Cum alegem cea mai buna chiuveta de bucatarie ?

Alegerea unei chiuvete de bucătărie este o chestiune destul de cmplicată în aceste vremuri, datorită faptului că acestea sunt produse din materiale noi, netestate de noi și despre care nu prea știm prea multe detalii despre cum se comportă în realitate. În această situație am fost și eu, atunci când am fost nevoit să îmi cumpăr o chiuvetă de bucătărie pentru noul meu apartament, mai exact pentru bucătărie.

Chiuvetele tradiționale din inox par să fi dispărut de pe piața, în locul lor venind chiuvetele din granit, materiale de compozit, ciuvete din piatră naturală, compozit marmură, compozit simplu compozit plastic și compozit granit; o multitudine de materiale noi despre care nu am auzit nici eu, până în momentul în care am studiat piața.

Din acest articol ai să înveți să alegi cea mai bună chiuvetă pentru băcătărie și modul cum să o alegi pe cea mai bună, fără să compromiți partea de calitate, aspect și funcționalitate. Datorită acestor tipuri de materiale, au apărut chiuvete care se pot monta sub blat, la nivelul blatului și încastrate/încorporate în blat.

Cele mai populare modele de chiuvete sunt ceva pe blat, cu ușoară creștere la cele sub blat, funcție de preferințe. În continuare află despre cum se încorporează o chiuvetă și cum alegem cea mai bună chiuvetă de bucătărie.

Cum se încorporează o chiuvetă de bucătărie ?

Eu mi-am montat singur chiuveta de bucătărie, cu puțin ajutor din partea unui prieten. Trebuie să fi atent la dimensiunile interioare ale chiuvetei, să nu cumva să decupezi blatul mai mult decât trebuie, fiindcă trebuie să fie rezemat pe blatul din pal și fixat cu ajutorul unor cleme, care sunt existente pe chiuvetă; are fiecare chiuvetă sistem de prindere.

Primul pas este să desenzi pe blat dimensiunile interioare ale chiuvetei, unde să prinzi pe tot conturul blatului minim 5 cm. Gaura pentru chiuvetă se face ușor; ai nevoie de o mașină de găurit și un fierăstrău electric(șoricel). Faci 4 găuri la distanțele măsurate și desenate pe blat, după care cu ajutorul fierăstrăului decupezi zona pentru chiuvetă. Tot procedeul durează 10-15 min, funcție de sculele disponibile.

După ce ai depucat și ai montat chiuveta, cu toate accesorile, poziționezi blatul la loc și strângi bine cleme de sub chiuvetă. Ca și recomandare, este să sigilezi cu un silicon conturul chiuvetei, aplicând pe blat o linie de silicon, pentru ca ulterior, apa să nu pătrundă sub blat. Instalarea chiuvetei este relativ simplă și se poate face fără instalator. Dacă nu te descurci cu piesele de golire, cuplare la rețeaua de apă, poți apela la un instalator.

Cum alegem cea mai bună chiuvetă de bucătărie ?

După cum am menționat mai sus, chiuvetele de bucătărie sunt de mai multe tipuri de materiale. După ce am studiat piața, cu privire la cel mai bun material la chiuvete de bucătărie, am constatat că materialele compozite sunt de o calitate foarte bună, urmate de cele din granit sau marmură, precum și cele clasice din inox; despre cele din inox nu mai discutăm, deoarece foarte puțini mai cumpără astfel de chiuvete.

Păreri despre chiuvete marmură și granit compozit

Eu mi-am cumpărat această chiuvetă din compozit granit, deoarece denumirea de granit este puțin prea neclară. Am comparat 2 astfel de vchiuvete și am constat că ambele sunt din compozit granit și nu granit natural. Nu prea sunt magazine care vând chiuvete din granit, iar dacă există, acestea sunt foarte scumpe. La fel și chiuvetele din marmură, nu sunt fabricare din marmură naturală ci doar din compozit marmură; aceeași poveste și pentru marmură.

Eu mă declar foarte mulțumit de alegerea făcută și anume chiuvetă din compozit granit. Materialul este solid, gros, stabil, ușor lucios și de o calitate excelentă. Chiar nu mă așteptam să fie asa de solid și de bun, ci mă așteptam la un compozit cu mult plastic în el, de slabă calitate. Prin urmare, o chiuvetă bună de bucătărie poate să fie din material compozit granit și marmură; acestea sunt recomandările mele, dacă vrei să alegi o chiuvetă frumoasă și de calitate.

Chiuvete din compozit plastic

O categorie mai aparte, despre care am constat că materialul din care sunt fabricate este de o calitate foarte bună, se întrețin ceva mai ușor decât cele din marmură și granit, dar care nu oferă acel sunet calitativ, atunci când pui ceva pe ea, gen o tigaie sau un vas din sticlă. Cele din compozit plastic, pot fi de materie lucioasă sau mată, dar cele mai des le întâlnim pe cele lucioase. Finisajul este bun, rezistența este bună și ea, iar diferența la ochi liber se vede dacă te uiți atent la ele.

Cele mai bune branduri de chiuvete bucătărie

La acest capitol, avem câteva branduri cu cele mai bune chiuvete pe piață, iar asta se reflectă în clienții mulțumiți, durabilitate excelentă în timp și întreținere ușoară. Cele mai bune branduri la chiuvete de bucătărie, pe care le recomand și eu sunt în această ordine: Shock Germany, Franke, Grohe și câteva mărci care au puține produse sau foarte scumpe. Noi ne concentrăm pe acestea 3, care sunt prezente pe piața din România și care au cel mai bun material, precum și raport preț calitate foarte bun.

Eu am ales o chiuvetă Franke, fiindcă avea un preț mai bun, după buzunarul meu și nu Shock Germany, care sunt un pic mai scumpe, dar ceva mai bune. Grohe, au puține modele, dar sunt pe locul 3 la nivel calitate. Am comparat și chivetele Grohe cu cele Franke și Shock Germ. și se vede puțină diferență, mai ales dacă pui mâna pe ele.

Chiuvetele din compozit granit și marmură vin cu găurile pentru baterile gata frezate, decupate în proporție de 90%, fiind nevoie doar de indepărtarea acelui inel; aceasta se face un ciocan metalic, iar cu mare atenție îl dai jos; sau cu o daltă.

Pachet chiuvetă de bucătărie – merita ?

Da, fiindcă calitatea bateriei este bună, perfect compatibiliă cu chiuveta. Eu am ales un pachet de chiuvetă și baterie la un preț bun, redus. Alegerea este foarte bună, fiindcă materialul bateriei este fix același cu al chiuvetei, nefiind diferențe de culoare. Bateria este fabricată tot de producătorul chiuvetei, deci nu vei avea probleme cu ea cel puțin 5 ani, garantat. Se poate alege și altă baterie, dacă nu îți place sistemul de acționare sau înaălțimea ei; se potrivesc orice tip de baterie pe orice tip de chiuvetă de bucătărie, deci nu există probleme de compatibilitate.

Cele mai bune chiuvete de bucătărie – recomandările mele

Kit chiuveta Schock Formhaus D-100S 780 x 500 mm si baterie Schock Plutos Alpina Cristalite

 • model 2020 de calitate Germana 100%
 • baterie modernă pe aceeași nuanță
 • cea mai bună baterie din gama producătorului
 • calitate și rezistență înaltă la corpul chiuvetei
 • finisaje de cea mai bună finețe
 • află prețul oficial aici

 

Chiuveta granit Schock Nemo N-100 Sage Cristalite 570 x 510 mm

 • culoare și design deosebit – calitate Shock G.
 • cea mai apreciată chiuvetă la nivel mondial
 • gaură pentru baterie prefrezată
 • fabricată din material CRISTALITE – extrem de dur
 • finisaj de tip mat – linii elegante
 • sistem de scurgere și fixare inclus în pachet
 • adâncime cuvă de 180 mm
 • află prețul oficial aici

 

Pachet chiuveta fragranite Franke STG 614-86 + Baterie Franke Novara

 • peste 25 de clienți mulțumiți
 • cel mai bun raport preț calitate Franke
 • cel mai bine vândut model la nivel național
 • baterie cu cartuș ceramic de o calitate foarte bună
 • preț special la pachet cu baterie pe aceeași culoare
 • gaură pentru baterie prefrezată
 • instalare rapidă + ghid de instalare
 • material de înaltă calitate, rezistent la zgărieturi
 • află prețul oficial aici

Pachet chiuveta fragranite Franke BFG 651-78 + Baterie Pola

 • sistem de picurare foarte util pentru verdețuri
 • baterial înaltă – culoare și material identic cu cel al chiuvetei
 • pipă cu rotație de 360 grade – pentru ambele zone
 • peste 23 de păreri pozitive – 5 stele la reviewuri
 • disponibilă pe 3 nuanțe – alb, crem și negru mat
 • rezistență foarte bună la șocuri mecanice
 • stabilitate foarte bună pe blat
 • cel mai bun raport preț/durabilitate în timp
 • foarte ușor de întreținut – doar cu soluție lichidă
 • află prețul oficial aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *