Cum alegem cea mai buna bicicleta MoutainBike ?

Odată cu venirea anotimpului cald, ieșirile în natură pot fi completate cu o bicicletă mountainbike care îți va schimba total efortul depus și buna dispoziție. Văzând tot mai multe persoane care folosesc o bicicletă mountain bike pentru ieșitul în natură, respectiv în afara orașului, am decis să îmi achiziționez și eu una.

După ce am studiat foarte bine piața, m-am oprit la câteva modele despre care am citit foarte multe păreri și am ales-o pe cea mai bună bicicletă, în ideea de raport preț calitate și nevoile mele.

În această perioadă a anului și după această pademie, lumea a simțit că are nevoie de mișcare și trebuie renunțat la mașină, iar vânzările de biciclete au crescut foarte mult, în special cele online. Eu mi-am comandat bicicleta de la Decathlon, deoarece acolo am găsit cel mai bun mountain bike după ce am analizat piața.

Cum am ales cea mai bună bicicletă mountain bike ?

Cât de des voi folosi bicicleta mountain bike ?

La prima idee, am ales bicicleta mountain bike din punctul de vedere al numărului de utilizări pe care le voi avea; adică, cât de des o voi folosi, iar în acest sens am ales o bicicletă mtb de clasă mediu, fiindcă prețurile pentru clasa premium sunt piperate; Gen, o bicicletă mtb premium trece lejer de 5.000 lei.

Ideea mea era să ies în fiecare weekend la o plimbare cu bicicleta, la pădure, pe un drum în imediata apropiere a orașului, pe asfalt și teren de pământ. Strict, pedalat lejer, fără mers prin pădure și alte trasee care necesită experiență și bicicletă performantă.

Câți bani voi oferi pe o bicicletă mountain bike ?

Clasele de biciclete mountain bike sunt împărțide destul de simplu pe 3-4 categorii. La început avem bicicletele mtb accesibile, pe care am început să le evit, datorită pieselor de slabă calitate. Aici vorbim de modele sub 500 lei, de firme mai puțin cunoscute și pe care eu nu le recomand.

Clasa medie de biciclete mtb mi s-a potrivit perfect. Aici avem modele cu un raport preț calitate foarte bun, cu prețuri ce ajunge la 2000-2500 lei, care mi se par a fi mai mult decât potrivite. La acest capitol, avem accesorii și piese bune și chiar foarte bune, cu puține minusuri.

Despre clasa premium de mountain bike nu am să discut, deoarece depășește cu mult bugetul meu disponibil pentru un mountain bike de nivelul meu actual. Poate pe viitor, dacă mă țin de treabă am să aleg un mtb premium și dacă voi avea bugetul necesar.

Bicicletă mountain bike în funcție de mărime

Un alt aspect foarte important, pentru a scoate maximum dintr-o bicicletă este alegerea mărimii potrivite funcție de înălțimea indivdului. Pentru mine, fiind o persoana înaltă de 1,90m, am fost nevoie să aleg modelul XL.

Recomandarea mea este să alegi modelul recomandat de producător, funcție de înălțimea ta și nu mai mic. cum fac multe persoane de obicei; iar rezultate lor și experința de pe bicicletă scade considerabil. Per ansamblu, avem 4-5 grupe de mărimi funcție de înălțimea individului și anume: XL pentru 1,8-2 m, L pentru 1,70-1,85,  M între 1,6-1,75 m și S pentru 1,55-1,6.

Pentru persoanele mai mici de 1,55, avem mărimea XS. Alegerea trebuie să fie exactă, atât pentru genul masculin, cât și pentru cel feminin.

Ce model de bicicletă mountain bike mi-am cumparat ?

Modelul ales de mine este RockRider MTB ST 540 27,5. Acesta mi s-a potrivt cel mai bine la nevoile mele, având un preț pe măsură și piese de bună calitate. Am făcut comandat de la Decathlon, iar în 2 zile am primit bicicleta la ușă; totul a descurs foarte bine și le mulțumesc pe această cale.

Părerea mea despre RockRider MTB ST 540 27,5

Încă de la prima utilizare, am costata că este o bicicletă foarte ușoară, bine închegată și precisă. Am iești deja de peste 10 ori cu ea la pădure și mă declar foarte mulțumit de alegerea făcută.

Cadrul este fabricat în mare parte din aluminiu, care se comportă excelent; îmi asigură o priză bună și o direcție excelentă chiar și pe drumuri denivelate, iar transportul până la apartament este foarte ușor și rapid.

MountainBike de calitate RockRider

Calitatea acestui model se vede în toate părțile bicicletei; la partea de șa(scaun) avem un material confortabil, moale și perfect pentru a parcurge fără probleme peste 20 km cu ea. La partea de ghidon, avem o pipă suficient de înaltă pentru o postură corectă pe bicicletă, precum și mânere confortabile.

La partea de schimbător, avem schimbătoare Shimano peste tot, care sunt renumite ca fiind una din cele mai bune mărci la partea de schimbătoare pentru mtb și nu numai.

La capitolul frănare, avem discuri pe față și spate, care prind foarte bine iar manetele se strâng lejer. Suspensia față este perfect echilibrată pentru a amortiza denivelările și chiar gropile mici de pe drum.

În rest, calitatea bicicletei și RockRider ST 540 este foarte bună și o pot recomanda mai departe. Dacă ești la același nivel cu mine și îți doresști să ieși din rutină, să explorezi drumui noi cu bicicleta, una din cele mai bune biciclete pe care le poți achiziționa la ora actuală este acest model. de la RockRider.

Ca și recomandare la partea de acesorii extra, poți să îți cumperi o aripă de protecție și un bidon pentru apă.

BICICLETĂ MTB ST 540 27,5″ ALBASTRU ROCKRIDER

  • perfect pentru ieșirile în natură/drum de țară
  • pentru clasa medie – indiferent de vărstă
  • calitate foarte bună la toate piesele oferite
  • durabilitate bună în timp – întreținere ușoară
  • echipare completă Shimano
  • garanție pe viață la cadru, pipă și ghidon
  • modelul recomandat de mine și achiziționat
  • află prețul aici la Decathlon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *