Cum alegi cele mai bune scaune de bucatarie? ghid profesional

Acum 1 lună, mi-am cumparat scaune noi în bucătărie, fiindcă tocmai mă aflam într-o perioadă de renovare a bucătăriei și am decis că acestea trebuie schimbate cu orice preț. Am cutreierat toate magazinele din oraș, căutând cele mai bune scaune de bucătărie, după gustul meu; din păcate nu le-am gasit. Am început să caut pe online, păreri despre scaune de bucătărie, modele și diferite magazine care vând scaune de bucătărie, bineînțeles, specializate pe acestea. Cele mai bune magazine online care au scaune de bucătărie la ora actuală și care au o ofertă bogată, cu review-uri și păreri, sunt Somproduct.ro și eMAG.ro. La ei, ai parte de câteva sute de modele, unde ai mare posibilitate să găsești ceva pe gustul.

Într-un final mi-am cumpărat aceste scauneAcum, după ce le-am cumpărat, am observat în timp cum se comportă, am analizat ce optțiuni mai aveam la dispoziție și am cântărit per total, ceea ce imi oferă acest model de scaun și cum puteam să îl aleg mai bine. În această ordine de idei, am decis să scriu acest articol, pentru a te ajuta și pe tine, atunci când cauți să cumperi cele mai bune scaune de bucătărie. Pe lângă acestea, mai pot spune din start, că bugetul pentru acestea era undeva la maxim 1.500 Lei, iar acesta era singurul model care mi-a plăcut și care avea un preț acceptabil. Am să tratez în continuare câteva subiecte care țin și poate te vor ajuta la alegerea scaunelor de bucătărie:

Câte scaune de bucătărie să cumpăr?

O întrebare destul de banală, dar la care eu am greșit din start când am cumpărat scaunele de bucătărie. Am achiziționat 6 scaune de bucătărie, deși eu aveam noie doar de 4. În plus, spațiul pentru 6 scaune nu este suficient, iar ca urmare, am fost nevoit să demontez doua scaune pentru a facilita un spațiu mare mare, în bucătărie. Așadar, trebuie să știi exact numărul de scaune pe care îl ai nevoie; poți raporta numărul de scaune șa numărul membrilor din familia ta; pentru mine, la 3 persoane, 4 scaune erau suficiente. Ei bine, mai vin și musafiri, iar cele 2 de rezervă sunt întotdeauna o opțiune valabilă.

Ce design/model să aleg la scaunele de bucătărie ?

Eu am ales ceva cu design mai nou, mai interesant și în același timp simplu. Acest model ales de mine este unul cu 4 picioare, un șezut simplu, care se continuă cu spătarul. Cadrul din scaune este separat de cele două, având spobilitatea ușoară de a le schimba, după bunul plac. Am ales un material din piele ecologica, fiindcă arată foarte bine și este unul destul de durabil. Acesta este prevăzut cu mici cusături simple, ce fac din aceste scaune să arate foarte bine, pe stilul meu de bucătărie. Combinația este  perfectă, din punctul meu de vedere, iar mobila are aceeași culoare cu tapițeria.

Există modele ceva mai sofisticate, cu un singur picior, sau cu 4 picioare așezate în ”x” sau cu 3 picioare. Oferta este bogată la aceste magazine(somproduct și emag) și te las pe tine să le verifici, care s-ar potrivi cel mai bine pentru tine. La acest capitol, eu te-aș săftui să alegi un model care să nu fie nici prea vechi, nici prea nou, fiindcă tendințele se pot schimba destul de rapid.

Cele mai populare modele de scaune la ora actuală sunt cele de tip scandinav, modern sau retro.

Ce cadru să aleg la scaunele de bucătărie ?

Recomandarea mea, este să alegi ori un scaun de bucătărie fabricat din inox sau din lemn. Avantajul celor din inox, este că dau un felling de ceva modern, pe când cele din lemn dau senzația de un stil aparte, ce poate fi personalizat sau pur și simplu retro/vintage. Cele din inox, cum sunt și ale mele, sunt de o calitate foarte bună, stabile și nu dau semne de slabiciune. Probabil aș fi optat pentru scaune din lemn la bucătărie, dacă aveam o mobilă de bucătărie din lemn masiv. Dezavantajul celor din lemn, este că după o perioadă de timp acest pot să se deterioreze sau în cel mai rău caz, să scârție, datorită îmbinărilor care cedează după o anumită perioadă de timp.

Scaunele din plastic pentru bucătărie, ar fi o alegere bună pentru cei care își schimbă des scaunele sau pentru cei care nu folosesc atât de mult bucătări, fiindcă sunt plecați mai tot timpul de acasă. Avantajul scaunelor din plastic, este că acestea pot avea un design mult mai excentric, cu diferite forme, ce pot părea foarte atractive, dar raportat la calitate, acestea sunt ne inferioare celor din lemn și inox.

Ceea ce am observat eu la scaunele din inox, este că aceste rețin ușor amprentele pe picioarele lor și necesită o întreținere ceva mai atentă. Recomand să ștergi scaunele din inox cu acest tip de lavetă.

Ce materiale să fie pe spăratul și pe șezutul scaunelor de bucătărie ?

Din experiența mea cu scaunele mele din piele ecologică, pot să îți spun că nu este cea mai bună alegere. Desigur, piele se poate îndepărta de pe scaune și poate fi inlocuită simplu cu alta, dar pentru început pot să spun că deja se poate observa cum, cusătura de pe ele începe să se deterioreze. Probabil după 2 ani de folosire, o să apară și urme de uzură pe această piele ecologică.

Cauza care poate afecta această piele ecologică de pe scaunele de bucătărie, este însuși destinația acestora; în bucătărie îți petreci foarte mult timp, iar asta presupune o uzură specială la ele, inclusit la partea superioară, atunci când le fixezi pentru a te așeza la masă. Dacă aș alege acum un nou set de scaune de bucătărie, probabil aș alege ceva cu spătar din lemn, fără prea multă piele ecologică; pe șezut am cumpărat aceste perinițe de protecție, fiindcă nu vreau ca zona respectivă să arate urăt, nici măcar după 2 ani.

În concluzie, îți spun să te gândești bine la ce material vrei la scaune, fiindcă dacă le folosești des pe cele din piele ecologică, se vor degrada sau se vor urâții. Dacă petreci puțin timp la bucătărie, poți alege și acest tip de scaune cu piele ecologica.

Prin urmare, cum alegem cele mai bune scaune de bucătărie ?

Pe lângă aceste aspecte despre care am vorbit mai sus, mai trebuie să adăugâm încă 2 și anume, greutatea suportată și dimensiunile acestora. În familia mea, greutatea nu este o problemă, iar pentru asta am ales un scaun de o rezistență medie, la greutate. Problema este pe înălțime, unde media pe familie este undeva la 1,85 cm. Pentru asta, am ales scaune cu un spătar ceva mai înalt, pentru a ne odihni coloana în totalitate. Este un aspect mai puțin important pe care luema nu îl cunoaște și ori dă bani mai mulți pe scaune, alegând modele cu rezistență la greutate mare, ori scaune înalte, unde materialul este mai mult, iar prețul desigur, mai mare.

Prin urmare, cele mai bune scaune de bucătărie sunt cele care le cumperi pe gustul și dorințele tale. Ține cont la ele de materialul de fabricație, materialul de pe ele sau materialul cu care sunt îmbrăcate sacunele de bucătărie și de aspectele privind dimensiunea, greutatea suportată și nu în ultimul rând, timpul de livrare.

Din păcate, majoritatea magazinelor nu au scaunele pe stoc, ci trebuiesc făcute la comandă. Foarte rar găsești toate scaunele gata produse, pe stoc. Eu am așteptat 2 săptămâni până ce mi-au fost livrate scaunele! nu este o perioadă foarte mare, dar care cred eu că a meritat așteptarea. Eu îți sugerez să verifici oferta de scaune la acest magazin, respectiv la acest magazin, fiindcă oferta lor este bogată, livrarea se face excelent, la timp și in siguranță. Ai posibilitatea de a returna sacunele într-un interval de timp specificat, fără nici o problemă.

Dacă ai alte întrebări legate de alegerea celor mai bune scaune de bucătărie, nu ezita să o faci, lăsând un comment în secțiunea de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *