Cum se montează o mașină de spălat vase încorporabilă – ghid complet

Mașinile de spălat vase devin din ce în ce mai populare, datorită faptului că se fac foarte utile în bucătărie. Majoitatea persoanelor care își renovează bucătăria sau întreg apartamentul, optează pentru o astfel de mașină de spălat vase încorporabilă. Există două tipuri de mașini de spălat vase: cele complet încoporabile și cele parțial încoporabile. Din cele mai populare, cele care se încoporează total, sunt la cea mai mare căutare. Pentru montarea unei astfel de mașini de spălat vase, mulți din noi apelăm la un personal specializat sau cel mai probabil, la cei care montează mobila de bucătărie.

Dacă ești în situația în care vrei să îți încorporezi singur mașina de spălat vase, acest articol este ideal pentru tine, pentru a învăța din experiența mea. Mai există o situație în care, ai deja mobila de bucătărie și tocmai ți-ai cumpărat mașina sau vrei să o cumperi și trebuie să îți încorporezi mașina. Dacă te afli în situația ultimă, mai jos am să îți fac o recomandare de mașini de spălat vase care se încorporează ușor; există unele modele care nu sunt foarte bine gândite, iar montarea lor este ceva mai dificilă. Partea bună, este că aceste mașini au început să dispară de pe piață, ele făcând parte din primele producții de astfel de mașini, pe care nu se punea accent pe simplitatea în încorporare.

Cum alegem o mașină de spălat vase încorporabilă ?

Înainte de a începe, trebuie să știm câte ceva despre mașinile de spălat vase încoporabile și anume: există două dimensiuni generale la ele:

Aceste două categorii sunt foarte importante și trebuie ținut seamă de ele, fiindcă trebuie să știi dacă spațiul din bucătărie îți permite să o încorporezi. Avantajul mașinilor de spălat de 60 cm este pe partea de spațiu; pe partea de funcționalitate, nu există nici o diferență între ele; adică sunt la fel de bune și de performante.

A doua categorie de mașini de spălat vase încorporabile, este pe cartea de capacitate. Raportând la cele menționate mai sus, datorită lățimi, această capacitatea nu este o funcție independentă de ea. Adică avem mașini de lățimi mici, cu tot atâta capacitate de încărcare. Capacitatea mașinilor se mai definește ca fiind mai multe seturi de încărcare; acestea constă în spațiul interior special amenjat pentru diferte dimensiuni ale vaselor, paharelor și a pieselor speciale. Cu cât are mai multe seturi, cu atât mai bine; Majoritatea au cel mult 1-12 seturi, cu ceva modele care depășesc acest prag. Așadar avem;

Fiecare categorie, are un preț bine definit, care se împarte pe fiecare categorie. Depinde de cerințele personale, ce mașină preferi să alegi. Recomandarea mea, dacă familia este de 3-4 persoane, poți alege un mașină cu până la 12 seturi, acestea fiind suficiente.

Ultimele categorii de mașini de spălat vase face referire la numărul de programe, care poate varia între 3 și 7+ . Pe lângă acestea, mai există categoria mașinilor de spălat vase încorporabile, pe clasă de eficiență. Diferențele nu sunt atât de mari, iar ceea ce contează aici, este cât de des o vei folosi. Dacă o folosești foarte des, recomand o clasă de eficiență mare; dacă vrei o mașină pe care o folosești la câteva zile interval, poți alege o clasă medie, iar dacă bugetul nu îți permite, alege și una cu o clasă mică, fiindcă nu o vei folosi atât de des.

Există și câteva modele de mașini care au la dispoziție funcția de încărcare la jumătate, care presupune încărcarea mașinii cu un număr mic de vase sau la care poți adăuga în timpul funcționării, vase murdare, pe care ai uitat să le introduci.

Cum se montează mașina de spălat vase încorporabilă atunci când mobila de bucătărie este montată?

După cum am menționat mai sus, există două situații în care trebuie să încorporezi mașina de spălat vase. Pentru a începe operațiunea, avem nevoie de următoarele scule, pe care le recomand și de care m-am folosit și eu:

  • un fierăstrău electric pentru decupare
  • furtun special pentru conectarea la rețeaua de apă
  • mașină de filetat și găurit

Am să încep prin a exemplifica pașii pe care eu i-am făcut la montarea mașinei de vase încorporabile, în locul unui dulăpior de lângă chiuvetă.

  1. am îndepărtat sertarele care au fost acea zonă
  2. am asigurat o priză în zonă, cu ajutorul acestui cablu
  3. am tras un furtun pentru a conecta mașina la apă; aveam robinet cu filet lasat pentru așa ceva, de câtre instalator.
  4. m-am asigurat că furtunul de apă să ajungă fix până la mașină și nu mai mult.
  5. pentru că am ales o mașină complet încorporabilă, am avut nevoie de o ușă nouă; astfel am cumpărat și un pal pe care îli voi monta pe ușa de la mașină
  6. by the way, acesta este mașina mea
  7. am ales-o fiindcă are sistem de prindere a palului direct pe ușă cu niște cleme simple.
  8. Am montat ușa de pal pe cea a mașinei
  9. înainte de asta am conectat mașina la rețeaua de apă
  10. am conectat mașina la rețeaua electrică
  11. am poziționată pentru a avea stabilitate, pe 4 bucăți de lemn, încleiate
  12. am montat un mâner pentru a trage ușa; am ales deschidere pe verticală
  13. am montat plina de sub mobilă la loc
  14. și am finalizat partea de încorporare a mașinei de spălat vas

Pe lângă acestea, mai am ceva recomandări de care trebuie să ții cont. Trebuie să asiguri o conductă de apă cu o presiunea normală, la fel ca și la robinet. Mai mult, la mine situația a fost foarte simplă; am avut de tras un furtun de 50 cm, până la mașina de spălat; aici recomand să o amplasezi cât mai aproape de o sursă de apă, pentru a nu fi nevoie de conducte spciale.

Am uitat să precizez că trebuie să asiguri și o evacuare. La mine, am conectat evacuarea la sistemul de evacuarea al bucătăriei. Nu cred că era necesar o altă evacuare la baie, fiindcă nu aveam cum. De obicei, mașinile au la dispoziție furtune speciale pentru aducțiune și evacuare. Totuși, acestea trebuie mufate cu conductele pe care la ai la locuință.

O altă chestie de care trebuie să ții cont este conectarea la rețeaua electrică. Aici își recomand să o conectezi la o sursă separată, cu pământare sau să fie o priză de bună calitate, pe care să te poți baza. Trebuie să ai grijă în ce priză îl conectezi, fiindcă mașina nu trebuie scoasă în fiecare din priză și poate nu ai acces tot timpul la ea. Cu cât mai bună priza, cu atât grijile sunt mai puține.

Având acestea luat în considerare, cred că poți monta singur mașina de spălat vase, în mobila ta de bucătărie. Trebuie să ai puțină rabdare, puțină pricepere și niște scule la îndemână. Dacă mi-a scăpat ceva sau ai alte întrebări, nu ezita să le lași în partea de comment mai jos.

Dacă încă nu ți-ai cumpărat deja mașină de spălat vase încorporabilă, îți recomand acest magazin, care are mii de produse în stoc, posibilitatea de achiziționare în rate și transport gratuit.

8 comments

    1. Buna,

      Se poate monta, doar sa se pastreze o distanta de minim 10 cm fata de masina sau sa montati o placa din pal intre ele.

  1. Buna ziua! As dori sa achizitionez o masina de spalat vase incorporabila, dar nu stiu daca e ok sa o incastrez in spatiul de sub chiuveta…mai exact sub partea unde se scurg vasele….as avea cam 45 cm disponibili pana in chiuveta! Nu as avea alta optiune in a monta masina…avem deja mobila de bucatarie de 2 ani si nu a fost prevazuta cu spatiu pt masina.
    Daca nu pot monta una incorporabila imi puteti spune daca e ok o masina de spalat vase compacta?(seamana cu un cuptor de microunde si se pune pe plat)

  2. Bună ziua ,la furtunul de scurgere este necesar sa fac o “bucla” în sus la un anumit nivel precum la mașină de spălat rufe !?!?.Mulțumesc anticipat.

  3. Buna, exista posibilitatea de a monta o masina de 45 intr-un spatiu de 60 cu frontul de 60 aferent, chiar daca raman cei 15 cm ca spatiu liber?

  4. Buna ziua. Pentru masina de spalat vase trebuiesc pereti separati sau se poate monta intr un spatiu de 450 intre alte 2 corpuri pe peretii acelora?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *