Cum alegi o masina de gaurit insurubat cu acumulatori buna ?

Mașinile de găurit și înșurubat sunt de departe unealta sau scula pe care trebuie să o ai în casa fie că ești meseriaș, fie că nu. Dacă ai de executat o gaură în lemn sau de montat tavan din gips carton, cu o astfel de mașină cu acumulatori, îți vei putea duce treaba la bun sfărșit fără nici cea mai mică problemă. Dat fiind situația în care nu ai încă o mașină de găruit/inșurubat cu acumulatori, eu vin în ajutorul tău cu acest articol în care am sa îți explic din propria experiență, cum trebuie să alegi o mașină de însurubat cu acumulatori bună, din toate punctele de vedere.

Pe lângă alegerea mașinii de găurit cu acumulatori, trebuie să mai ai în calcul și alegerea unui set de burghie pentru găuri și a unor capete pentru însurubare; sau recomandarea mea este această trusă completă de burgie și capete + alte accesorii foarte utile.

Care sunt cele mai bune masini de găurit și însurubat cu acumulatori dupa brand ?

Cred că mai toată lumea a auzit de Bosch, Makita si DeWalt, ca fiind cele mai bune mărci la mașini de găurit. Pe lângă acestea, vine a doua subcategorie de mărci bune, cum ar fi Einhel si Steinhause + alte branduri. Pentru această categorie, recomandarea mea este să alegi o mașină ceva mai scumpă decât cele normale, pentru că doar la ele vei găsi o calitate bună.

Dacă îți dorești o mașină de găurit cu acumulatori bună și eficientă, îți recomand prima categorie; la fel și acestea se împart în masini profesionale și de hobby, funcție de ceea ce ai nevoie personal.

Cum alege o mașină de găurit/însurubat cu acumulatori și care sunt recomandarile ?

Primul aspect de care trebuie să ții cont, este brandul sau marca. Rămâne la atitudinea ta să stabilești ce marcă dorești și câti bani dai pe ea; din start, cele mai bune sunt și cele mai scumpe, raportat la marcă. Dacă vrei ceva mai accesibil, poți alege și din categoria a doua.

Al doilea aspect important este mașina de găurit în sine, adică să fie de calitate bun sau originală, în termenii populari. La acest magazin ai doar produse de calitate garantată și nu replici ieftine, indiferent de preț și brand. Deci, dacă cumperi de pe site-uri fantomă, riști ca mașina de găurit să fie o replică bine făcută, pe care nu poți conta deloc; autonomie foarte scăzută și calitate proastă per total.

Cum îți dai seama că o mașină de înșurubat cu acumulatori  este fake/replică ?

Iar dacă tot veni vorba de mașini de găurit fake/replici am să îți spun cum îți dai seama dacă este replica: din start, calitatea acesteia se poate observa foarte ușor și anume: cauciucul de pe mâner este dur, iar îmbinarile nu sunt foarte bine fixate; greutate redusă a mașinii de găruit; poate veni la pachet cu o mulțime de accesorii, care îți pot fura ochii; turație fixă și cu multe rotații, fără putere.

Lăsând deoparte acest aspect, continuam cu al trei-lea cel mai important aspect la o mașină de găurit/înșurubat, iar acesta fiind acumulatorul. Cred că este de departe cel mai important aspect al acestor tipuri de scule; cu cât acumulatorul este mai bun și mai performant, cu atât vei putea lucra mai rapid cu el. Cele mai bune mașini de însurubat/găurit au 2 bucăți de acumulatori la pachet, pentru a avea posibilitatea de schimbare chiar în timpul lucrului tău.

Acumulatoarele trebuie să fie rezistente, durabile și rapide la încărcare; acestea sunt cele mai bune. Cele mai populare sunt acumulatoarele de tip Li-Ion, care după părerea mea sunt și cele mai bune; au timp redus de încărcare, rezistă un timp îndelungat și rezistă bine în timp, la încărcari/descărcări repetate. Pe lângă aceasta, carcasa acestuia trebuie să fie foarte rezistentă pentru că acestea se pot deteriora destul de rapid.

Referitor la materiale/calitate, aici recomand mașinile cu un mâner din cauciuc, pentru a avea un grip sporit și de o greutate light, pentru a nu obosi cu ele în mână. Ca și funcții speciale, recomand o mașină de găurit cu sistem mandrină rapidă, pentru schimbarea burghiului sau a capetelor într-un timp foarte scurt.

Pe lângă aceste aspecte, mai trebuie să ținem cont de funcția de reglare a turaței, care este foarte bine venită atunci când trebuie să execută/înfiletam ceva mai special. Aici recomand în funcție de ceea ce îți dorești că lucrezi cu ea, o mașină care are o putere cât mai mare, la partea de forță, adică peste 20 Nm.

O altă chestie destul de importantă din punctul meu de vedere, este dacă mașina are sau nu cutie specială ,pentru aceasta. Unele modele sunt de tip bulk și vin fără cutie. Mi se pare nasol să umbli cu acumulatorii după tine și cu mașina, fără o cutie.

Pe final, pot meționa faptul că dacă vrei o mașină de înșurubat bună, fiabilă și care să te țină mult timp, adică să fie durabilă pe o perioadă lungă, îți recomand un model ca acesta. Dacă vrei ceva mașină de hobby, îți recomand să nu treci peste 350 lei, iar dacă nu ai bani suficienți și ai o lucrare mică, poți merge sub acest prag, dar nu sub 150 lei.

Pentru cele mai bune oferte la mașini de gărut/înșurubat și prețul accesibile + oferte limitate, îți recomand să accesezi orice link din acest articol !

One comment

  1. Buna ziua! Eu am ales bosch! E mic, puternic și confortabil. Am renovat cu ea doua acoperisuri de cate 30 de mp. Sunt foarte mulțumit de puterea ei și de durata acumulatorului care m-a ținut cam jumătate de zi la dat gauri si infiletat șuruburi în caroiaj. Este un produs foarte bun,trece de la modul înșurubare la găurire foarte ușor, cu o putere mare de parcă zici că este alimentată cu cablu. Foarte util la casa omului. Recomand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *