Cum iti cresti vanzarile la magazinul tau online prin afiliere ?

Strategiile online de marketing pentru generarea vânzărilor având cifre mari, sunt de cele mai multe ori costisitoare, nu dau rezultate și ne încarcă de fiecare dată cu gânduri negative. Există soluții despre cum să vinzi mai bine online sau cum să vinzi de 1000 Euro pe zi produsele fără să faci nimic și care mai de care mai mincinoase.

Eu am colaborat ca afiliat cu 2 mari paltforme de afiliere din România, respectiv 2Performant și ProfitShare. Sunt activ din 2010 pe partea de afiliere, timp în care am reușit să adun o experiență cu privire la vânzările online pentru; mai exact, despre cum vând un magazin online, anumite tipuri de produse și cum sunt influențate magazinele inscrise în aceste două platforme de afiliere.

Ceea ce am observat eu de-a lungul timpului, este că tot mai multe magazine noi, cu vânzări mici își încearcă varianta cu vânzări generate prin afiliere, iar rezultatul este unul foarte pozitiv și plăcut; au început să crească foarte mult ca vizibilitate pe mediul online, precum și la partea de încredere.

Ce înseamnă marketing afiliat ?

Definiția pentru marketingul afiliat din perspectiva mea, sună în felul următor: afiliații, care prin intermediul blogurilor, paginilor dedicate, reclame plătite sau influenceri, promovează produsele tale pentru un anumit comision, pe care îl oferi în una din cele două platforme 2Performant sau ProfitShare. Tot procesul se desfășoară automat, statisticile sunt afișate în timp real, iar căștigurile se pot măsura instantaneu, direct din contul de advertiser personal.

Ce număr de afiliați îți promovează produsele prin cele două platforme ?

La ora actuală peste 180.000 de afiliați promovează peste 700 de magazine selecționate în ambele platforme. Numărul de bloguri pe care poate apărea numele magazinului tău este de 3-5 ori mai mare decât numărul afiliaților, deoarece aceștia dețin mai multe bloguri/siteuri pe care activează și promovează constant produsele oferite de tine.

Dacă totul este bine optimizat, vânzările pe zi din partea afiliaților pot ajunge și la 30-40% din vânzările normale, în funcție de nișa pe care o are siteul tău. Rezultate pot să varieze în funcție de calitatea siteului, comunicarea cu afiliați, numărul de comisioane aprobate sau comisionul oferit.

Ce magazine online folosesc platformele de afiliere de mai sus?

Cele mai cunoscute magazine online la ora actuală pe piața din România au făcut vânzări record prin intermediul marketingului afiliat, iar aici putem aminti câteva din ele: eMAG, FashionDays, Elefant, Answear. Libris, epantofi, etc. Practic, aceste platforme de afiliere sunt defapt un boost-up pentru orice magazin care își dorește să facă vânzări bune, rapide și cel mai important, constante.

Dacă un afiliat alege să promoveze un produs din siteul tău, iar rezultate obținute din comisioane, timp de plată și valoare comisioane este satisfăcătoare, acesta va continua să te promovez, pe termen lung, iar rezultate sunt de ambele părți – win-win; el primește comisioane bunicele iar tu vinzi mai bine.

Care sunt avantajele platformelor de afiliere ?

Un prim avantaj este partea de automatizare; 2Performant și ProfitShare au sisteme autoamate de urmărie a conversiilor, iar tu, ca advertiser trebuie doar să adaugi codul de urmărire pe siteul tău. Toate detaliile le vei primi atunci când te înregistrezi pe una din ele.

Al doi-lea avantaj este relația cu afiliații. Poți să discuți cu ei în privat, să le oferi bonusuri și să îi motivezi să îți vând cât mai multe produse online, prin intermediul canalului său. Afiliații au experiență bună și foarte bună; există afiliați de top care vând de sute sau mii de euro pe zi, fără nici o problemă; trebuie doar să te adresezi lor, să vezi dacă au un interes comun cu produsele oferite de tine și să îi motivezi în a te promova pe tine. Spre exemplu, eu generez în anumite perioade ale anului, vânzări de peste 1000 lei zilnic, la un anumit magazin online, prin intermediul unui blog.

Un alt avantaj este că poți să le oferi afiliaților un comision unic, funcție de vânzările generate pe anumită perioadă a anului; dacă de Black Friday vrei să fii mai atractiv ca advertiser și să vinzi mai multe, poți crește comisionul oferit și perioada de recurență, astfel încă să atragi mai mulți afiliați noi, cu care nu ai colaborat niciodată.

Avantajele ambelor platforme sunt multiple, rezultatele sunt măsurabile într-un termen foarte scurt, iar partea de afiliere o să îți prindă foarte bine atunci când crezi că nu mai vinzi nimic online sau nu ai nici cea mai mică șansă în fața competitorilor. De exemplu, afiliații care produc content, generează o imagine foarte bună asupra magazinului și a supra produselor pe care le cumpără, prin calitatea conținutului oferit de ei. Practic, cu cât numărul afiliaților care te promovează este mai mare, cu atât sunt șansele să vinzi mai mult și mai rapid, orice produs de pe siteul tău.

Tot ce trebuie să faci este să te înscrii în una din cele două platforme de afiliere, să instalezi codul de afiliere și să începi colaborarea cu afiliații. Pentru a vedea oportunitățile din cele două platforme, accesează orice link din acest articol (2Performant sau ProfitShare)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *