Pareri si review la dezumidificatorul Electrolux 20l EXD20DN3W

Odată cu venirea anotimpului rece avem nevoie de un aer cât mai respirabil în locuința noastră, iar pentru aceasta foarte mulți dintre noi apelează la un dezumidificator de aer. În această situație am fost pus și eu să fac această alegere, deoarece simțeam că am umiditate în cameră în această perioadă rece a anului, plus că nu mai aveam unde să usc hainele și plus că am și un copil mic în cameră.

După ce am studiat această piața nouă de dezumidificatoare și am citit păreri și cum alegem cel mai bun dezumidificator de cameră, am găsit unul pe placul meu și pentru buzunarul meu: am ales modelul Electrolux 20l EXD20DN3W, model care m-a convis să îl cumpăr, după ce am triat destul de multe modele. Am mers pe principiul scurt; am citit o grămadă de păreri despre acest aparat de dezumidificare și am luat câteva elemente în considerare; să scoată foarte bine umiditatea din cameră și să fie foarte bun raportat la calitate/preț și durabilitate. Adică să nu cumpăr un dezumidificator doar pentru un an de zile iar după, să fiu nevoit să cumpăr altul; l-am comandat rapid și acum a venit rândul meu să îmi spun părerea despre acest dezumidificator, în rândurile de mai jos.

Părerea mea despre dezumidificatorul Electrolux 20l EXD20DN3W

Încă de la început am simțit că am cumpărat un produs de calitate marca Electrolux; sincer mă așteptam ca cei de la Electrolux să nu dezamgească pe partea de calitate  și nu au făcut-o chiar deloc; aparatul este bine închegat, solid și cu butoane de calitate; plasticul nu scărțăie deloc și roșile pentru a-l putea deplasa par să fie de o calitate foarte bună. Știam de la niște prieteni că li s-au stricat roțile la dezumidificatorul lor și trebuia de fiecare dată să îl ridice pe sus. Per total, construcția îmi place tare mult și eu zic că am făcut o alegere foate bună.

La partea de funcționalitate și dezumidificare aș menționa același lucru; scoate umiditate foarte bine din camera unde îl poziționezi și asta o face în doar câteva zeci de minute. La capitolul zgomot, nu este cel mai silențios dezumidificator, dar eu spun din propria experiență că un dezumidificator bun trebuie să scoată și zgomot bunicel, pentru un randament bun; adica un dezumidificator bine echilibrat are un nivel de zgomot sub 50 dB, iar unul performant și foarte scump, are un nivel ceva mai mic. Sunt total de acord cu echilibrul făcut de electrolux, la acest dezumidificator 20l EXD20DN3W.  Deci, umiditatea o scoate foate bine din aer și poate chiar și din pereți, dacă este folosit corespunzător și aerisit corespunzător în cameră.

Capacitatea recipientului de apă este considerabil bun, iar aici se va aduna apă funcție de cât de umed este și cât de des în vei folosi. Calitatea aerului lăsată după dezumidificare este una foarte bună, perfect respirabilă și cu o tentă de prospețime; aparatul are filtru lavabil, filtru special de praf și filtru HEPA. Cu toate la un loc, aerul este bun, plăcut și de calitate; adică simți că ai făcut o treabă bună în cameră, cu acest dezumidificator Electrolux.

Aparatul este perfect pentru apartamente cu suprafață de maxim 55-60 mp, spațiu în care există o umiditate considerabilă. Se poate folosi pe camere sau pe tot apartamentul, cu ușile deschise și setat pe un program adecvat. Acest model are tot felul de funcții speciale, timer și configurații, care te vor ajuta foarte mult și tot felul de indicatori cu privire la nivelul de umiditate din cameră.

Dimensiunile aparatului sunt mai mult decât portrivite, fiindcă se poate depozita pe perioada verii într-un spațiu foare mic; eu l-am pus într-o cutie de carton, în dulapul de pe hol. Cablul pentru alimentare are o lungime medie, uneori este necesar să folosești un prelungitor pentru a-l putea deplasa în mijlocul camerei, funcție de compartimentarea apartamentului tău.

Cum se folosește corespunzător un dezumidificator ?

Eu recomand o dezumidificare în combinație cu o aerisire corespunzătoare a încpăerii în care dorești acest proces; adică dimineața aerisești bine încperea, după care pui în funcțiune acest dezumidificator; setezi o anumită perioadă de timp, după care îl oprești. Aerisești din nou, iar după care mai repeți această operațiune. Dacă umiditatea este foarte mare și revine imediat după oprirea aparatului sau la un interval mic de ore, îți recomand să apelezi la un meseriaș care să spargă în anumite locuri gletul și tencuiala de pe pereți să să vadă unde este problema.

Se mai recomandă și punerea în funcțiune a aparatului pe perioadă de noapte, dar setat cu timer; adică să funcționeze în perioade de 1-3 ore pe noapte, pentru a scoate mai eficient umiditatea din cameră.

În concluzie, as putea spune că dezumidificatorul Electrolux 20l EXD20DN3W este o alegere bună pe care am făcut-o și nu regret banii cheltuiți cu el; scoate umiditatea foarte bine, nu este cel mai silențios model și calitatea per total este foarte bună și pot să recomand mai departe acest model, dacă îți dorești un aparat bun, pe care să te bazezi mai mulți ani.

Preț Dezumidificator Electrolux 20l EXD20DN3W

  • capacitate de 20 litri stocare apă
  • peste 45 de cumpărători mulțumiți
  • review-uri și păreri pozitive 97%
  • putere de 440W – clasa medie
  • design modern
  • generație 2020
  • funcții automate utile
  • aspect scandinav
  • cumpără modelul de la eMAG aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *