Cum aleg cele mai bune plinte pentru parchet laminat?

Alegerea celor mai bune plinte pentru parchetul laminat, este o chestiune pe care trebuie să o tratezi foarte serios deoarece în timp pot apărea diferite probleme cu acestea. Dacă nu alegi un material bun sau nu le montezi cum trebuie, risti ca în timp, plintele să se deterioreze sau nu să se distanțeze de perete.

Există două tipuri principale de plinte pe care le găsim în comert pentru parchetul laminat: plinte din PVC și plinte din MDF. Ambele tipuri de plinte au avataje și dezavantajele lor. Înainte de a cumpăra plinte, te invit să citești acest ghid de montare a plinterlor.

Cum aleg cea mai bună plintă din PVC ?

Încă de la început, trebuie să știi că dacă vrei un produs de bună calitate, ai nevoie de un buget mare; adică ce este scump, este și de calitate. Această chestie este valabilă și la plintele din PVC. Există plinte de o calitate mai slabă și de o calitate bună.

Cele de calitate slabă, sunt plinte din PVC casant, care se rupe/sparge la montarea ei sau mai rau, chiar și în timp ce sunt manevrate.

Cum îți dai seama daca plinta PVC este buna? – ei bine, trebuie să te uiti după preț si producător. La noi, există o mulțime de producători care vând plintă din PVC pentru parchet, de diferite calități. De exemplu, la eMAG, Prolux are plintă din PVC la 3,5 Lei/bucată, ceea ce înseamncă că este de o calitate foarte proastă.

Plinta bună din PVC începe de la 8 Lei, iar ca model o pot da exemplu pe aceasta, care costă 15,5 Lei/bucată, produsă de VOX. Aceasta este fabricată din plastic elastic, dar solid în același timp, iar ca și comportare în timp și la montaj, este foarte bună și recomandată. Acest tip de plinta PVC pentru parchet laminat, are la partea superioară cât și la cea inferioară, o mică bandă de cauciuc, care se poate mula foarte bine după orice tip de perete, acoperind perfect zona dintre ea și perete.

Plintele ieftine de 3-5 lei, sunt si ele ok, dar pentru pereți perfecți drepți. Ca și un exemplu de o plintă PVC de calitate medie, o pot da exemplu pe aceasta, marca Lineco.

Recomandare: alege o plintă care să depășească 5-6 Lei pe bucată, dacă vrei ceva de calitate și rezistent în timp.

Cum aleg cea mai bună plintă din MDF ?

După cum am menționat în ghidul de montare a plintelor din MDF(vezi link sus), acestea sunt ceva mai scumpe și necesită experiență la montare + scule profesionale.

Există și aici două categorii de plinte din MDF pentru parchet: plinte bune și plinte rele sau de slabă calitate. Cele de slabă calitate, au o rezistență foarte proastă în timp, iar asta se poate observa prin exfolierea stratului autocolant de pe ele; sau pur și simplu nu sunt bine compactate. Acestea sunt în special plintele din MDF cu preț pe bucată sub 12 Lei.

Plintele bun din MDF pentru parchet laminat sunt de la 16 Lei în sus. Aici îți recomand plinta Egger la un preț bun prin eMAG, livrat de Profilux. Acestea sunt bine fabricate, au autocolant de calitate și sunt bine presate, ceea ce facilitează montarea lor. De exmplu când le tai la unghi, la cele rele riști să se rupă colțurile, dar la aceste modele nu.

Recomandare: poți alege cu încredere plintele Egger, deoarece calitatea lor este foarte bună. De la 16 Lei bucata, ai plinte de calitate bun, pe gustul meseriașului.

De unde poți cumpăra plinte MDF și PVC bune ?

După cum bine știi, eu recomand achiziționarea lor online, drect de la eMAG, fiindcă sunt scutite de taxele de depozit și au cele mai bun prețuri. Aici gsești oferta completa de plinte PVC și MDF de la eMAG. Ai trasnport gratuit la tine acasă, deci nu trebuie să îți mai faci probleme privind transportul plintelor cu mașina.

Cât despre partea de câți metri liniar de plintă ai nevoie pentru suprafața ta, detalii despre cum să calculezi precis lungimea necesară, găsești în acest articol scris de mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *