Cum alegem cea mai buna combina frigorifica ?

Dacă ești în căutarea unei combine frigorifice foarte bune, trebuie să știi că acest articol te va ajuta în alegerea celei mai bune combine frigorifice fiindcă eu îți voi spune propria mea experiență legată de alegerea unei combine frigorifice precum și din experiența pe care o am la partea de electrocasnice pentru apartamente, în special cele frigorifice.

Din partea mea de experiență cu privire la combinele frigorifice vei afla care sunt cele mai bune branduri de combine frigorifice și desigur care au cele mai bune carcateristici pentru a fi sigur că alegerea făcută este departe cea mai bună. Din propria mea experiență vei putea afla cum să o alegi pe cea mai bună combină firgorifică, iar asta îți va simplifica foarte mult tot procesul de căutarea unei combine frigorifice perfecte, bune și de calitate.

Alegerea unei combine frigorifice de calitate sau cea mai bună, trebuie să țină cont de multipli factori care trebuie luați în considerare înainte de a achiziționa o astfel de combină, pentru a fi mulțumit de alegerea făcută și de a nu regreta nici un pic, fiindcă prețurile combinelor frigorifice au crescut odată cu tehnologizarea lor precum și a concurenței existente. În continuare te invit să afli cum alegi cea mai bună combină frigorifică pentru tine și nu numai.

Cum alegem cea mai bună combină frigorifică ?

Alegerea unei combine frigorifice bune trebuie sî țincă cont de multipli factori care sunt esențiali în această decizie. Pentru început trebuie să știm bugetul disponibil pentru a cumpăra o combină frigorifică; aici am să fac un scurt grid cu privire la calitatea și categoriiile combinelor frigorifice.

Trebuie să afli că combinele frigofirice se impart pe umrătoarele praguri de bugete:

 • combine rigorifice accesibile – sub 2.000 lei
 • combine frigorifice bune – intre 2.000 lei și 2500 lei
 • combine friorifice ceva mai bune – între 2.500 lei și 3.000 lei
 • combine frigorifice foarte bune – peste 3.000 lei +

Acestea ar fi cele mai importante praguri la care se află combine frigorifice și care sunt împărțite în funcție de calitate, motoare, fiabilitate, durabilitate și accesibilitate. În funcție de acest buget, poți alege singur orice combină în intervalul mai sus menționat, dar la care vei beneficia doar de anumite funcții sau caracteristici.

Ținta mea pentru o combină frigorifică de calitate bună, este în intervalul de preț 2.500 și peste 3.000 lei, categorie în care se află la ora actuală cele mai bune combine frigorifice de pe piața noastră. În acest interval avem combine frigorifice de foarte bună calitate, atât la partea de motor  cât și la partea de construcție, finisaje și durabilitate foarte bună în timp.

Cele mai bune mărci/branduri de combine frigorifice ?

La acest capitol, numărul celor mai bune mărci de combine frigorifice este destul de mare iar eu am să ma rezum al doar câteva, pe care le consider eu a fi cele mai bune. Asta o spun din experiența mea din vânzări combine frigorifice, din discuțiile cu meseriașii care au reparat toate mărcile de combine frigorifice precum și din propria mea experiență cu alegerea celei mai bune combine frigorifice.

Știu că mulți dintre voi aveți marca voastră de electrocasnice pe care o respectați și o folosiți în locuința voastră, dar recomandarea mea este să ții cont de ce recomand eu pentru a fi sigur că, combina pe care o alegi este ce amai bună. Interesant este că anumite branduri sunt bune la espresoare de cafea sau la mașini de spălat rufe; aici putem face un exemplu cu espresoarele Delonghi sau cu mașinile de spălat rufe Miele, care sunt cele mai bune, dar poate la altă categorie de electrocasnice nu sunt foarte buni.

Așadar, recomandările mele pentru cele mai bune mărci/branduri de combine frigorifice situate în intervavlul de preț mai sus menționat sunt: Liebherr, LG, Samsung și AEG. Restul mărcilor precum Electrolux, Beko, Whirlpool, Bosch, Gorenje sau Hotpoint sunt de clasa a 2-a, fiind sub cele menționate anterior. Tot în a doua categorie se află și cele mai multe combine frigorifice sub prețul recomandat de mine.

Care este cel mai bun sistem de răcire la combinele frigorifice ?

Odată cu noile tehonlogii în care combinele frigorifice nu mai sunt umplute de gheață, sistemele de răcire s-au perfecționat astfel încăt nu mai rezultă gheață extremă care duce la sertare rupte sau la imposbilitatea de a scoate un sertar. Sistemele de răcire No Frst sunt cele mai popular și cele mai bune la ora actuală. Acestea sunt de mai multe tipuri, iar recomandarea mea este să alegi o combină frigorifică No Frost, Full No Frost sau No Frost; sau orice derivație de la No Frost, fiindcă deja există o grămadă de dervitații.

Sistemele de răcire No Frost din categoria recomndată de preț, de mai sus nu sunt zgomotoase deloc. Aparatele frigorifice sunt mai bine izolate fonic, motoarele de răcire sunt de generație nouă și sunt foarte silențioase. În general combinele frigorifice accesibil sunt puțin mai zgomotoase, funcție de brand/marcă. Deci din acest punct de vedere, sistemul No Frost este silențios și nu te va deranja cu nici un zgomot, chiar și noaptea dacă alegi să dormi într-un living open space.

Combine frigorifice cu ușă reversibilă ?

Eu aș spune dacă, deoarece posibilitatea de a schimba ușa funcție de mobilier sau de acces spre combina frigorifică este foarte importantă. Eu am ales și am recomandat intotdeauna combine frigorifice care au sistem de ușă reversibilă, pentru ca clientul să fie mult mai mulțumit și să aibă posibilitatea de a schimba ușa, funcție de poziționarea frigiderului.

Sistemul de ușă reversibilă este foarte ușor de folosit la mai toate combinele frigorifice, acesta putând fi schimbată de către orice persoană, care are sculele necesare pentru demontarea, montarea ușii după preferință.

Combină frigorifică încorporabilă

Capitolul de combine frigorifice încorporabile va fi tratat într-un alt articol, unde voi detalia care sunt cele mai bune combine frigorifice încorporabile și cum să o alegi pe cea mai bună. Piața de combine frigorifice încoporabile este destul de restrănsă față de cele normale, iar aici avem puține modele pe care aș putea să le recomand. Impedimentele cu care te vei confrunta la o combină frigorifică încorporabilă este spațiul de depozitate redus și calitatea ușii pe care se va monta sistemul de glisare pentru mobilă.

Combine frigorifice cu volum mare sau mediu

La acest capitol, lucrurile par să fie destul de simple, iar aici ca și recomandare la volum net total al unei combine figorifice bune, trebuie să depășească 350 litri minimum. Această valoare o recomand pentru minim 3 persoane, iar cea mai potrivită capacitate netă pentru o familie de 3 persoane ar fi 380 litri, plus minus, funcție de modelul ales.

Atenție mare la unele combine frigorifice, care au separat spațiul de congelator afișat, față de compartimentul de sus. În mare parte, combinele frigorifice menționate mai sus de mine, la prețul respectiv au o capacitate suficientă pentru orice familie, pentru un apartament sau chiar și pentru o casă. Dacă numărul membrilor depășește numărul 4, aici recomand o combină de peste 400 litri, spațiu care ar trebuii să fie suficient.

Combine frigorifice de calitate – compartimentare și construcție

Dacă îți dorești o combină frigorifică de calitate, care înseamnă ușă de calitate, sistem de deschidere ușă fin, calitatea mânerelor să fie foarte bună, rafturile și interiorul combine să fie din materiale rezistente la înghet și carcasa exterioară a frigiderului să fie din materiale foarte bune, atent finisate, trebuie să alegi foarte atent aparatul dorit, iar pentru asta eu recomand intervalul de preț minim, recomandat de mine, mai sus.

Ușile combinelor frigorifice sunt de cele mai multe ori din plastic întărit cu ceva profile mai groase, care sunt închise cu plăci din inox sau plastic cu aspect de inox. Acestea au o rezistență exterioară bună, nu se zgărie foare ușor și au o stabilitate foarte bună în timp, chiar și la peste 50.000 de deshideri. Sistemul de balamale trebuie să fie bun, durabil și fix, pentru a asigura o deschidere dreaptă și o închidere etanșă. Mai trebuie să fim atenți și la garnitura apratului, care de cele mai mult ori este de o calitate slabă și nu ermetizează foarte bine, mai ales după un termen lung de utilizare.

Rafturile și compratimentele din interiorul combine frigorifice trebuie să fie și ele de o calitate foarte bună, pentru a rezista excelent în timp, mai ales la temperaturi scăzute; în special cele de la congelator, unde temperatura este foarte scăzută. Toate acesta nu îți vor da probleme sau bătăi de cap, fiindcă combine frigorifice în intervalul de preț mai sus menționat, nu au probleme de genul, calitatea fiind una foarte bună, cu elemente durabile și rezistente.

Combine frigorifice silențioase

Majoritatea din cei care doresc să își cumpere o combină frigorifică aleg una foarte silențioasă sau cea mai silențioasă combină frigorifică; este foarte bună alegerea, deoarece sistemele No Frost produc mai mult zgomot față de combinele vechi, convenționale care erau foarte silențioase și nici măcar nu se auzeau.

Alegerea unei combine frigorifice din caterofia de preț recomandată de mine, va avea un nivel de zgomot foarte redus, datorită faptului că sunt foarte bine căptușite la interior și exterior, cu materiale care reduc mult nivelul zgomotului produs de motor și de instalațiile interioare de răcire, iar rezultatul este unul foarte plăcut. Poți poziționa combina frigorifică fără nici o problemă în living chiar dacă ai apartament de tip open-space; zgomotul nu mai este o problemă pentru astfel de combine frigorifice.

Cele mai bune combine frigorifice – recomandare produse

Combina frigorifica Liebherr CNef 4015

 • cea mai bună combină frigorifică Liebherr – calitate/preț
 • cea mai apreciată combină frigorifică Liebherr – materiale premium
 • cel mai bun motor de răcire sistem No Frost
 • calitate premium la exterior, uși și mânere
 • mânere din material inox – foarte ușor de manevrat
 • sistem de uși reversibile – se schimbă foarte ușor pe partea dorită
 • capacitate mare de 356 litri net și înălțime de 2 m
 • calitate Germana și motor produs în Europa
 • cel mai silențios model Liebherr
 • află prețul produsului aici

Combina frigorifica LG GBB92MCAXP

 • sistem de răcire Full No Frost – premium
 • conectivitate Wi-Fi directă cu aplicație dedicată
 • cel mai apreciat model de combină marca LG – top review-uri pozitive
 • capacitate sporită de 384 litri netă – compartimentare bine gândita
 • sistem de sticlă securizată la rafturi și compartimente
 • sistem de protecție pentru copii + iluminare cu LED
 • uși reversibile – materiale finisate premium la exterior
 • nivel de zgomot foarte redus – doar 36 dB – cel mai silențios model
 • peste 15 review-uri pozitive – clienți mulțumiți
 • află prețul produsului aici

Combina frigorifica Miele KFN 29233 D

 • cea mai bună combină frigorifică Miele – compactă și puternică
 • materiale de cea mai bună calitate – premium interior/exterior
 • capacitate de stocare de 361 litri net
 • sertare cu reglare umiditate pentru fructe și legume
 • rafturi și compartimente ușor de spălat
 • sistem Click2Open la ușă – foarte ușor de deschis
 • motoare de calitate foarte bună – durabile
 • sistem Full No Frost + sticlă securizată la interior
 • tablă exterioară perfectă pentru desenat – copii
 • 6 funcții speciale dedicate pentru economie și siguranță
 • foarte compact și silențios
 • află prețul produsului aici

Combina frigorifica AEG RCB646E3MX

 • clasă de eficiență A++
 • înălțime de 192 cm  și 461 litri de stocare
 • cea mai bună combină de la AEG – producător de gamă premium
 • capacitate de stocare peste medie – util pentru familii numeroase sau case
 • nivel de zgomot redus la 43 dB – foarte silențios
 • uși reversibile și inveliș inox anti amprentă
 • congelator cu capacitare mare de 128 litri – peste medie
 • 2 tehnologii de dispersare aer rece – foarte economice
 • sistem de alarmă pentru temperatură ridicată
 • calitate premium la exterior și interior – atent finisate și îmbinate
 • află prețul produsului aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *