Cum se întreține si cum se curață pardoseala din parchet ?

Pentru a păstra suprafața parchetului cât mai frumoasă și mai originală, trebuie să știm că acesta necesită o curățire foarte atentă și o întreținere în timp foarte bună. Mai nou, folosim tot felul de aparate pentru a curăța pardoseala din parchet și tot felul de soluții bune sau proaste pentru a îndepărta diverse pete de pe parchet. Am văzut mop rotativ pentru parchet ca acesta, care curăță foarte bine parchetul, dar am văzut și mopuri simple care nu făceau treabă absolut deloc.

Înainte de a scrie care sunt cele mai bune metode de curățare a parchetului și care sunt cele mai potrivite soluții de curățare pentru parchet, trebuie să știi ce tip de parchet ai acasa; adică sunt două tipuri de parchet și anume: parchet laminat și parchet clasic(parchet din lemn masiv). Pentru fiecare în parte avem diferite moduri de curățare și diferite soluții.

Cum se curăță și se întreține parchetul laminat ?

Pentru parchetul laminat, trebuie să ai în vedere următoarea chestiune importantă! niciodată nu nu il umezești prea tare, fiindcă aceste reține foarte ușor și foarte rapid apa la interiorul acestuia. Pentru aceasta am să îți fac o recomandare de mop mai jos; Pe lângă aceasta, trebuie să îl freci cu atenție, nu prea tare nu prea încet; de ce? pentru că suprafața acestuia este fabricată din melamină și are o rezistență medie în timp, ceea ce înseamnă că dacă îl vei freca tare, riști să îți apară pe el mici zgărieturi superficiale, care se vor observa ușor la lumina zilei.

Accesorii/solutii pentru curățirea și întreținerea parchetului laminat:

Soluția se poate combina în apa de la mop, după care se stoarce bine mopul și se lustruiește suprafața acestuia. Recomand o aserisire după ce ai terminat, pentru ca uscarea să se facă mai rapid și mai bine. Dacă ai ceva pete mai pronunțate și nu se pot îndepărta de pe parchetul laminat, recomand această soluție foarte bună!

Cum se întreține și se curăță parchetul masiv ?

În acest caz, costurile pentru întreținerea acestuia sunt ceva mai mari, deoarece necesită mai multă atenție. Față de parchetul laminat, acesta are cel puțin 2-3 straturi de lac pe suprafața acestuia, ceea ce înseamnă că se poate uda ceva mai tare, dar nu exagerat. Totuși dacă parchetul este într-o stare mai degradantă și apar fisuri, nu recomand udarea acestuia aproape deloc, fiindcă lemnul trage și mai tare apa, iar rezultatul o să fie unul foarte neplăcut; parchetul masiv își mărește volumul foarte tare, iar în cele din urmă se va desprinde de pardoseala și se va umfla.

Dacă se află într-o stare în care suprafața nu mai are luciul dorit, recomand o slefuire totală, făcut de un meseriaș, cu mașina de raschetat parchet. Dacă ai anumite zone în care luciul este dus sau mici zgărieturi, recomand această soluție. Se poate aplica în două straturi, care include și ceară.

Pentru parchetul masiv nou, recomand aceste soluții de curățare și acest mop special pentru a nu zgăria deloc suprafața acestuia și pentru a o proteja mai bine pe o perioadă lungă de timp.  Recomand curățirea parchetului din lemn masvi o dată pe săptămână și nu mai des, pentru a-i păstra un luciu cât mai de durată.

În concluzie recomand următoarele:

  • folosește soluții fără chimicale puternice
  • mop sau lavetă din materiale fine
  • aerisire după fiecare spălare
  • stoarcerea mopului să fie foarte bine făcută
  • fără prea multă apă
  • doar o dată pe săptămână
  • dacă se umflă, apelează la un meseriaș
  • vezi oferte speciale la soluții și accesorii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *