Cum alegi cel mai bun fierăstrău cirular/debitor de lemn cu masa de lucru ?

Fierăstrăul circular, banc de lucru, debitor de lemn sau fierăstrău circular cu sanie de glisare, sunt cei mai cunoscuți termeni atunci când vine chestiunea de a alege un astfel de echipament de lucru. Față de fierăstraiele electrice clasice, gen ”șoricel” sau ”decupir” în termeni simpli, aceste fierăstraie electrice circulare sunt special create pentru a debita diferite materiale de construcții la unghiuri perfecte și care necesită un număr mare de lucru.

Principalele aspecte care trebuie urmărite la alegerea unui fierăstrău cirular sunt următoarele: calitatea lui, puterea, dacă poți tăia la unghiuri verticale cu el, dimensiunea pânzei, dimensiunea per total a aparatului de debitat și marca acestuia. Am să trec prin fiecare aspect și am să îl detaliez, astfel încăt să îți fie mai ușor a întelege la ce și cum se folosește acest tip de fierăstrău electric și cum să îl alegi pe acela care îți va satisface cerințele tale de lucru.

Calitatea fierăstrăului electric circular

Din punctul meu de vedere, este cel mai important și primul aspect care îmi vine în minte atunci când pronunț cuvântul fierăstrău electric. Am văzut foarte multe cazuri în care se lucra cu un fierăstrău de calitate slabă, din care rezulta piese debitate cu abateri considerabile. Cele mai proaste fierăstraie electrice circulare sunt cele 350 Lei; este clar și categoric, că acestea nu sunt fabricate după standardele necesare efectuării unei lucrări de calitate, iar pentru asta, eu recomand să te ferești de ele. Chiar dăcă este cel mai iefitn fierăstrău electric, nu îl cumpăra.

Un fierăstrău circular bun începe undeva de la 700 Lei. Am să îți recomand mai jos câteva bune, despre care știu că sunt bune și pe care le-am văzut în funcțiune la diferiți prieteni, care lucrau cu ele. Calitatea acestora se poate reflecta foarte bine și în brandul lor; nu alege un brand necunoscut, fiindcă vei avea marea surpriză de a arunca banii în vânt. Iată câteva fierăstraie cirulare bune:

Poți alege oricare din aceste cirulare, după bugetul tău, dar cu garanția că sunt de o calitate foarte bună și vei fi sigur de ele că se vor comporta la fel de bine în timp, după zeci sau sute de utilizări.

Fierăstrău cu taiare pe plan vertical cu înclinare, sunt destul de scumpe și doar pentru profesioniști. Aici putem găsi doar câteva modele, care au și sanie de glisare. Cu acestea poți tăia orice tip de lemn la orice unghi vertical și orizontal, precum și pe distanțe de până la 40 cm – 50 cm. Unul din cele mai bune fierăstraie cirulare este acesta. Este de gamă profesională și de o calitate excepțională.

O altă categorie face referire la diametrul pânzei, care aici poate să difere, funcție de dimensiunea în sine a aparatului de debitat. Pentru cei care își doresc un debitator de lemn de dimensiuni mici, vor beneficea de o pânză mică, cu care poți debita o grosime de maxim 10 cm. Restul aparatelor de debitat, cu dimensiuni mai mare și cu sanii de glisare, au dimensiunea pânzei mult mai mare, iar avantajul se va vedea în timpul lucrării.

Cele mai bune mărci de fierăstraie cirulare sunt Bosch, Einhell, deWalt și Makita. Cele mai populare sunt cele de la Bosch și Einhell, restul având doar câteva modele disponibile pe piață. Recomandarea mea este să alegi un fierăstrău de la Bosch, fiindcă acestea sunt cele mai bune, din toate punctele de vedere. Ai calitate, durabilitate și ușurință la utilizare. Sunt fabricate din materiale dure, rezistente și de o greutate acceptabilă, pentru a putea fi transportate în orice loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *