Cum alegi cel mai bun parchet laminat și de unde se poate cumpăra?

Parchetul laminat a devenit un produs foarte popular datorită faptului că este un produs ce se poate monta foarte ușor, este rezistent în timp și are un cost de producție acceptabil. Toate acestea au dat un preț foarte bune pentru parchetul laminat, practicat de marile magazine din țară, care comercializează parchet laminat.

Alegerea celui mai bun parchet laminat este o chestiune care pune deseori mari probleme persoanelor care nu sunt din domeniu sau nu avut tangențe prea mici cu acesta. Eu am să îți explic cum se alege cel mai bun parchet laminat, iar asta o spun din propria experiență pe care am acumulat-o ani și ani la rând, montând parchet laminat de diferite tipuri.

De unde cumperi cel mai bun parchet laminat ?

Prima problemă care apare atunci când vrei să alegi cel mai bun parchet laminat, este problema magazinului; adică de unde poți cumpăra parchet laminat bun ? Ei bine, situația este foarte bine la acest capitol, însă apare un mare dezavantaj: chiar daca ai cumpărat de la Dedeman, sau alte magazine super mari, nu ai cu ce să îl transporți. Ca și soluție, recomandarea mea, pentru suprafețe mai mari de 4-5 mp, este să alegi metoda de cumpărare online, prin intermediul magazinului eMAG, care au deja pe site toate modelele de parchet disponibile în România, pe stoc. Tot ce trebuie să faci, este să îți alegi modelul preferat, iar la comenzi mari, ai transport gratuit.

Un alt avantaj pe care îl are achiziționarea parchetului de la eMAG, este că se poate returna fără probleme în 30 de zile. Ai toate detaliile despre retur, înainte de a plasa comanda.

Având toate acestea, să trecem mai departe la partea de cum aleg cel mai bun parchet laminat; aici putem discuta peste 1000 de situații care depinde de locație, adică unde urmează să fie montat parchetul, ce model de parchet cumpăram, cât de gros este și foarte multe întrebări, la care sper să răspund în următoarele articole. În cazul de față, nu trebuie să intrăm în prea multe detalii, deoarece alegerea celui mai bun parchet laminat, ține foarte mult de nevoile tale.

O problemă destul de serioasă care poate apărea când cumperi parchet din magazinele fizice, este ca persoana responsabilă pe zona de parchet, să nu aibă habar despre ce și cum se mănâncă parchetul; asta o spun din propria experiență, în care am întrebat care este cel mai bun parchet și băiatul acela mi-a zis că tot! hmmm…ciudat, deoarece sunt zeci de modele la diferite prețuri și diferite rezistențe și cu diferite destinații. I-am explicat până la urmă ce și cum stă treaba cu parchetul, așa cum o știu din experiență.

Cel mai bun parchet laminat pentru șapă perfect orizontală

Dacă esti 100% convins că șapa are o suprafață plană, cu maxim 0,5 mm denivelări pe 3-4 mp, atunci poți alege un parchet de o grosime de 6 mm sau de 7 mm. Este suficient grosimea acestuia, deoarece acesta nu va flamba orizontal, datorită faptului că denivelările sunt foarte mici și acestea nu se vor resimți atunci când calci pe el.

Din punctul de vedere al rezistenței, eu îți recomand un parchet cu o duritate /rezistență la trafic de 32. Poate unii din voi știți deja, că parchetul normal are undeva la 27 rezistența, iar parchetul pentru clădiri/ofiice-uri au rezistența de 32. Ei bine, eu recomand ca și pentru un apartament sau pentru o casă să cumperi parchet cu rezistență de 32. Pur și simplu, este mai rezistent în timp, la trafic și chiar dacă are un preț ceva mai mare, eu zic că investiția merită făcută.

Cel mai bun parchet laminat pentru șape ușor denivelate

Luăm în considerare situația în care nu avem posibilitatea financiară să turnăm o șapă auto-nivelantă, ci trebuie să montăm parchetul direct pe șapa de beton. În cazul în care avem denivelări destul de bune, eu recomand să alegi un parchet cu grosimea de minim 8 mm. Dacă alegi ceva mai slab, acesta va avea deformații mari atunci când calci pe el.

Pentru situațiile în care avem deformații și mai mari, recomand un parchet de 12 mm, care se pretează la așa ceva. Este mai gros și mai rezistent, iar deformațiile nu vor fi chiar atât de mari. Aici vorbim de denivelări de peste 1-2 cm la 1mp.

Ceea ce trece de acestea denivelări, recomand o șapă auto-nivelantă, după care montarea parchetului pe aceasta.

Ce grosime trebuie să aibă folia de sub parchet ?

Pentru suprafețele ideale, grosimea pe care eu o recomand este de 3 mm, uneori chiar și 4 mm. Ceea ce trece mai sus de 4-5 mm, este deja prea groasă, ceea ce înseamnă că vor apărea tasări diferențiale în timp, în zonele intens circulate. Spre exemplu, la intrarea în cameră se va realiza o tasare a foliei, dacă aceasta este prea groasă.

Pentru șapele drepte, recomand 3 mm grosime la folie, iar pentru șapele denivelate sau denivelate serios, recomand 4-5 mm.

Nu este necesar să lipești folia cu bandă adezivă între ele, deoarece se poate creea un strat de aer, care va avea o temperatură diferită, pe perioadă de iarnă sau vară, conducând la condes.

Mai nou, se folosesc și plăci de polistiren sau plăci din material lemnos, pe care le-am întălnit foarte des în ultima perioadă. Am să pun și ceva poze cu aceste plăci lemnoase să vedeți ce și cum. Și acestea sunt de diferite grosime, iar din ceea ce am văzut la reparațiile pe care le-am efectuat, este că acestea se tasează foarte rapid, deci nu recomand o grosime de peste 4-5 mm.

În concluzie, cel mai bun parchet laminat se cumpără în funcție de cele menționate mai sus. Pentru apartamente și case, eu recomand un parchet laminat de rezistență 32, chiar dacă alte persoane recomandă maxim 22. Cu cât este mai rezistent, cu atât se va comporta în timp mai bine.

Poți comanda de la eMAG orice tip de parchet laminat, deoarece au cele mai mici prețuri la parchet și au livrare gratuită de la o anumită sumă. Poți accesa oferta folosind acest link eMAG! Mulțumesc pentru atenție, iar daca ai ceva întrebări nu ezita să le adresezi mai jos, la secțiunea comment!

2 comments

    1. Salut, am montat si parchet cu lungimea de 2 in apartament de 65 mp si nu a fost o problema. Iti recomand sa il montezi decalat si nu cu linii paralele, deoarece pierderea este mai mica la montarea decalata. Il poti comanda daca doresti de pe acest site, folosind orice link de afiliere din acest articol. Multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *