Mi-am cumparat aparat de vidat alimente FFS016X-01 – parerea mea

După ce am văzut ceva reclamă pe internet la un aparat de vidat alimente, m-am ambiționat să caut și eu destalii despre cum alegem un aparat de vidat alimente bun și de ce anume trebuie să țin cont atunci când îl voi cumpăra.

După ce m-am documentat cu privire la alegerea celui mai bun aparat de vidat alimente, cititind diferite articole, de exemplu acesta, am considerat că un aparat de vidat cu preț mediu, categorie mijlocie și funcții simple mi s-ar potrivi de minune, pentru ceea ce am eu nevoie.

Sincer nu știam și nu am văzut l animeni un astfel de aparat, deci o să fie o noutat pentru mine și pentru familia mea, care în total facem 4 membrii. Soția și doi copii de grădiniță. Dacă stau bine și mă gândesc, cred că pentru ei am ales să cumpăr un astfel de aparat pentru vidat alimente, în ideea în care de fiecare dată când porneam la drum trebuia să le pun cât un sandviș la fiecare și poate că la școală va fi de mare folos, să le pun sandvișuri vidate.

După ce m-am documentat bine, am decis să îmi cumpăr aparatul de vidat alimente FoodSaver FFS016X-01. Mie mi se pare a fi un produs foarte bine echilibrat, având dimensiuni reduse, compact și foarte ușor de folosit. În continuare te invit să citești părera mea despre aparatul de vidat FoodSaver, care îl folosesc deja de 4 luni.

Părerea mea despre aparatul de vidat FoodSaver FFS016X-01 – scurt reivew

Cred că nu trece o zi fără să folosesc aparatul de vidat alimente; l-am poziționat pe blatul de băcătărie, fiindcă are dimnensiuni reduse și am nevoie imediat de el. Fie că prepar ceva carne pentru cuptor, fie că fac sandvișuri pentru copii mei.

Îmi place tare mult că mâncarea vidat cu un astfel de aparat, este ferită de microbi, de tot felul de bacterii care se pot pune pe mâncare atunci când este transportată; cu alte cuvinte, un alt avantaj real și util ale acestui aparat de vidat alimente. Îmi place tare mult că videază foarte rapid, cu o simplă apăsare de buton.

Cât de bun este aparatul de vidat Food Saver ?

Calitatea aparatului pare să fie bună până în acest moment, nu scărție nici o balama, chiar dacă deja îl folosesc foarte des. Carcasa este fabricată dintr-un platic gros, balamalele sunt din metal, iar sistemul de fixare a pungi este bine gândit, ușor de fixat și rapid de tăiat, cu ajutorul unui sistem de glisare. În maximum 1 minut, am vidat sau am sigilat un sadviș; sau o carne pentru congelator, respectiv marinat.

Aparatul de vidat FoodSaver FFS016X-01 are opțiunea de a vida alimente umede sau uscate, funcție de starea produsului pe care îl vei folosi. Pentru alimentele de gen, carne marinată, avem buton special pentru a vida și a putea păstra sosul la interiorul pungii, iar tot procesul se numește sigilare.

Procesul de vidare a alimentelor se face pe produsele uscate, unde aerul este scos din pungă. Pentru sigilare, aerul scos din pungă este la o presiune mai mică, pentru a nu trage și partea lichidă din pungă. Oricum, aparatul are sistem de protecție pentru a nu trage partea lichidă.

Îmi place mult că aparatul este slim, se poate depozita întru sertar mic și nu ocupă foarte mult spațiu nici când este folosit. Cablul de alimentare este suficient de lung pentru a putea fi conectat la priza de bucătărie.

Un alt avantaj al aparatului de vidat alimente FoodSaver este că păstrează orice tip de aliment, fruct sau legumă, foarte bine. Durata de viața, crește considerabil iar asta pot să o confim și eu. Fructele rămân proaspete cu câteva zile în plus față de metoda clasică de a le pune în congelator, iar carnea se păstrează în sucul ei la congelator, mult și bine.

Ce pungă se folosește la aparatul de vidat FoodSaver FFS016X-01 ?

La capitolul pungi de vidat, recomandarea mea este să folosești doar cele recomandate de productător, pentru a fi sigur că calitatea și mediul de păstrare este bun și sănătos. Pungile de consum clasice, sunt fabricate din material plastic de slabă calitate și din ce am testat eu, se pot sparge foarte ușor.

Pungile oferite de producătorul aparatului sunt rezistente, chiar și la congelator și nu se rup, ci sunt groase și rezistente. Până acum nu am avut probleme cu pungile pentru aparatul de vidat FoodSaver FFS016X-01. Nu recomand utilizarea pungilor de consum, pentru vidarea alimentelor, de nici un tip.

Soția mea folosește aparatul de vidat și pentru cafea; mai exact, ea și-a comandat un borcat special pentru vidat produse, care se conectează la aparat, prin intermediul unui furtun. Cafeaua își păstrează gustul aroma și puterea, la fel ca și când o scoți din pachet.

Aparatul are 5 pungi de 0,9 litri, 5 pungi de 3,8 litri și o rolă de 3 metri cu o lățime de 28 cm + furtun pentru vidarea borcanelor speciale, oferite tot de producător.

În concluzie, eu pot să recomand mai departe un aparat de vidat alimente, fiindcă este deosebit de util. Păstrarea pe termen lung, în siguranță și pentru prospețime, trebuie făcută cu ajutorul unui aparat de vidat alimente. Nu regret banii cheltuiți pe acest aparat, iar dacă vrei un aparat de vidat alimente, de calitate, acest model este o alegere foarte bună.

  • calitate foarte a meterialor din aparat – stabil și puternic
  • pute de 1400W și 0,8 bari pentru vidare
  • sistem indicator prin LED – vidare rapidă sub 18 secunde
  • vidare uscată, sigilare umedă – perfectă pentru carne
  • rolă specială oferită de producător – 3 metri lungime
  • peste 25 de cumpărători mulțumiți de acest produs
  • află prețul pe site oficial aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *