Merita sau nu masinile de spalat rufe cu uscator ?

După cum ați citit deja o grămadă de păreri referitoare la subiectul dacă mașinile de spălat rufe cu uscător sunt bune sau nu, am decis să îmi scriu părerea despre acest subiect, după ce am cumparat o astfel de mașină acum 6 luni în urmă.

Am fost pus și eu în aceeași situație de a alege între o mașină de spălat rufe simple și una cu uscător, deoarece eeram limitat de spațiu și nu aveam unde să usuc rufele. Mai mult, din experiență și din spusele cunoscuților mei care nici ei nu au spațiu pentru uscare rufe, umezeala și mucegaiul o să apară fără nici cea mai mică îndoială; a apărut și la mine și vreau să rezolv situația. Mi-am vândut mașina de spălat rufe clasică și am decis să cumpăr această mașină de spălat rufe cu uscător.

De când am achiziționat-o am stat cu sufletul la gură să o pun în funcțiune să vedem dacă a meritat investiția și toată perioada în care am căutat păreri despre mașinile de spălat rufe cu uscător și care sunt cele mai bune și etc.

Păreri despre mașina de spălat rufe cu uscător

După prima spălare, am urmat pașii atent conform manualului de utilizare și am pus pe programul de uscare; rezultatul a fost cel care l-am sperat eu și anume să scot hainele uscate, gata de călcat sau de împăturat după caz. Acum să mai trec în revistă alte detalii utile dacă vrei să îți cumperi o astfel de mașină cu uscător.

Programul de uscare este asemănător cu cel al programului de spălare, atât ca și durată cât și ca nivel de zgomot; dar ușor sesizabil ceva mai silențios la partea de uscare rufe. Aici am diferite programe speciale funcție de cât de grăbit sunt și cât de bine să usuce rufele; un program clasic, normal de uscare, scoate rufele perfect uscate, iar pe când unul rapid și cu o încărcare la jumătate, scoate rufele undeva la 95% uscate. Depinde de cum o încarci și de programul selectat.

Îmi place foarte mult că nu scoate hainele pline de scame, după fiecare uscare. O chestie pe care trebuie să o observ în timp, este calitatea hainelor în tot acest ciclu de spălare rapidă și uscare rapidă; sunt curios cum se comportă țesăturile în timp.

O altă problemă de care se teme lumea la mașinile de spălat rufe cu uscător este că după o perioadă se tem că se va defecta acest sistem de uscare și o să rămăi cu rufele umede la fel ca și la început; problema este pusă în ideea în care o astfel de mașină bună cu uscător costă destul de mult, cu 20-40% mai mult decât cele clasice, fără uscător.

Până în momentul de față, folosesc acest model de mașină de spălat cu uscător și nu am avut nici cea mai mică problemă cu ea; stoarce haine și le usucă la fel de bine cum o făcea când am cumpărat mașina. Așadar, trebuie să dispară ideea că mașiniele de spălat rufe cu uscător nu sunt bune sau nu merită banii; eu zic că merită pe deplin banii și investiția te va mulțumii pe deplin.

Dacă vrei să te decizi asupra unui model bun de mașină cu uscător de rufe, îți recomand modelul de mai sus, pe care îl am și eu de 6-7 luni. Este unul din cele mai bune modele având un raport preț/calitate și rezultate, foarte bun.  O altă chestie de care trebuie să ții cont dacă alegi un astfel de model, ține cont de dimensiunle acestor aparate; aici vorbim deja de adâncimi de 65-70 cm, care ocup destul de mult spațiu sau lățimi considerabile mai mari decât la cele clasice. Modelul meu este următorul:

Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DN409S2T

 

  • spălare de 9kg, uscare 5 kg
  • cel mai bun model de la LG-preț/calitate
  • 1.400 rpm – viteză mare față de alte modele
  • motor generație nouă Ai Direct Drive
  • conectivitate Wi-Fi
  • 8 funcții speciale de siguranță
  • 9 programe speciale de spălare
  • uscare rapidă
  • verifică prețul aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *