gărui chiar și beton, dacă ai burghiile necesare. Pentru fiecare vei avea nevoie de cel puțin un burghiu de beton și unul de lemn. Acestea sunt cele mai bune burghie.

Raportând la numărul de percuții sau numărul de rotații, acesta nu este un aspect important. Importnat este să aibă motorul putere, pt că atunci când este în forță, să poată face față cu brio. Și aici avem ciocane rotopercutoare semiprofesionale cu percuție și fără; alege unul cu rotație și percuție, fiindcă poate este nevoie să dai o gaură în faianță și nu îți trebuie percuția, pentru a nu crăpa faianța.

Prețul pentru ciocanele semiprofesionale este ceva mai accesibil, iar aici pot spune că un ciocan la peste 450 Lei este ok. Dacă ajungi pe la 550 -600 Lei, alegerea este foarte bună. La fel ca și la cele profesionale, recomandarea mea este să alegi ori Bosch, ori DeWalt ori Makita. Acestea sunt cele mai bune din clasa și pe care le recomand.

Analizând cele mai bune ciocane rotopercutoare semiprofesionale, am găsit următoarele:

După cum poți observa, ultimul model este cu acumulator, ceea ce înseamnă că este cel mai util, pentru deplasări sau pentru zone în care nu există o rețea electrică funcțională.  Prima ofertă are ceva set de burghie la pachet, gratis. Recomandarea mea este să verifici modelele de mai sus, fiindcă sunt alese atent de mine și despre pot garanta, pe partea de calitate și funcționalitate.

Ciocan rotopercutor de Hobby/accesibile

Una din cele mai populare categorii din această serie, este cea a rotopercutoarelor accesibile sau de hobby. Acestea sunt într-un număr foarte mare, fiindcă fiecare din noi avem nevoie acasă de o asemenea sculă. Poate trebuie să renovăm apartmanetul și nu avem cu ce să dăm o gaură în perete. Ei bine, pentru asta au apărut rotopercutoarele accesibile sau de hobby.

Din această categorie, avem mai multe branduri pe care le recomand. Chiar acum câteva zile am lucrat la cineva și trebuia să prindem în placă niște bucăți de lemn și uitasem ciocanul profesional acasa. A venit proprietarul cu un asemnea rotopercutor de hobby, care la prima vedere, am început să râd. După ce am dat prima gaură cu el am constat că nu este chiar atât de rău și că se poate lucra fain și cu acesta. Trebuie doar sp ai burghie bune și ceva răbdare. Menționez că am dat găuri pentru holșuruburi de 6 în placa de beton; a mers perfect.

Așadar, ciocanele rotopercutoare nu sunt chiar atât de inutile, cum te așteptati. Cu ele poți găuri aproape orice fel de material, chiar dacă o faci mai încet, o faci cu bine.  Recomandarea mea, dacă vrei să alegi un astfel de model, este să alegi unul cu un preț de trece peste 200 Lei, fiindcă sub el, vei cumpăra doar rotopercutoare proaste. Și aici, am făcut o analiză la cele mai bune rotopercutoare accesibile/de hobby, pe care le-am enumerat mai jos:

Recomandarea mea, este că cele 3 de mai sus, sunt cele mai bune, raportând prețul la calitate și puterea la preț. Fiecare se remarcă prin ceva. De exemplu, la modelul Heinner, ai la pachet un șpiț, o daltă și o ctuei specială de depozitare. Pentru fiecare, îți recomand să verifici linkurile de mai sus. Ofertele la aceste rotopercutoare pot să fie mari, funcție de perioada de reduceri sau de campanie.

În concluzie, pot spune că alegerea unui rotopercutor bun, ține de ceea ce vrei să faci cu el, la ce îl folosești și câți bani dai pe el. Trebuie să fi atent la ce marcă alegi, ce putere are motorul și cu accesori are incluse. O altă chestie importantă, este să cumperi un produs original. Dacă vei accesa linkurile de mai sus, vei observa ca toate ciocanele rotopercutoare sunt originale, îmărțite pe categorii, cu 2 ani garanție și cu siguranța că le vei primi sigilate.

Dacă ai ceva întrebări, nu ezita să le lași la partea de comment ! Multumesc pentru atenție !

4 comments

  1. Personal folosesc gama Stern. Firma serioasă cu o gamă largă de scule. Poate nu e numarul 1 dar pentru casa e super ok, rezistență, calitate fiabilitate. Trebuie tinut cont ca fiecare sculă are locul si rostul ei, in rest spor la treabă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *