Pareri si review Bosch GSB 13 RE – masina de gaurit semiprofesionala

Mașinile de găurit semiprofesionale marca Bosch sunt din punctul meu de vedere, cele mai bune scule pe care trebuie să le ai pe lângă case. Bosch este recunoscut ca fiind cel mai bun producător de scule electrice, pentru casă atât profesionale cât și semiprofesionale. Una din cele mai accesibile mașini de găurit este modelul Bosch GSB 13 RE, care se remarcă prin dimensiunile reduse, puterea și fiabilitatea ei.

Recent mi-am schimbat parchetul din camere și am fost nevoie să îmi cumpă o mașină cu percuție fiindcă aveam nevoie de ea pentru a fixa plintele la parchet și pentru a fixa plintele de trece, la fiecare cameră. Am avut și de dat câteva găuri în zid și în lemn. Am căutat cea mai accesibilă și mai ok mașină de găruit marca Bosch și am găsit acest model. L-am cumăprat repede de la magazinul recomandat mai jos, și mi-am făcut treaba foarte bine cu ea.

Am să scriu în acest articol câteva păreri despre aceasta în scopul de a te ajuta cu păreri și sfaturi despre aceasta mașină de găurit Bosch GSB 13 RE. Încă de la început, pot să îți spun că nu este o mașină de găurit pe care să poți conta în mare măsura. Cu ea poți da găuri în lemn sau ce presupune nefolosirea percuției. Este o mașină fără percuție sau cel puțin eu nu am văzut acest lucru ea, deși am experiență mare în domeniul construcțiilor.

Pentru găuri ușoare de exemplu pentru ceea ce mi-a trebuit mie, găuri în BCA și în lemn, a fost foarte bună. Pentru găuri în placa de beton, nu ai ce face cu ea; trebuie să apelezi la un model adevărat cu precuție ca și acesta. În rest, este o mașină foarte bună, micuță, pe care o poți depozita foarte rapid; este excelentă pentru a găuri lemnul, deci pentru decorațiuni interioare.

Ca și calitate și putere, este o mașină foarte bună pentru prețul ei. Nu are trepte de viteză și nici mandrină rapidă, ci doar acel sistem de strângere clasic cu cele 3 flanșe. Se poate schimba rapid orice burghiu sau cap de fieltat, cu ajutorul funcției de reverse, de care beneficează mașina. Se lucrează rapid cu ea și o poți conecta la rețeaua de energie electrică, cablul fiind suficient de lung. Îmi place de ea că poți fileta șuruburi foarte rapid, are putere acceptabilă și nu se turează din prima, rapid. Are așa ușor un sistem de trepe rapid,adică nu pornește brusc la maxim.

Ceea ce mi-a plăcut foarte mult, este că am primit un set de burghie la ea și o cutie cadou. Există magazine care comercializează modelul fără aceste accesorii și le păstrează pentru ei; ei bine, la magazinul de mai jos, le vei primi în prețul mașinei.

Eu îți recomand să încerci ambele magazine, fiindcă există posibilitatea ca unul din ele să afișeze o reducere bună la ea. Ambele magazine oferă garanție de 2 ani și dacă nu îți place, o poți returna rapid și simplu. Am căutat și cel mai mic preț la Bosch GSB 13 RE și îți spun că mai ieftin ca la cele două, nu vei găsi.

Mai mult, dacă alegi magazinele de mai sus, ai garanția că vei primi un Bosch original și nu orice fake de pe vapor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *