Cum alegi cel mai bun ciocan demolator profesional ?

Dacă te pregătești de renovări serioase și ai nevoie de scule pentru a duce la bun sfărșit planul tău, cu siguranță vei avea nevoie de un ciocan demolator pentru demolarea unor anumite părți sau bucăți din construcție. De exemplu dacă ai nevoie de demolarea unui zid despărțitor din caramidă, spargerea unor elemente din beton sau desfacerea placajelor de faianță masivă, cu un astfel de ciocan demolator, lucrurile se vor schimba pozitiv în bine; adică vei putea lucra mult mai ușor.

Nu toată lumea are acasă un ciocan demolator(la ofertă), deci și prin urmare, ai nevoie de câteva noțiuni elementare pentru a cunoaște o astfel de sculă și cum trebuie să o alegi, funcție de nevoile tale personale.

Aleg ciocan demolator profesional sau hooby ?

Depinde de ceea ce vei face cu el; dacă ai nevoie doar de câteva demolări, recomandarea mea este să alegi un ciocan demolator hobby, care să nu coste mai mult de 500 -600 Lei. Dacă vrei un model ceva mai performant, mai durabil și cu care să lucrezi mai mult cu el, alege unul profesional. Prețurile pentru ciocanele demolatoare profesionale sunt destul de piperate, doar că vei face treabă excelentă cu ele.

Ciocan demolator sau ciocan rotopercutor ?

Stric pentru demolări, eu aș recomanda folosirea unui ciocan demolator de fiecare dată când este necesar. Se mai poate folosi si ciocanul rotopercutor cu percuție pentru materialele ușoare, cu rezistență mică, dar și aici, depinde cât de mult îl vei folosi și depinde ce marcă este sau din ce categorie face parte.

De exemplu dacă ai un ciocan rotopercutor bun, marcă bună, îl poți folosi cu ușurință la desfacerea faianței de pe perete, dacă aceasta nu are o grosime foarte mare și se desprinde relativ ușor. Pentru restul operațiilor, recomand un ciocan demolator.

Cum trebuie să fie un ciocan demolator bun ? Care sunt dotarile necesare ?

Din start, acesta trebuie să vină la pachet echipat cu spiț, mâner lateral sau vertical și sistem mandrină rapidă tip SDS. Cu acestea trei, vei avea siguranța că îți poți face treaba indiferent de situație. Referitor la spițuri, acestea pot veni în diverse forme și mărimi; unele sunt de tip ascuțit, altele de tip daltă; funcție de ceea ce trebuie să faci cu el. Pentru desfaceri și tăieri recomanda dalta, iar pentru demolare în sine și gărui mari, recomand șpițul. Ambele sunt fabricate din materiale foarte bune, rezistente și durabile, chiar dacă prețul ciocanului nu este unul foarte mare. Atenție atunci când cumperi un ciocan demolator, ca acesta să aibă la pachet un șpiț sau o daltă; acest model le are pe ambele.

Din punctul de vedere al durabilității și a fiabilității, acesta trebuie să vină echipat cu un mâner lateral pentru o priza mai bună și pentru o siguranță sporită. Calitatea trebuie să fie cât mai bună, pentru ca durabilitatea să se vadă în timp; modele premium au cea mai bună durabilitate; trebuie să ții cont de faptul că în timpul execuției, pot sări pe ciocanul demolator diverse materiale dure, care pot deteriora serios carcasa acestuia. Așadar, calitatea este un aspect foarte importat al ciocanelor demolatoare bune.

Un alt aspect important este numărul percuțiilor și puterea acestuia. Cu cât acestea au valori mai mari, cu atât mai bine și mai eficient. Ciocanele demolatoare premium au pornirea ușoară, turație constantă și sistem antivibrații la relanti. Există modele ieftine care au o turație variabilă și rapidă de la prima apăsare a butonului de start, care nu sunt foarte bune și precise.  Recomandarea mea este să evit ciocanele demolatoare ieftine, cu excepție doar în cazul în care îți dorești cu adevărat unul pentru 1-3 operații de demolare prin locuință.

Care sunt cele mai bune mărci de ciocane demolatoare?

topul celor mai bune ciocane demolatoare se poate vedea prin prețul acestora. Desigur, după marca lor sau brandul lor, topul acestora rămâne valabil al fel ca pentru ciocanele rotopercutoare și anume; Bosch, DeWalt, Makita. Desigur și restul mărcilor sunt bune, dacă acestea au un preț pe măsură; aici ai magazinul de la care se cumpără ciocane demolatoare de calitate și originale.

alte cerințe pentru alegerea unui ciocan demolator bun și eficient

Aș mai adăuga ceva referitor la greutatea ciocanelor, care de multe ori este mult prea ușoară, iar asta rămâne valabil doar la ciocanele ieftine; adică te vei chinuii mai mult să pui greutatea ta pe ciocan, pentru că este prea ușor.

Pentru partea de destinație, adică la cei îl vei folosi, aș putea adăuga următoarele precizări și anume:

În proporție de 95% aș recomand cu strictețe să folosești ciocanul rotopercutor fabricat pentru fiecare tip de suprafață de lucru, pentru a avea un randament mai mare și mai bun.

Dacă ai alte întrebări referitoare la ciocanele demolatoare, nu ezista să le pui, aici, la secțiunea comentarii. Pentru cele mai bune oferte și prețuri speciale, folosește orice link din acest articol ! Mersi !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *