Parchet laminat alb – avantaje si dezavantaje

Parchetul laminat alb este o alegere tot mai des întalnită la persoanele tinere care aleg să își decoreze apartamentul sau casa cu astfel de parchet. Pot spune că în ultimul an am montat peste 5000mp de parchet laminat alb, despre care m-am gândit că ar fi bine să scriu acest articol, pentru a vedea care sunt avantajele și dezavantajele acestuia. Mai pot adăuga că acest arată foarte bine după ce este montat și am să îți fac câteva recomandări de parchet laminat bun, de calitate mai jos. Înainte de asta, să vedem cum tratăm sau cum împărțim acest articol, pentru a fi mai ușor de înteles.

Cum alegem cel mai bun parchet laminat alb ?

Cel mai bun parhcet laminat de culoare albă, este cel produs de o firmă/brand cu renume. Pe lângă asta, intervine calitatea și rezistența lui la trafic. Recomandarea mea este să alegi cea mai bună clasa de trafic, adică 32 sau 33 și o grosime de 12 mm. Cu această combinație, vei fi sigur că ai cumpărat un parchet laminat alb bun, de calitate și care va rezista foarte bine în timp. Pe partea de brand sau firmă am următoarele recomandări privind calitatea:

Acestea 2 sunt cele mai bune firme care produc parchet laminat de calitate, pe această nuanță. Din ceea ce am montat eu, pt spune că Egger este cel mai ok.

O altă categorie de care poți ține cont la alegerea celui mai bun parchet laminat alb, este tipul de material. Aici avem material MDF sau lemn. Cel din MDF are anumite dezavantaje iar cel din lemn are anumite avantaje.

Dezavantaje parchet laminat alb din MDF

  • rezistență medie la umiditate
  • calitate per total medie
  • nu se poate restaura (lăcui)

Avantaje parchet laminat alb din lemn

  • rezistență foarte bună la trafic
  • rezistență foarte bună la umiditate
  • se poate rascheta în unele cazuri + lăcuire
  • rezistență foarte bună în timp
  • se montează ușor

De cele mai multe ori, parchetul laminat alb din lemn, este de tipul celui triplustratificat. Este de acest gen, pentru a conferi o rezistență mult mai bună în timp și în calitate, față de cel din MDF.

află oferta completă de parchet laminat alb aici

Trecând mai departe la alegerea unui parchet laminat alb bun, am să îți scriu câteva idei importante de care ar trebuii să ții cont:

  • alege un parchet laminat alb de trafic intens, fiindcă în timp, datorită nuanței albe, imbinările parchetului se vor vedea, iar rezultatul va fi unul foarte neplăcut. Dacă alegi o clasaă de trafic mică, vei avea acele linii negre, urâte, între fiecare lamelă, în cel mult 1 an jumătate
  • alege un parchet de o grosime de cel puțin 10 mm; cu cât mai gros, cu atât mai rezistent și mai stabil pe orice tip de suprafață; dacă șapa nu este perfect plană și alegi un parchet subțire, acesta se va mula după ea, iar rezultatul va fi cu linii negre între lamele, în zonele în care acesta se ridică

La capitolul plinte, recomandarea mea este să citești acest articol despre plinte. Așa pe scurt, pot să îți spun că ai nevoie de pereți perfect drepți, pentru că alegerea unei plinte albe îi va da bătăi mari de cap celui care o montează sau chiar ție.

Dacă optezi pentru o plintă albă din MDF, treburile stau chiar complicate; citește acest articol. Dacă alegi plinte albe din PVS, treaba este mai simplă, fiindcă acestea se mulează pe orice tip de perete, fie că este ceva mai strâmb.

Pentru plintele din MDF albe, dacă ai pereți deformați, recomandarea mea este să folosești acest silicon alb, pentru a acoperi zonele în care plinta nu se lipește de perete. Pentru colțuri, îți recomand să ai o mașină de tăiat la unghiuri și desigur, tot acel silicon pentru a acoperi muchiile ieșite în exterior sau în interior. Plintele din MDF nu beneficează de colțuri speciale pentru montarea lor.

Cumperi siliconul și acoperi zonele cu mare atenție, care rămân la vedere, de altă culoare decât albul. Poți utiliza un șpaclu mic sau pur și simplu poți trage siliconul alb cu degetul.

Dacă vei ține cont de aceste recomandări, îți vei cumpăra un parchet laminat alb de calitate și rezistent în timp. Prețurile pentru aceste modele, le găsești accesând linkul de mai sus

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *