Cum alegem cel mai bun sistem de filtrare al apei cu osmoza inversa ?

Necesitatea unui sistem de filtrare a apei în apartament, casă sau spațiu comercial, a devenit fundamental datorită faptului că unele zone alimentate cu apă potabilă au instalațiile de distribuire învechite, iar calitatea apei la beneficiar poate fi proastă sau de slabă calitate. Desigur, companiile de apă din țară sunt preocupate cu asigurarea unei calități bune și foarte bune a apei, dar costurile și timpul de înlocuire a conductelor vechi, este un proces lent, greoi și foarte costisitor.

Pentru a consuma apă potabilă de cea mai bună calitate, oamenii au ales să folosească un sistem de filtrare a apei cu osmoză inversă, sistem care a devenit foarte popular datorită apei rezultate de o calitate superioară. Ajoritatea populației nu este conștientă de calitatea apei pe care o conumă, iar asta se poate stabili doar după o analiză specială a apei, la un laborator autorizat sau chiar la compania de apă din zonă. După ce vei face un test adevărat al apei pe care o consumi, vei opta cu siguranță pentru un sistem de filtrare a apei cu osmoză inversă.

Termenul de osmoză inversă este mai puțin cunoscut, iar pentru o bună cunoaștere a acestui sistem,  am decis să scriu acest articol, pentru a te ajuta să alegi cel mai bun sistem de filtrare a apei cu osmoză inversă. În prima fază, o să vedem cum alegem cel mai bun sistem de filtrare a apei, precum și de ce să alegem unul cu osmoză inversă.

Cum alegem un sistem de filtrare a apei ?

Sistemul de filtrare a apei se alege doar după ce ai constatat că apa de la robinet, este de o calitate inferioară și nu este bună de consumat pe termen lung. S-a constatat că apa scade considerabil nivelul stării de bine din corp și ne influențează puternic, mai ales pe termen lung. Așadar, dacă observi că apa are u coloare ciudată sau un miros neplăcut, sau apar impurități de dimensiuni mici și mari, eu recomand să alegi o testare a apei; costul pentru un test de calitate apă nu este mare și acesta se face relativ într-un interval de timp scurt.

Dacă consideră că ai nevoie de un filtru de apă, trebuie să știi că acestea se împart în două mari categorii: sistem de filtrare a apei cu diferite filtre și sistem de filtrare apei cu osmoză inversă.

Sistem de filtrare a apei cu filtre conveționale

Sistemele de filtrare a apei cu filtre dedicate/convenționale, se pot folosi în orice apartament, casă sau  spațiu comercial. Acestea asigură o calitate bună a apei pentru consum, deoarece filtrele se schimbă la un itnerval regulat de timp, iar partea de filtrare este impurităților se poate face doar la un anumit nivel, față de cel cu osmoză inversă unde filtrarea este la cea mai mică scară. Așdar, sistemul de filtrare a apei cu filtre convenționale va putea filtra particule de 0,03 microni, diferite gusturi metalice, etc, precum și particule mici ce pot apărea din cauza nisipurilor sau a ruginei din conducte. Ca și rentabilitate, acestea sunt bune, utile și se pretează în zonele în care calitatea apei este la nivelul 2-3 pe o scară de la 1 la 5, categoria 1 fiind cea mai bună.

Sistem de filtare a apei cu osmoză inversă ?

Sistemul de filtare a apei cu osmoză inversă, este de departe cel mai bun sistem de filtrare; acesta se remarcă prin 4 membrane cu dimensiuni foarte reduse, de 200 ori mai mici decât virușii și de 4000 ori mai mici decât bacteriile. Cu alte cuvinte, sistemul de filtrare cu osmoză inversă actionează la nivelul bacteriilor, a virușilor și a diferitelor molecule aflate în suspensie. Acestea au cel mai mare grad de filtrare, care ajunge la doar 0,0001 microni, ceea ce înseamnă cele mai mici particule existente în apă. Se mai spune că aceste sistem purifică apa la cel mai înalt nivel posibil; doar în țările vestice există ceva sistem mai avansate de purificare a apei, dar care au costuri uriașe și se utilizează doar la stații de tratare a apei la nivel de oraș.

Așadar, dacă ai un buget dedicat pentru a achiziționa un sistem de filtrare a apei bun, util și care va filtra la cel mai bun nivel apa, trebuie să alegi un sistem cu osmoză inversă.  Mai jos, am să fac recomandarea mea pentru cel mai bun sistem de filtrare cu osmoză inversă.

Cel mai bun sistem de filtrare a apei cu osmoză inversă

Cel mai recomandat sistem de filtrare a apei cu osmoză inversă este aparatul Ecosoft RObust 60. Acest model este special conceput pentru a fi achiziționat de persoane fizice, pentru apartamente, case și spații comerciale, care are cel mai bun randament la capitolul apă potabilă purificată. Din toate părerile și review-urile postate pe internet, de instalatori și persoane care au cumpărat acest sistem, reies faptul că Ecosoft RObust 60 face treabă foarte bună în a purifica apa pe care urează să o consumi.

Sistemul de filtrare cu osmoză inversă Ecosoft RObust 60 L/h are la baza un principiu simplu și în acelaști tim complicat, deoarece are 4 membrane dedicate pentru filtare apă, pe care este acționată apă sub presiune. Acestea rețin cele mai mici particule aflate în suspensie, pe care filtrele conveționale nu le pot reține. După tot acest proces de osmoză, apa rezultată este filtrată printr-un sistem de filtre de tip carbon, pentru a fi mai naturală și mai bună pentru consum; adică la sistemul de osmoză, se purifica foarte tare apa, lăsând un nivel de aproape 99,99% apă, ceea ce îi va oferi apei un gust perfect pentru consum.

Eu am discutat și cu instalatori care au montat acest Ecosoft RObust 60 L/h și mi-au spus că nivelul de montare este relativ ușor și ca recomandare, ar fi bine să fie prezent un instalator în zonă, în cazul în care nu au sculele necesare. Aparatul de filtare are o carcasă stabilită, care necesită doar poziționarea și racordarea acestuia înainte de bateria de apă; înainte de a ajunge la consum. Dimensiunile sunt relativ mici, acesta putând fi poziționat într-un dulap, sub chiuvetă sau într-un spațiu special amenajat.

Partea și mai bună a acestui sistem cu osmoză inversă este că are filtre de schimb, pe siteul oficial de unde il vei cumpăra. Acestea se schimbă regulat, după un program bine stabilit. Ei asigură și partea de service în caz de defecțiune.

După ce am discutat cu instalatorul, am discutat și cu beneficiarii acestui sistem de filtare Ecosoft RObust 60 și mi-au confirmat că apa rezultată este de o calitate superioară la ceea ce consumau ei până acum. Este cea mai bună și mai curată apă pe care au consumat-o până acum; se poate compara cu apa de la izvor, singura diferența dintre elefiind doar nivelul de electroliți existenți în cea de la izvor.

Sistemul Ecosoft RObust are o capacitate de filtare a apei de 60 litri pe oră, capacitate bună pentru o familie sau o casă. Dacă ai nevoie de mai mult, alege un sistem profesional de filtare cu osmoză inversă. Cu toate la un loc, dacă vrei un sistem de filtare a apei bun, cea mai bună alegere este sistemul Ecosoft RObust 60, de calitate bună cu filtre puternice și sistem real de osmoză inversă.

Specificații și detalii tehnice la sistemul Ecosoft RObust 60 L/h

 

  • capacitate de 60 litri pe ora
  • 4 membrane speciale pentru reținere de peste 99,99%
  • sistem de filtrare sub presiune
  • filtre incluse în pachet + schiță montaj
  • relativ ușor de montat/pus în funcțiune
  • cel mai bun sistem de filtare apă cu osmoză
  • calitatea apei de consum la cel mai bun nivel
  • află prețul și vezi schiță montaj aici – site oficial

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *