Boiler electric Ariston Pro R 100 EU la review – rentabil și bun

Vremea rece se apropie foarte repede, iar pentru a avea apă caldă în cazul în care nu ai o instalație de încălzire în apartamentu sau casa, îți recomand cea mai accesibilă soluție pentru apă caldă sau mai exact pentru baie + bucătărie. Pentru a nu mai avea bătăi de cap cu apa caldă, am decis să scriu acest review la boilerul electric Ariston Pro R 100 EU. Modelul este prezent pe piața noastră de ceva timp, vreme în care și-a consolidat dreptul de cel mai accesibil și rentabil boiler electric la ora actuală. Este un model cumpărat de peste 1000 de utilizatori casnici, care îl folosesc în fiecare zi.

Cum alegem un boiler electric astfel încăt să fie rentabil ?

Acum câteva luni am fost nevoie să cumpăr pentru bunicii mei, un boiler electric, deoarece aveau nevoie de o nouă sursă de apă caldă. Am căutat pe internet păreri și review-uri la cele mai bune boilere electrice și am găsit acest model la Ariston, PRO R 100EU. Există câteva elemente de care trebuie să ții cont când alegi un boiler electric.

Trebuie să ții cont de ceea ce trebuie să facă; nu ai nevoie de un boiler de 1000 litri pentru o casă în care locuiesc 2 persoane. Ai nevoie de un bolier de maxim 100 litri. Mai mult, ai nevoie de un boiler care să facă apa caldă într-un timp scurt și să o țină la o anumită temperatură, o perioadă lungă de timp. Cu cât acesta păstreaza apa la o anumită temperatură, după ce a încălzit-o, cu atât mai eficient și mai economic este.

Un ultim aspect de care trebuie să ții cont când alegi un boiler electric, ține de partea de manevrabilitate. nu ai nevoie de bolere cu afișaj electric și butoane cu touch; ai nevoie de un boiler cu un buton rotativ, de la care să reglezi puterea de încălzire și să fie echipat cu un termometru de temperatură. Simplu, practic și ușor de folosit chiar și de persoanele mai bătrâne. Modelul Ariston Pro R 100 EU se încadrează perfect în cele spuse mai sus, iar asta a contat foarte mult, atunci când am ales acest boiler electric.

Review bolier electric Ariston Pro R 100 EU

Artiston este unul din cei mai buni producători de boilere electrice din lume. Calitatea și funcționalitatea este pe măsura producătorului, care se reflectă și în acest aparat electric. La exterior avem un înveliș de calitate, cu iz de metal, ia la interior un strat de izolație termică pentru a menține apa la o anumită temperatură. Din acest punct de vedere, boilerul Ariston 100EU PRO este bine izolat și are un randemanet foarte bun.

Pe partea de consum, boilerul are o putere de 1800W, ceea ce pare a fi la prima vedere, destul de mare. Desigur, după cum am menționat mai sus, nu ai nevoie tot timpul de el; încălzește apa și ea rămâne câteva ore bune, la o temperatură acceptabilă. Spre exemplu, dacă ai nevoie să faci dus, 2 persoane, apa ajunge la ambele. Doar după ce fac 3-4 persoane, bolerul intră din nou în funcțiune și îi încălzește apa.

Timpul de încălzire a apei, la temperatură setată de tine variază în funcție de alegerea ta. Pentru un dus, apa se încălzește în mai puțin de jumătate de oră. Consumul nu este chiar atât de mare pe cum ai credere. nu consumă mai mult decât 2 becuri de 100W, pe lună.

Boilerul are o capacitate de 100 litri, suficientă pentru 2 sau 4 persoane. Se poate folosi și pentru apa de la bucătărie, fiindcă cei 100 litri îți vor ajunge chiar și o zi întreagă. La interiorul lui avem anod de magneziu, care garantează o durabilitate foarte bună în timp, cu condiția ca apa ce intră în el să fie ok; adică să nu conțină prea multă piatră sau alte substanțe dăunătoare.

Cât despre presiunea lui, producătorul Ariston, spune că acesta are o presiune de 0,8 Mpa. Eu îți spun că este suficientă pentru a duce o conductă de apă la nivelul superior, pentru baie. Presiune este, atât pe modul offline cât și în funcțiune.

Ceea ce îmi place cel mai mult la acest boiler electric Pro R 100EU de la Artiston, este modul cum se poate regla și cât de ușor se poate citi temperatura apei de la interior. Are funcție ECO, care nu consumă la fel de mult curent, cum ar funcționa normal. Bolierul are și supapă de siguranță, care este binevenită.

Cum se montează un boiler electric ?

Montarea unui boiler electric este o chestiune tehnică destul de simplă. Pașii necesari pentru a monta acest boiler electric de la Ariston, sunt destul de simpli.

De ce avem noie pentru a monta un boiler electric ?

  • mașină de găurit/filetat
  • suport inclus pentru boiler
  • conducte din PVC
  • opțional baterie de baie

După ce ai aceste scule la îndemână, trebuie să asigur o conectare la rețeaua cu energie electrică. Deoarece boielerele electrice au o putere destul de mare, recomandarea mea este să îl conectezi la o priză cu pământare sau la o priză cu fire de rezistentă mare.

După ce ai ținut cont de acestea, îți fixezi sistemul de prinde al acestuia pe perete, la o înălțime de minim 1,7 metri și dai gaură în perete. Recomand să dai cel puțin 3-4 gărui în perete, deoarece cei 100 litri nu sunt chiar atât de ușori pe cum ai credere. Îl prinzi bine și nu mai ai probleme cu el. După ce l-ai montat pe perete, faci conexiunea cu conductele și aproape ai terminat. Îl conectezi la priză și vezi dacă funcționează.

Montarea unui boler electric nu este chiar atât de grea, doar că trebuie să ai câteva aspecte de care să ții cont. Dacă ai alte întrebări despre cum se montează un boiler electric, nu ezita să le adresezi mai jos.

Preț și disponibilitate Ariston Pro R 100 EU

Prețul unui boiler electric Ariston depinde foarte mult de cine îl vinde. Eu am găsit cel mai mic preț la acest aparat, ca fiind la magazinul eMAG. Ai pare de un produs nou, sigilat, daca îl vei cumpăra de la ei.  Mai mult, ai posibilitatea de a-l returna întru timp scurt, fără nici cea mai mică problema.

Este posibil să prinzi boilerul la ofertă promoțională, dacă alegi să cumperi accesând link-ul de mai sus. Eu zic că merită să afli cel mai mic preț posibil! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *