Cum alegi un blender bun? sfaturi si recomandari – ghid complet

Ce presupune alegerea unui blender ?

Alegerea unui blendere este de cele mai multe ori o bătaie mare de cap, în care intră: să citeștei o grămadă de review-uri profesionale și non-profesionale, păreri de la cumpărătorii de blender și poze, etc. De la început vei fi pus în situația în care nu mai știi ce să alegi, deoarece gama de produse este foarte mare, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Mai mult, blenderele sunt de diferite categorii, de diferite calitații și au specificații diferite; unele au anumite puncte pozitive iar altele anumite puncte negative, fiecare având sacrificat un anumit aspect în favoarea celuilalt.

Din ce perspective alegem un blender ?

Există foarte multe perspective din care putem alege un blendere. Am să enumă pe scurt câteva din cele mai importante; fac asta, deoarece sunt o grămadă de aspecte pe care ai putea să le ai în mintea ta, care ar putea să te deremine sa faci o alegere.  Am să scriu mai jos pentru fiecare, câteva ideii importante pe de care poți ține cont.Acestea sunt:

  • Alegem un blender din perspectiva:

    • prețului
    • calitații
    • funcțiilor
    • putere in W
    • tip
    • brandului
    • reduceri/ofertei
    • review-urilor/parerilor
    • magazinul de unde cumpăram

Cum alegem un blender după preț ?

Prețul este o perspectivă care ne afectează pe toți. La urma urmei, ne căutam un blender după bugetul pe care îl avem. Bugetul poate să înceapă de la 100 Lei și poate trece bine peste 1.000 Lei. Din punctul meu de vedere, atunci când vrei să cumperi un blender și ai găsit aproximativ modelul care îți place și se încadrează fix în bugetul tău, iar în balanță mai există un model ceva mai scump cu maxim 100 Lei, eu recomand să faci un efort și să alegi pe cel cu 100 Lei mai scump. Hai să nu exagerăm, dar cu 50 Lei ar fi ceva neapărat să îl cumperi. Spun asta, deoarece o diferență de 100 Lei, poate aduce beneficii noi, de exemplu o putere mai mare sau un vas din sticlă, față de unul din plastic.

Blendere după preț:

Cum alegem un blender din perspectiva calitații ?

Povestea cu calitatea la blendere este ceva de ”simplă logică”. Întotdeauna un blender mai ieftin, va avea o calitate mai slabuță, dar nu cu mult. De exemplu nu poți compara un blendere de 150 Lei cu unul de 500 Lei; clar, diferență din toate punctele de vedere.

Pentru un blendere de peste 200 Lei, calitatea este acceptabilă. Sub 200 Lei, la preț fără reducere, blenderele fixe, sunt ceva mai slabe la calitate. Nu toate însă, deoarece unele au anumite puncte bune, iar altele, negative.

Când facem referire la calitate, ne raportăm direct la body, bol și butoane/cuțite. Acestea sunt cele mai importante aspecte. La body să avem un plastic bun sau de preferat inox. La bol, să avem sticlă sau combinație de plastic, iar la cuțite să avem inox întotdeauna.

Mai mult, dacă facem refeire la calitate, ne mai raportăm și la calitatea produsului per total. Din nou, aici intervine prețul, care își spune cuvântul. Calitatea blenderului în timp, este dată de mai mulți factori: cum îl folosești, cum îl întreții, cât de des îl folsești și multe altele; acestea trebuie luat în seamă atunci când alegi un blender calitativ și din punctul de vedere al calității.

Cum alegem blenderul după funcțiile lui speciale ?

Blenderele nu au prea multe funcții speciale. Însă care au, se încadreaza în categoria premium. În general, blenderele au 2-3 trepte de viteză și una pentru impuls. Pe lângă acestea, există blendere care au următoarele funcții speciale:

Un procent de 65% din blendere sunt cu funcția de zdrobire gheață, pe când un procent de 20% sunt cu funcția de mărunțire. Cele cu zdrobire gheață au vasul din sticlă, ceva mai rezistent decât cele din plastic; cele care mărunțesc au program special pentru ele sau au cuțite inteligente ori puteri mari.

La acest capitol îți recomand să analizezi cerintele tale și să faci o algere bună, fiindcă unele modele cu funcții de zdrobire sau mărunțire, sunt ceva mai scumpe.

Cum aleg un blendere după puterea lui in W ?

Situația este simplă la acest capitol. Blenderele cu putere mică sunt de dimensiuni mici, macina într-un anumit procent și nu sunt zgomotoase. Cele ieftine, cu putere mică sunt zgomotoase.

Blenderele scumpe, de putere mare sunt bine fonizate, pentru a reduce zgomotul la funcționare. Pentru un blendere de toate zilele eu recomand un blender de maxim 600W, suficient pentru orice tip de preparat.

Blenderele sub 600W sunt și ele bune, dar uneori nu vei avea satisfacția unui rezultat bun. Un blender bun la 600W este acesta.

Pentru blenderele verticale, recomandarea mea este un blendere de minim 300W. Acestea sunt mai mici, iar puterea lor este și ea proporțională.

Ce tipuri de blendere există ?

Există câteva categorii de blendere și anume: verticale și normale, precum și blendere în adevăratul sens al cuântului și blendere pt smoothie; sau cum se zice mai populat smoothie maker. Blendere normale sunt foarte multe și diferă în funcție de dimensiuni și caracteristici.

Smoothie maker sunt blendere de generație nouă; adică sunt de o putere mai mică, gen 350W, au dimensiuni mici și sunt dedicate pentru sportivi, care își prepară smoothie-ul și pleacă. aici recomand blenderul acesta (face smoothie rapid, ready 2Go) Smoothie makerele au prețul ceva mai accesibile.

Cum alegem blenderul după brand ?

Oferta este foarte bogată ! Cele mai populare mărci de blendere sunt Philips, Bosch, Gorenje, Hausberg, Heinner, Vitamix, Electrolux, Russell Hobbs, Oursonn și altele. Ca și recomandarea din partea mea, aș merge pe orice marcă menționată mai sus + branduri mai puțin cunoscute, dar la care prețul să treacă peste 200 Lei. De exemplu un blendere bun ales din punctul de vedere al brandului este acest Philips.

Cred că este singura categorie unde decizia îți aparține în totalitatea, deoarece există posibilitatea de a cumpăra toate electrocansicele de bucătărie de la un singur brand.

Cum alegi un blender la ofertă/reducere ? Cum afli cel mai mic preț la blender ?

Există mai multe perioade în an, când vrei să îți cumperi un blender. Nu contează! De ce ? pt că oferte sunt la tot pasul. Ca și recomandare, eu te sfătuiesc să te uiți la eMAG pentru a vedea reducerea adevărată și să o urmărești. Desigur pot apărea reduceri ceva mai mari și la alte magazine, dar eu tot recomand eMAG.

Ofertele la blendere, pe magazinul online eMAG sunt foarte dese. Poți prinde un blender la reducere, la campania Revoluția prețurilor, Crazy Days, Stock Busters și multe altele. Tot la eMAG ai cea mai variată gamă de blendere.

Cum alegi un blender din perspectiva review-urilor ?

Citește toate review-urile de pe internet despre produsul pe care vrei să îl cumperi. Citește si părerile cumpărătorilor despre blendere și fă-ți o părere despre el. Pune în balanță punctele negative și punctele pozitive, favorabile pentru tine și fă cea mai bună alegere. Gândește-te la ce îți trebuie un blender, la ce îl folosești și ce poate face el.

Nu te grăbi atunci când vrei un blender bun! Cu excepția perioadelor de ofertă; spre exemplu la eMAG, oferte țin de obicei 3 zile, timp în care poți căuta informații despre produsul favorit.

Atenție la review-urile de pe site-uri de specilitate, care uneori ascund punctele negative; nu vad de ce ar proceda astfel, fiindcă ei trebuie să te îndrume în a alege un blender bun.

De unde poți cumpăra un blender ? De la ce magazin online în comanzi ?

Probabil ai prins deja ideea mea de a recomanda magazinul eMAG. De ce fac asta? pentru că eMAG are produse cu preț bun, polită de retur simplă și service excelent. De exemplu, dacă nu îți place un produs îl poți returna rapid, fără probleme. Mai recomand și alte magazine de specialitate, doar în cazul în care găsești un blendere la preț mai mic, decât în oferta eMAG.

Cum aleg un blender bun ?

Analizând fiecare perspectivă în parte, vei ajunge la o anumită concluzie. Alege un blender care îți place și de la care te aștepți să îți satisfacă cerinețele în materie de produs rezultat. Nu te zgărci la bani și citește bine review-uri, alege un brand bun și cumpără de la magazinul cu cel mai mic preț.

Sper să faci cea mai bună alegere și daca te-am ajutat să cumperi un blendere, te rog să scrii un comentariu mic în care să menționezi cum ai ales un blender !

One comment

  1. Buna ziua! Eu am ales blender vitaboost bosch! Este un produs excelent! Foarte silentios, usor de curatat si fiabil. Cana este din sticla foarte groasa si poti prepara supe fiebinti sau bauturi foarte reci. Are sase programe cu care poti prepara smoothie-uri, shake-uri, supe, sosuri, înghețată și curățare – doar cu o atingere de buton. Motorul puternic de 1600 W cu peste 30.000 de rotații pe minut, poate procesa orice fel de fructe și legume foarte rapid. Raport Calitate pret. Merita banii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *