Cum alegi un robinet instant apa calda ?

Robinetul instant de apă cald a prins foarte bine la populatie în ultima perioada de timp, deoarece are o multime de avantaje benefice atât pe plan economic cât și pe plan  de resursa naturala. Acum câteva zile o cunoștință de a mea tocmai ce și-a achiziționat un astfel de robinet instant de apă caldă și mi-a povestit câteva despre el.

Alegerea unui astfel de robinet instant de apă caldă, este foarte util în două situații diferite: una în care nu ai un sistem de încălzire a apei și unul în care îți dorești încălzirea mai rapidă a apei, economisind astfel apa și timp. Pentru prima situație, recomandarea mea este că acest tip de robinet instant apă cald, este un must-have.

Spre exemplu, cunoștiința menționată mai sus tocmai l-a cumpărat pentru bucătăria de vara, unde avea trasă doar apa rece. L-a montat rapid și eficient, la fel ca oricare alt robinet clasic, doar cu o alimentare la reteaua electrica în plus.  Așadar, montarea unui astfel de robinet este de cel mai multe ori foarte simplă.

De ce trebuie să ții cont ?

Pe lângă acestea, la alegerea unui robinet de apa caldă instant trebuie să ții cont de mai multi factori, precum calitatea, brandul robinetului, aspectul acestuia și calitatea. Pentru a alege cel mai bine un robinet instant, trebuie să știi că acestea un un sistem simplu de funcționare, bazat pe un conductor care încalzește apa foarte rapid, asemănător cu o mică centrală electrică. Acel conductor, pentru ca el să funcționeze mult și bine, trebuie să fie de calitate; asta înseamnă că un robinet instant apă caldă, trebuie să fie cât de cât mai scump, dacă vrei unul bun. Pentru asta, ca idee, eu recomand achiziționarea unui astfel de robinet, de la prețul minim de 150 lei. Ceea ce coboară sub acest preț, sunt de o calitate mai slabă iar durabilitatea lor se va vedea automat.

Recomandarea mea pentru un robinet instant apă caldă bun, este ca acestă să aibă un preț de minim 200 lei. Pe lângă acestea, recomand un robinet cât mai simplu, fără prea multe afișaje, care după un anumit timp se pot deregla foarte ușor; alege unul simplu. Pe partea de construcție, recomand un robinet din inox și nu din plastic sau alt material slab sau slab rezistent, fiindcă îl vei folosi destul de des iar rezistența mecanică și la uzură trebuie să fie foarte bună. Spre exemplu, acest robinet instant apă caldă din inox este un best-buy actual.  Pe lângă acestea, îți mai recomand să citești păreri și reviewuri despre fiecare model de robinet în parte, pentru a afla dacă există anumite defecte al ele.

Cât de eficiente sunt robinetele instant apa calda?

Unele persoane se așteaptă ca de la un astfel de robinet instant apă caldă, să se poată folosi de el ca și cum ar folosi o centrală proprie de apartament; este total greșit. Datorită principiului prin care funcționează și încălzește acesta apa, trebuie să ai puțină răbdare la el, gen 2-4 secunde până ce apa caldă va ajunge la o temperatură dorită de tine. Nici cele mai scumpe sau mai performante robinete de apă caldă instant, nu pot încălzi apa instant.

Cred că suma de 200 și ceva de lei este absolut potrivită pentru ceea ce poate face și oferi una astfel de robinet instant. La întrebarea “Cum se montează un robinet instant ?”, aș putea răspunde foarte simplu; poți chiar tu să îl montezi, daca ai la îndemână 2 chei pentru fixarea conductei de apă și puțin îndemânare pentru stabilirea traseului firului la o priză. La pachet, fiecare robinet vine de obicei cu garnituri și tot ce trebuie pentru a-l putea pune în funcțiune cât mai simplu.  Acestea se mai diferențiază prin puterea electrică, care de cele mai multe ori se învarte undeva la 3000 W, plus sau minus această valoare.

Pentru cele mai bune prețuri la robinete instant, îți recomand să verifici link-urile de mai sus, care te vor duce spre magazinul eMAG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *