Cea mai silentioasa hota decorativa ?

Odată cu mutarea în noul meu apartament, am decis că trebuie să îmi cumpăr o hotă bună, silețioasă și de calitate. După ce am căutat ore în șir, chiat zile întregi pe internet păreri despre cele mai bune hote și cele mai silențioase modele, am hotăraă să merg și în magazine să le testez. Zis și făcut; am luat la rând magazinele din orașul meu și am căutat cea mai silențioasă hotă posibilă.

Cum am cumpărat cea mai silențioasă hota?

Până sî îți spun care este cea mai silențioasă hotă, trebuie să știi că eu am nevoie de una foarte silențioasă deoarece living-ul este de tip open space, ceea ce înseamncă că tot ce voi găti, se va simți în zona unde petreci cel mai mult timp; așadar, am fost nevoit să elimi acest aspect neplăcut, în care hainele pot prinde miros de la tot felul de preprate. Aveam nevoie de o hotă silențioasă pentru a fi liniștit în timpul în care nevasta gătește și să aibă suficientă putere pentru a putea scoate aerul rezultat de la mâncare.

După ce m-am documentat despre câți (mc poate evacua o hotă) trebuie să aibă hota, am decis că singurul aspect importat la care trebuie să rămân este nivelul de zgomot. La partea de design nu prea aveam pretenții, deoarece mobila mea putea accepta aproape orice model de hotă decorativă, deci nu aveam probleme de genul.

După ce am vizitat toate magazinele din oraș și am butonat toate hotele, le-am ascultat  și le-am observat cât de bine trag aerul, am ajuns la următoarea concluzie; nivelul de zgomot scris pe hote nu are nici o legătură cu cel real.  Să îți explic; hota alesă de mine ca fiind cel mai silențios model are o cifră de 64dB. 

Am comparat-o fix cu alte modele care aveau 64dB și mai puțin și am constatat că este cu mult mai silențioasă decât toate la un loc. Pur și simplu, este foarte silențioasă; nimic mai mult. Aș putea spune că este cu 20-50% mai silențioasă decât restul modelelelor care au o cifră mai mică decât modelul ales de mine; asta o spun cu tărie și încredere deoarece le-am văzut pe toate modelele și le-am ascultat cu atenție.

De ce este cea mai silențioasă hotă?

Din ceea ce am cititi pe site-ul producătorului, modelul ales are un motor de evacuare de tip Inverter. Acestea sunt cele mai silențioase modele de pe hote și le vei găsi foarte rar pe alte modele. În afară de modelul ales de mine și cumpărat, nu vei găsi altă hotă cu acest tip de motor inverter, super silențios. Pe prima treaptă nici nu se aude aproape deloc !

O altă partea pozitivă, care face să fie cea mai silențioasă hotă, este faptul că are o construcție foarte bună, foarte bine închegată; nu scărție nimic și nici nu tremură nimic. Motorul este acoperit cu un plastic cred că, foarte bine fixat în carcasa de metal, iar imbinările de la cutie par să fie excelente; adică au fost făcut astfel încăt să fie cea mai silențioasă hotă.

Pe lângă acest aspect, caracasa și designul exterior este frumos, elegant și ușor de folosit. Butoanele pentru setarea nivel, lumină sunt de o calitate foarte bună și par să fie foarte durabile. Filtrul disponibil se poate curăța ușor și eu recomand să le cureți la 1-2 luni, pentru a avea un randamentu maxim la filtrare, evacuarea aerului. Per total, o hotă foarte silențioasă, având o construcție de calitare și care te face să te simți bucuros că ai ales-o.

Am uitat de LED-uri, este sunt puternice, binz pozițioante și se aprinde foarte ușor de la butoanele dedicate. Are și ceva sisteme automate de oprire, dar trebuie să citești instrucțiunile, personal.

Cât de bine trage aerul ?

La fel ca și mai sus, pot spune că trage aerul al fel de bine cum o fac restul modelelor din aceeași clasă, adică care au o putere de absorție de maximum 680 mc/h. Am verificat acest lucru în magazine, punând fiecare hotă lângă acest model; deci un aspect testat de mine care m-a convins să cumpăr acest model de hotă super silențioasă. Pe prima și pe ultima treaptă trage la fel de bine aerul ca și cea mai zgomotoasă hotă, precum și cea mai scumpă hotă, din clasa ei. Pur și simplu se simte cum trage aerul atât de la distanță mică, cât și de la maxim 65 cm, distanță la care se recomandă să fie montată hota, deasupra plitei; asta pentru a avea un randament maxim.

Cea mai silențioasă hotă – GRUNDIG GDK 2774 BXB

Aceasta este hota aleasă de mine, care am testat-o și am constatat că este cea mai bună pentru mine; este silențioasă, puternică și bine construită. Chiar dacă prețul este destul de piperat, alegerea unei hote silențioase trebuie să fac un anumit sacrificiu, iar pentru acest model este prețul. Eu am cumpărat hota la 1.349 lei , fiind la promoție în momentul în care am scris acest articol. Pe restul site-urilor de profil, hota nu prea este de gpsit, modelul fiind foarte bine vândut. Îți recomand să verifici mai sus dacă mai este pe stoc, iar dacă nu am să îți las mai jos și alte recomandări tot testate de mine care se apropie de silențiozitatea hotei Grundig GDK 2774 BXB.

  • 680 mc/h – perfectă pentru apartamente
  • 3 trepte de viteză silențioase
  • 7 ani garanție la motor
  • display touch control
  • iluminare de tip LED
  • vezi preț si disponibilitate

Alte modele de hote silențioase, apropiate la Grundig și verificate de mine

1. Hota silențioasă BEKO HCB62741BZH – model cu 5 ani garanție la prețul de 1.019 lei

2. Hotă silențioasă Beko HCB61734BX – putere de 100W  la prețul de 1.499 Lei la Flanco

3. Hotă silențioasă Whirlpool WHBS 62F LT K – tehnologie al 6-lea simț – 1.599 Lei la Flanco

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *